הבדלים בין גרסאות בדף "אליעזר שלמה שיק"

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שורה 5: שורה 5:
 
{{להשלים}}
 
{{להשלים}}
 
==קשריו עם חב"ד==
 
==קשריו עם חב"ד==
הרב שיק עוסק רבות בספרי חב"ד, באופן קבוע, ואת שיחותיו שאותם הוא מפרסם בספריו, הוא מיסד רבות, לפי דברי תלמידיו, על ספרי חב"ד.  
+
הרב שיק עוסק רבות בספרי חב"ד, באופן קבוע, ואת שיחותיו שאותם הוא מפרסם בספריו, הוא מיסד רבות, לפי דברי תלמידיו, על ספרי חב"ד. לפעמים הוא משתטח במשך שעות רבות ב[[אוהל אדמו"ר הריי"צ]]. פעם אחת פגש שם את הרבי וזכה לדבר איתו, ומיד לאחר מכן יצא מפני כבודו.  
  
 
בעת התיישבות חסידיו עיר יבניאל השיב הרבי לאחר מתלמידיו במכתב בו הוא מכנה את העיר יבניאל "עיר חדשה". הרב שיק הקריא את המכתב ברבים בעת  אחד המעמדים.
 
בעת התיישבות חסידיו עיר יבניאל השיב הרבי לאחר מתלמידיו במכתב בו הוא מכנה את העיר יבניאל "עיר חדשה". הרב שיק הקריא את המכתב ברבים בעת  אחד המעמדים.

גרסה מ־19:45, 7 באוגוסט 2014

מוהרא"ש

רבי אליעזר שלמה שיק (מכונה הצדיק מיבנאל או מוהרא"ש) הוא מנהיג של קבוצה גדולה מחסידי ברסלב בארץ ובעולם.

קורות חיים

פרק זה לוקה בחסר. אנא תרמו לחב"דפדיה והשלימו אותו. יתכן שיש על כך פירוט בדף השיחה.

קשריו עם חב"ד

הרב שיק עוסק רבות בספרי חב"ד, באופן קבוע, ואת שיחותיו שאותם הוא מפרסם בספריו, הוא מיסד רבות, לפי דברי תלמידיו, על ספרי חב"ד. לפעמים הוא משתטח במשך שעות רבות באוהל אדמו"ר הריי"צ. פעם אחת פגש שם את הרבי וזכה לדבר איתו, ומיד לאחר מכן יצא מפני כבודו.

בעת התיישבות חסידיו עיר יבניאל השיב הרבי לאחר מתלמידיו במכתב בו הוא מכנה את העיר יבניאל "עיר חדשה". הרב שיק הקריא את המכתב ברבים בעת אחד המעמדים.

בחג הפסח תשע"ג סיפר כי הרבי הגיע אליו בעת ששכב במצב קריטי בבית החולים, לאחר אירועי לב קשים שעבר בפסח תשע"ב, ואמר לו: "אל תפחד אתה תצא מזה, אני דואג עבורך שהכל יעבור, אתה תצא מזה".[1].

מוהרא"ש כותב לשואל "ידוע שספר התניא זה גילוי אלקות בתכלית מדריגה עליונה, ומי שרוצה להיות חזק באמונה, שילמד הרבה תניא, שמגלה את עצם עצמיות אלקותו יתברך, וכן כל המאמרים של השבעה האדמור"ים לבית חב"ד מושכים מאד את לב בר ישראל אליו יתברך, ומה טוב ומה נעים שתעייני ותלמדי גם בכל שבוע "ליקוטי שיחות" מהרבי, על פרשת השבוע, שזה יכניס בך חיות והתחזקות ואמונה בו יתברך."[2]

מדי שנה בשנה בג' תמוז הוא מקיים התוועדות מיוחדת ביבנאל. בשנת תשעד הוסיף והדפיס במעמד זה את ספר התניא.[3]

קישורים חיצונים


שגיאות פרמטריות בתבנית:הערות שוליים

פרמטרים ריקים [ 1 ] לא מופיעים בהגדרת התבנית
==הערות שוליים==