חיים בער חיימסון: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מ (החלפת טקסט – " אדמו"ר הצמח צדק " ב־" אדמו"ר הצמח צדק ")
אין תקציר עריכה
שורה 8: שורה 8:


מידי שנה היה נשלח על ידי [[אדמו"ר הצמח צדק]] ל[[ליאזנא]] להניח [[פ"נ]] על ציון אימו הרבנית [[דבורה לאה (בת אדמו"ר הזקן)|דבורה לאה]].
מידי שנה היה נשלח על ידי [[אדמו"ר הצמח צדק]] ל[[ליאזנא]] להניח [[פ"נ]] על ציון אימו הרבנית [[דבורה לאה (בת אדמו"ר הזקן)|דבורה לאה]].
באחרית ימיו עלה לארץ הקודש והתיישב ב[[חברון]], בנגוע לפרטים המדוייקים על עלייתו לארץ ושנותיו המאוחרות, ישנם דעות חלוקות במסורת החסידית{{הערה|נלקטו במאמרו של הרב [[שמואל קראוס]] 'על גבאים ומשרתים' י"ח סיון תשנ"ה עמוד 14.}}.
==לקריאה נוספת==
*שמואל קראוס, '''על 'גבאים' ו'משרתים'''' {{בית משיח}} [[שבועון בית משיח]] גליון 42 י"ח סיון תשנ"ה, עמוד 14


{{הערות שוליים}}
{{הערות שוליים}}

גרסה מ־12:18, 12 ביולי 2016

תשובה מאדמו"ר הצמח צדק כתובה בכתב ידו של ר' חיים בער

הרב חיים דובער חיימסון (במקומות אחדים נזכר גם בשם חיים יששכר בער) היה משרת וגבאי בבית אדמו"ר הצמח צדק, והיה ממונה על הכנסת האורחים ל'יחידות' והיה יד ימינו של אדמו"ר הצמח צדק שסמך עליו בענינים חסויים רבים.

תולדות חיים

נולד ברודניא הסמוכה לליובאוויטש, לאביו החסיד ר' אהרון ביינוש, ובהגיעו לגיל הנישואין השתדך עם אחד החנוונים בליובאוויטש בשם ר' משה ישראל, שהסכים לדאוג לפרנסתו בתנאי שישב ויהגה בתורה, והוא נשאר סמוך על שולחן חותנו.

בשנת תקע"ח, עוד בימי הנהגתו של אדמו"ר האמצעי, החל לשמש את אדמו"ר הצמח צדק בתור לבלר, והיה כותב ומעתיק ספרים ותשובות בהלכה על פי הוראותיו. אדמו"ר הריי"צ מעיד שהצמח צדק בחר דוקא בו למרות שהיו אנשים בעלי כשרון כתיבה מעולה יותר, מכיון שהיה תמים ירא שמים ובעל סוד בדרגה הגבוהה ביותר[1], והצמח צדק יכל לסמוך עליו. הוא המשיך לעסוק בתפקיד זה עד שבשנת תק"צ מינה אותו הצמח צדק לגבאי האישי שלו.

מידי שנה היה נשלח על ידי אדמו"ר הצמח צדק לליאזנא להניח פ"נ על ציון אימו הרבנית דבורה לאה.

באחרית ימיו עלה לארץ הקודש והתיישב בחברון, בנגוע לפרטים המדוייקים על עלייתו לארץ ושנותיו המאוחרות, ישנם דעות חלוקות במסורת החסידית[2].

לקריאה נוספת

הערות שוליים

  1. בלקוטי דיבורים (בלה"ק) ליקוט כ"ג עמוד 619 מונה אדמו"ר הריי"צ שלוש דרגות בבעל סוד, ומגדיר את חיים בער משרת כבעל סוד בדרגה הנעלית ביותר.
  2. נלקטו במאמרו של הרב שמואל קראוס 'על גבאים ומשרתים' י"ח סיון תשנ"ה עמוד 14.