עריכת הדף "ראש מתיבתא"

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אזהרה: אינכם מחוברים לחשבון. כתובת ה־IP שלכם תוצג בפומבי אם תבצעו עריכות כלשהן. אם תיכנסו לחשבון או תיצרו חשבון, העריכות שלכם תיוחסנה לשם המשתמש שלכם ותקבלו גם יתרונות אחרים.

ניתן לבטל את העריכה. נא לבדוק את השוואת הגרסאות שלהלן כדי לוודא שזה אכן מה שאתם רוצים לעשות, ולאחר מכן לפרסם את השינויים למטה כדי לסיים את ביטול העריכה.

גרסה אחרונה הטקסט שלך
שורה 1: שורה 1:
[[קובץ:מאיר אשכנזי 1.jpg|שמאל|ממוזער|250px|המרא דאתרא של [[כפר חב"ד]] הרב [[מאיר אשכנזי (כפר חב"ד)|מאיר אשכנזי]] בתפקידו כר"מ בישיבת [[חח"ל צפת]]]]
'''ראש מתיבתא''' (נקרא בקיצור בראשי תיבות '''[[ר"מ]]''') הוא תוארו של [[רב]] המלמד ב[[ישיבה]]. במקורה, שימשה המילה לתיאור תפקיד ראש הישיבה (ב[[ארמית]]: ריש מתיבתא) אולם בדורות האחרונים היא הפכה למושג בעל משמעות עצמאית שמשמעותו אדם המלמד בישיבה גמרא. לעיתים מכונה בתואר ר"מ גם המלמד מקצועות קודש אחרים כהלכה ותנ"ך. כינוי נוסף למי שמלמד בישיבה הוא "מגיד שיעור" בנושאים תורניים שונים על בסיס קבוע באותה מסגרת. לעיתים משמש הר"מ גם כ[[משיב]] בזמני החזרה על השיעורים.
'''ראש מתיבתא''' (נקרא בקיצור בראשי תיבות '''[[ר"מ]]''') הוא תוארו של [[רב]] המלמד ב[[ישיבה]]. במקורה, שימשה המילה לתיאור תפקיד [[ראש הישיבה]] (ב[[ארמית]]: ריש מתיבתא) אולם בדורות האחרונים היא הפכה למושג בעל משמעות עצמאית שמשמעותו אדם המלמד בישיבה [[גמרא]]. לעיתים מכונה בתואר ר"מ גם המלמד מקצועות קודש אחרים כ[[הלכה]] ו[[תנ]]. כינוי נוסף למי שמלמד בישיבה הוא "מגיד שיעור" בנושאים תורניים שונים על בסיס קבוע באותה מסגרת. לעיתים משמש הר"מ גם כ[[משיב]] בזמני החזרה על השיעורים.


==מערך השיעור==
==מערך השיעור==
בדרך כלל ב[[ישיבה קטנה]] הר"מ מוסר שיעור על ה[[גמרא]] והמפרשים מתוך הגמרא ולפי מהלך הגמרא. להבנת שיעור מסוג זה אין צורך ממשי להכנה מוקדמת של הסוגיה הנלמדת. לעומת זאת ב[[ישיבה גדולה]] השיעור נמסר כ[[פלפול]] על הנושא הנלמד ורובו מתנהל מחוץ לדף הגמרא, כך שתלמיד שאינו בקיא בסוגיא, אינו מסוגל להבין את מהלכי השיעור.
בדרך כלל ב[[ישיבה קטנה]] הר"מ מוסר שיעור על הגמרא והמפרשים מתוך הגמרא ולפי מהלך הגמרא. להבנת שיעור מסוג זה אין צורך ממשי להכנה מוקדמת של הסוגיה הנלמדת. לעומת זאת ב[[ישיבה גדולה]] השיעור נמסר כפלפול על הנושא הנלמד ורובו מתנהל מחוץ לדף הגמרא, כך שתלמיד שאינו בקיא בסוגיא, אינו מסוגל להבין את מהלכי השיעור.


==ראו גם==
==ראו גם==
שורה 9: שורה 8:
*[[משיב]]
*[[משיב]]
*[[משפיע]]
*[[משפיע]]
*[[משגיח]]


{{קצרמר}}
[[קטגוריה:מושגים כלליים]]
[[קטגוריה:מושגים ישיבתיים]]
[[קטגוריה:תפקידים בקהילה החב"דית]]
לתשומת ליבך: תרומתך לאתר חב"דפדיה תפורסם לפי תנאי הרישיון GNU Free Documentation License 1.2 (אפשר לעיין בדף חב"דפדיה:זכויות יוצרים לפרטים נוספים). אם אינך רוצה שעבודתך תהיה זמינה לעריכה על־ידי אחרים, שתופץ לעיני כול, ושאחרים יוכלו להעתיק ממנה תוך ציון המקור – אין לפרסם אותה פה.
כמו־כן, שמירת העריכה משמעה הבטחה שכתבת את הטקסט הזה בעצמך או העתקת אותו ממקור בנחלת הכלל (שאינו מוגבל בזכויות יוצרים) או מקור חופשי דומה. אין לשלוח חומר מוגבל בזכויות יוצרים ללא רשות!
ביטול עזרה בעריכה (נפתח בחלון חדש)

הדף הזה כלול בקטגוריה מוסתרת: