גן ישראל צפת: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(כתיבת ערך חדש)
אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1:
[[גן ישראל צפת הוא הקעמפ של חיילי צבאות השם בצפת למעלה מעשור שנים, והוא מנוהל ע"י צבאות השם בצפת.
'''[[גן ישראל]] [[צפת]]''' הוא הקעמפ של חיילי צבאות השם בצפת למעלה מעשור שנים, והוא מנוהל ע"י צבאות השם בצפת.


== התפתחות הקעמפ ==
== התפתחות הקעמפ ==


בתחלה התקיים "גן ישראל - צפת" כקייטנה, ונוהל בהצלחה רבה ע"י הרב '''יהושע שמעוני''', כשלעזרתו באים ידידו מספר הסיפורים '''רפאל מלכה''' ("רפי המספר"), הנהלת בית הספר אור מנחם, ראש הישיבה בצפת הרב '''יוסף יצחק וילשאנסקי''', וכמובן בחורי הישיבה.
בתחלה התקיים "גן ישראל - צפת" כקייטנה, ונוהל בהצלחה רבה ע"י הרב [[יהושע שמעוני]], כשלעזרתו באים ידידו מספר הסיפורים '''רפאל מלכה''' ("רפי המספר"), הנהלת בית הספר אור מנחם, ראש הישיבה בצפת הרב [[יוסף יצחק וילשאנסקי]], וכמובן בחורי הישיבה.
הפעילות השתדרגה לקעמפ של ממש בשנת תשס"ב, כאשר הת' '''מאיר  דוד''' ו'''דוד גינזבורג''' החליטו להקים, בנוסף לקייטנה, גם "ישיבת קיץ" לתלמידי כיתה ח', מה שנחל הצלחה רבה.
הפעילות השתדרגה לקעמפ של ממש בשנת תשס"ב, כאשר הת' מאיר  דוד ודוד גינזבורג החליטו להקים, בנוסף לקייטנה, גם "ישיבת קיץ" לתלמידי כיתה ח', מה שנחל הצלחה רבה.
מאוחר יותר נפתחה לצד ישיבת הקיץ והקייטנה, גם הקעמפ לילדי הכיתות הגדולות, ומאז מתקיימות שלוש מסגרות אלו זו לצד זו מידי קיץ, כאשר במשך השנים נהייתה הישיבת קיץ לחלק מהקעמפ, כאשר ההבדל העיקרי הוא בכמות וחומר הלימודים.
מאוחר יותר נפתחה לצד ישיבת הקיץ והקייטנה, גם הקעמפ לילדי הכיתות הגדולות, ומאז מתקיימות שלוש מסגרות אלו זו לצד זו מידי קיץ, כאשר במשך השנים נהייתה הישיבת קיץ לחלק מהקעמפ, כאשר ההבדל העיקרי הוא בכמות וחומר הלימודים.
בשנת תשס"ח הוחלפה ההנהלה של צבאות השם בצפת, והרב '''מרדכי ידגר''' (סגן מנהל בית ספר חב"ד אור מנחם בנים) לקח את הנהלת צ"ה והקעמפ תחת אחריות בית הספר אור מנחם, עקב כך שונה השם הרישמי של סניף צ"ה בצפת ל"צבאות השם אור מנחם צפת", וכך גם הקעמפ ל"גן ישראל אור מנחם צפת", כאשר השם המדובר בפי החיילים והמפקדים ובעצם, בפי כל הוא "גן ישראל צפת".
בשנת תשס"ח הוחלפה ההנהלה של צבאות השם בצפת, והרב מרדכי ידגר (סגן מנהל בית ספר חב"ד אור מנחם בנים) לקח את הנהלת צ"ה והקעמפ תחת אחריות בית הספר אור מנחם, עקב כך שונה השם הרישמי של סניף צ"ה בצפת ל"צבאות השם אור מנחם צפת", וכך גם הקעמפ ל"גן ישראל אור מנחם צפת", כאשר השם המדובר בפי החיילים והמפקדים ובעצם, בפי כל הוא "גן ישראל צפת".


