הבדלים בין גרסאות בדף "הרועה הנאמן"

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(כתבתי על פי זיכרון, יש לתקן טעויות, להוסיף קטגוריה ומקורות)
שורה 20: שורה 20:
 
מפני המיוחדות של סיפור זה והקשר לזמן בו הוא יצא, הבינו רבים את המצב בו הם נמצאים בצורה מוחשית.
 
מפני המיוחדות של סיפור זה והקשר לזמן בו הוא יצא, הבינו רבים את המצב בו הם נמצאים בצורה מוחשית.
  
בשנת [[תשע"ז]] לקראת [[בין הזמנים]], יצא הסרט בהפקה מחודשת והוקרן במחנות הקיץ [[קעמפ אורו של משיח]], [[קעמפ אור מנחם צפת]], ו[[דיי קעמפ|דיי קעמפים]] נוספים{{הערה|[https://chabad.info/child/camp-gan-yisrael/285271/ מבחן האמונה – הקרנה בלעדית במחנות הקיץ] אתר חבד אינפו, תשע"ז}}.
+
בשנת [[תשע"ז]] לקראת [[בין הזמנים]], יצא הסרט בהפקה מחודשת והוקרן במחנות הקיץ [[קעמפ אורו של משיח]], [[קעמפ גן ישראל צפת]], ו[[רשת מחנות הקיץ גן ישראל בארץ הקודש|דיי קעמפים]] נוספים{{הערה|[https://chabad.info/child/camp-gan-yisrael/285271/ מבחן האמונה – הקרנה בלעדית במחנות הקיץ] אתר חבד אינפו, תשע"ז}}.
  
 
==קישורים חיצוניים==
 
==קישורים חיצוניים==

גרסה מ־03:35, 2 ביוני 2020

Gnome-dialog-question.svg.png חשיבותו האנציקלופדית של הערך אינה מובהרת בו, לדעת מניח תבנית זו. אתם מוזמנים להרחיב את הערך על מנת להסיר את הספקות, או להסביר את חשיבותו בדף השיחה שלו.
מקובל להקצות לדיון פרק זמן של שבוע. אם במהלכו לא תובע תמיכה מנומקת בהשארת הערך, הערך יימחק (התבנית הוצבה ב-ד' סיון תש"פ).
יחלך.jpg ערך זה נמצא בעיצומה של עבודה ממושכת. הערך פתוח לעריכה.
אתם מוזמנים לבצע עריכה לשונית, ויקיזציה וסגנון לפסקאות שנכתבו, וכמו כן לעזור להרחיב ולהשלים את הערך.

הרועה הנאמן הוא סרט יחודי וראשוני שיצא בשנת תשנ"ו המתאר את המצב לאחר ג' תמוז תשנ"ד בו לא רואים את הרבי אך מצידו הוא נמצא ודואג לכל המצטרך. בשעתו הסרט עורר הדים רבים בחסידות חב"ד.

העלילה

הסרט מספר על ילד בשכונת קראון הייטס הלומד באהלי תורה, אשר לאחרי ג' תמוז תשנ"ד החל להתקשות בלימודים, המורה קורה לו ושואל אותו מה קרה לו לאחרונה בהתנהגות ובלימודים, והילד מספר איך היה מקבל יחס ממש אישי מהרבי ואף אמר פסוק בכינוס ילדים וזה היה מעודד אותו ללמוד כמו שצריך, ועכשיו זה חסר לו מאוד.

המורה ענה לו בסיפור על קהילה קטנה בספרד שבראשה עמד חכם משה, הצלחת היהודים היתה לשם בעיר והם היו מאוד מיודדים עם מלך ספרד. לפתע באחד הימים חכם משה אומר לתלמידיו שעומדת להגיע צרה גדולה על תושבי המקום, הוא יצטרך ללכת והם יצטרכו לפעול אותה בלעדיו הוא משאיר להם את העבודה[1] וגם אם ירגישו קושי בעבודה שיזכרו שהוא נמצא לידם בכל מקום. משרתי המלך ראו ברע את הצלחת היהודים וחשבו איך לגרש אותם מעירם. אחרי נסיונות כושלים השכנוע המלך נגד חברו חכם משה הם החליטו לגנוב את אוצר המלך והחביאו חלק ממנו בביתו של חכם משה. כאשר נודע למלך על גניבת האוצר, לאחר חיפושים קצרים הגיעו משרתי המלך עם הכסף שהחביאו בביתו של חכם משה והמלך גזר שאם תוך שבוע הכסף לא יחזור סכום הכסף במלואו הוא יגרש את כל היהודים מהעיר.

התלמידים של חכם משה הלכו לחפש אותו ולהודיע לו על הגזרה אך לא מצאו אותו, אך כאשר נזכרו בדברי חכם משה לא היסהסו לנסות לבטל את הגזירה.

באותו לילה ישבו משרתי המלך בבית המרזח והחלו שיכורים כאשר אחד מתלמידיו עבר ליד חלון הבית שמע שמדברים על גניבת האוצר והטמנתו בבית חכם משה ומיד רץ לספר לחבריו. הם החליטו לנסות להתגנב אל המלך ולספר לו את מה ששמעו, אחד מתלמידיו של חכם משה החל נכנס לחצרו של המלך אך מבלי הצלחה, שומרי המלך תפסוהו ואסרוהו תוך קריאות שלא הספיק מה שכבר גנבו היהודים הוא רוצה לגנוב עוד.

חבריו שנשארו בחוץ החלו להתייאש מביטול הגזירה כאשר נשארו בלעדיו. גם הוא מצידו החל לחשוב אם עשה נכון כאשר עכשיו נמצא בכלא, כאשר הסוהר שאל אותו מדוע הוא נמצא בכלא והרי הוא נראה אדם ישר שמידותיו טובות ולא נראה כגנב והוא החל לספר לו שהולכים לגרש את יהודי העיר ורק רצה לומר למלך את הסיפור המלא. הסוהר שמע את הדברים ונזכר שגם הוא יהודי והעביר את הסיפור למלך. כאשר נודע למלך מהסיפור ביטל את הגזירה וחכם משה חזר.

המסר

כאשר נשיא הדור אומר משהו צריך לציית, וגם כשקשה בלעדיו צריך לדעת נמצא לידינו וכאשר נפעל את מה שהוא מבקש הוא גם נחזור לראותו.

השפעת הסרט

מפני המיוחדות של סיפור זה והקשר לזמן בו הוא יצא, הבינו רבים את המצב בו הם נמצאים בצורה מוחשית.

בשנת תשע"ז לקראת בין הזמנים, יצא הסרט בהפקה מחודשת והוקרן במחנות הקיץ קעמפ אורו של משיח, קעמפ גן ישראל צפת, ודיי קעמפים נוספים[2].

קישורים חיצוניים

הערות שוליים