דער איד (עיתון): הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1:
'''דער איד''' הינו עיתון של חסידי [[סאטמאר]].
'''דער איד''' הינו עיתון של חסידי [[סאטמאר]]. הוקם בחיי האדמו"ר רבי [[יואל טייטלבום]] מסאטמר. בשנת [[תשמ"ה]], בעקבות דברי [[ליצנות]] שנכתבו בעיתון בענין נצחיות [[תורת החסידות]], הורה הרבי שאסור לקרות בעיתון זה מפני כמה וכמה סיבות: א. ביטול תורה. ב. ובמושב לצים לא ישב. ג. קריאת דברים העלולים לגרום לחלישות באמונה בתורת החסידות.


העיתון הוקם בחיי האדמו"ר רבי [[יואל טייטלבום]] מסאטמאר זצ"ל.
הרבי הדגיש כי הקריאה בעיתון היא "איסור גמור"<REF> [http://www.hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=16004&st=&pgnum=211&hilite= התוועדויות תשמ"ה חלק ד' עמוד 2228 (211)]</REF>.
 
בשנת [[תשמ"ה]], בעקבות דברי [[ליצנות]] שנכתבו בעיתון בענין נצחיות [[תורת החסידות]], הורה הרבי שאסור לקרות בעיתון זה מפני כמה וכמה סיבות:
 
א. ביטול תורה.
 
ב. ובמושב לצים לא ישב.
 
ג. קריאת דברים העלולים לגרום לחלישות באמונה בתורת החסידות.
 
הרבי הדגיש כי הקריאה בעיתון היא '''איסור גמור.'''<REF> [http://www.hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=16004&st=&pgnum=211&hilite= התוועדויות תשמ"ה חלק ד' עמוד 2228 (211)]</REF>


בעקבות פטירתו של האדמו"ר רבי [[משה טייטלבום]] זצ"ל, והתפלגות החסידות עברה הנהלת העיתון לידי חסידיו של האדמו"ר רבי [[יקותיאל יהודה טייטלבום]] שליט"א מסאטמאר.
בעקבות פטירתו של האדמו"ר רבי [[משה טייטלבום]] זצ"ל, והתפלגות החסידות עברה הנהלת העיתון לידי חסידיו של האדמו"ר רבי [[יקותיאל יהודה טייטלבום]] שליט"א מסאטמאר.

גרסה מ־17:34, 9 במאי 2011

דער איד הינו עיתון של חסידי סאטמאר. הוקם בחיי האדמו"ר רבי יואל טייטלבום מסאטמר. בשנת תשמ"ה, בעקבות דברי ליצנות שנכתבו בעיתון בענין נצחיות תורת החסידות, הורה הרבי שאסור לקרות בעיתון זה מפני כמה וכמה סיבות: א. ביטול תורה. ב. ובמושב לצים לא ישב. ג. קריאת דברים העלולים לגרום לחלישות באמונה בתורת החסידות.

הרבי הדגיש כי הקריאה בעיתון היא "איסור גמור"[1].

בעקבות פטירתו של האדמו"ר רבי משה טייטלבום זצ"ל, והתפלגות החסידות עברה הנהלת העיתון לידי חסידיו של האדמו"ר רבי יקותיאל יהודה טייטלבום שליט"א מסאטמאר.

העיתון כיום מקיף בעיקר את המחלוקת בין שני הפלגים בין חסידות סאטמאר, ולכן אין מוזכר בעיתון הענינים הנ"ל, אם כי האיסור בעינו עומד, שכן מעולם לא הותר.

הערות שוליים