== מקום הקעמפ ==
== מקום הקעמפ ==
שורה 18: שורה 18:
== פרטים נוספים ==
== פרטים נוספים ==


בשנת תשס"ז הוציא הקעמפ תקליטור, ובו משירי הקעמפ, הדיסק הופק ע"י הת' '''אברהם אלימלך גדז''''.
בשנת תשס"ז הוציא הקעמפ תקליטור, ובו משירי הקעמפ, הדיסק הופק ע"י הת' אברהם אלימלך גדז.
מנהל הפעילות של צ"ה השם והאחראי בפועל על הקעמפ כיום (החל משבועות תשס"ח) הוא הת' '''אלעזר יוחאי גדז''''.
מנהל הפעילות של צ"ה השם והאחראי בפועל על הקעמפ כיום (החל משבועות תשס"ח) הוא הת' אלעזר יוחאי גדז.
 
[[קטגוריה:קעמפים]]

גרסה מ־22:42, 15 ביולי 2009

גן ישראל צפת הוא הקעמפ של חיילי צבאות השם בצפת למעלה מעשור שנים, והוא מנוהל ע"י צבאות השם בצפת.

התפתחות הקעמפ

בתחלה התקיים "גן ישראל - צפת" כקייטנה, ונוהל בהצלחה רבה ע"י הרב יהושע שמעוני, כשלעזרתו באים ידידו מספר הסיפורים רפאל מלכה ("רפי המספר"), הנהלת בית הספר אור מנחם, ראש הישיבה בצפת הרב יוסף יצחק וילשאנסקי, וכמובן בחורי הישיבה. הפעילות השתדרגה לקעמפ של ממש בשנת תשס"ב, כאשר הת' מאיר דוד ודוד גינזבורג החליטו להקים, בנוסף לקייטנה, גם "ישיבת קיץ" לתלמידי כיתה ח', מה שנחל הצלחה רבה. מאוחר יותר נפתחה לצד ישיבת הקיץ והקייטנה, גם הקעמפ לילדי הכיתות הגדולות, ומאז מתקיימות שלוש מסגרות אלו זו לצד זו מידי קיץ, כאשר במשך השנים נהייתה הישיבת קיץ לחלק מהקעמפ, כאשר ההבדל העיקרי הוא בכמות וחומר הלימודים. בשנת תשס"ח הוחלפה ההנהלה של צבאות השם בצפת, והרב מרדכי ידגר (סגן מנהל בית ספר חב"ד אור מנחם בנים) לקח את הנהלת צ"ה והקעמפ תחת אחריות בית הספר אור מנחם, עקב כך שונה השם הרישמי של סניף צ"ה בצפת ל"צבאות השם אור מנחם צפת", וכך גם הקעמפ ל"גן ישראל אור מנחם צפת", כאשר השם המדובר בפי החיילים והמפקדים ובעצם, בפי כל הוא "גן ישראל צפת".

מקום הקעמפ

הקעמפ השתכן מאז ועד היום במתחם "בית הספר אור - מנחם חב"ד בנים" (למעט בשנת תשס"ז שהקעמפ הועבר לכפר חב"ד, בגלל המלחמה בלבנון ומתקפת הקטיושות על ערי הגליל).

חיילי הקעמפ

בקעמפ והקייטנה משתתפים קרוב למאתיים וחמשים ילדים, הילדים הם בעיקר תושבי צפת, כשאליהם מצטרפים גם כמה חיילים מכל רחבי הארץ.

פרטים נוספים

בשנת תשס"ז הוציא הקעמפ תקליטור, ובו משירי הקעמפ, הדיסק הופק ע"י הת' אברהם אלימלך גדז. מנהל הפעילות של צ"ה השם והאחראי בפועל על הקעמפ כיום (החל משבועות תשס"ח) הוא הת' אלעזר יוחאי גדז.