עריכת הדף "עטרת ראש (ספר)"

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אזהרה: אינכם מחוברים לחשבון. כתובת ה־IP שלכם תוצג בפומבי אם תבצעו עריכות כלשהן. אם תיכנסו לחשבון או תיצרו חשבון, העריכות שלכם תיוחסנה לשם המשתמש שלכם ותקבלו גם יתרונות אחרים.

ניתן לבטל את העריכה. נא לבדוק את השוואת הגרסאות שלהלן כדי לוודא שזה אכן מה שאתם רוצים לעשות, ולאחר מכן לפרסם את השינויים למטה כדי לסיים את ביטול העריכה.

גרסה אחרונה הטקסט שלך
שורה 1: שורה 1:
{{קובץ|עטרת ראש}}
[[תמונה:עטרת ראש.jpg|left|thumb|250px|שער דהוצאה ראשונה - [[קאפוסט]] [[תקפ"א]]]]
 
הספר '''עטרת ראש''' הינו חיבור אותו כתב [[אדמו"ר האמצעי]] בשנת [[תק"פ]] על ענייני [[ראש השנה]], [[עשרת ימי תשובה]] ו[[יום הכיפורים]].
הספר '''עטרת ראש''' הינו חיבור אותו כתב [[אדמו"ר האמצעי]] בשנת [[תק"פ]] על ענייני [[ראש השנה]], [[עשרת ימי תשובה]] ו[[יום הכיפורים]].


בהקדמתו לספר מסביר אדמו"ר האמצעי את מטרת הדפסת הקונטרס: "להיות שכל איש ואיש פנוי מעסקיו בכל [[מועד]] ו[[רגל]] ויוכל להכין [[לב]]ו ו[[נפש]]ו לידע בטעם ו[[סוד ה']] מעט מזעיר בענין המועד ויכוון לבו לה' להאיר נפשו באור פני מלך חיים כפי אשר יוכל שאת בנפשו".
בהקדמתו לספר מסביר [[אדמו"ר האמצעי]] את מטרת הדפסת הקונטרס: "להיות שכל איש ואיש פנוי מעסקיו בכל [[מועד]] ו[[רגל]] ויוכל להכין [[לב]]ו ו[[נפש]]ו לידע בטעם ו[[סוד ה']] מעט מזעיר בענין המועד ויכוון לבו לה' להאיר נפשו באור פני מלך חיים כפי אשר יוכל שאת בנפשו".
 
ברשימות רבי [[ברוך שניאור שניאורסון]], מובא כי [[הרבי הרש"ב]] הורה ללמוד את הספר בכל שנה בזמן [[הימים הנוראים]].


חשיבות רבה ניתנה לספר זה בקרב אדמו"רי החסידות הכללית. כך למשל, רבי אברהם מרדכי אלטר ה[[אמרי אמת]] מ[[גור]] היה נוהג לחתום על כל ספר שלמד מדף לדף. אך על ספר זה חתם פעמיים...{{הערה|1=[http://www.hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=29063&st=&pgnum=19&hilite= מפי בנו הפני מנחם מגור]}}
מהדורה ראשונה של הספר הודפס עוד בחיי [[אדמו"ר האמצעי]] ב[[קפוסט]] בשנת [[תקפ"א]]. מהודרה נוספת ב[[יוהנסבורג]] ללא ציון שנת ההוצאה-לאור ומספר הדפסות נוספות כהדפסת יוהנסבורג וגם-כן ללא ציון שנת ההוצאה-לאור. בשנת [[תש"ח]] הדפיס סניף [[קה"ת]] ב[[מינכן]] את הספר על פי מהדורת יוהנסבורג, בעריכת [[הרבי]]. מהדורא משכוללת יותר הכוללת [[מפתח עניינים]] ו[[מפתח פסוקים ומארז"ל]] יצא לאור בשנת [[תשמ"ט]] על ידי [[קה"ת]] ב[[ניו יורק]]. נערך על ידי ר' [[גבריאל שפירא]].


==הוצאת הספר==
ברשימות רבי [[ברוך שניאור שניאורסון]], מובא כי הרבי הרשהורה ללמוד את הספר בכל שנה בזמן [[הימים הנוראים]].
מהדורה ראשונה של הספר הודפס עוד בחיי [[אדמו"ר האמצעי]] ב[[קאפוסט]] בשנת [[תקפ"א]]. מהודרה נוספת ב[[יוהנסבורג]] ללא ציון שנת ההוצאה-לאור ומספר הדפסות נוספות כהדפסת יוהנסבורג וגם-כן ללא ציון שנת ההוצאה-לאור. בשנת [[תש"ח]] הדפיס סניף [[קה"ת]] ב[[מינכן]] את הספר על פי מהדורת יוהנסבורג, בעריכת [[הרבי]]. מהדורה מתוקנת הכוללת [[מפתח עניינים]] ו[[מפתח פסוקים ומארז"ל]] יצא לאור בשנת [[תשמ"ט]] על ידי קה"ת ב[[ניו יורק]]. נערך על ידי ר' [[גבריאל שפירא]]. הוצאה שנייה של מהדורה זו הופיעה בשנת [[תשס"ג]].


חשיבות רבה ניתנה לספר זה בקרב אדמורי החסידות הכללית. כך למשל, רבי [[אברהם מרדכי אלטר]], ה[[אמרי אמת]] מ[[גור]] היה נוהג לחתום על כל ספר שלמד מדף לדף. אך על ספר זה חתם פעמיים...{{הערה|1=[http://www.hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=29063&st=&pgnum=19&hilite= מפי בנו הפני מנחם מגור]}}
==קישורים חיצוניים==
==קישורים חיצוניים==
*[http://hebrewbooks.org/15736 הספר מהדורת תשס"ג באתר היברו-בוקס]
*[http://hebrewbooks.org/15736 הספר באתר היברו-בוקס]
{{הערות שוליים}}
{{הערות שוליים|}}
[[קטגוריה:ספרי אדמו"ר האמצעי]]
[[קטגוריה:ספרי אדמו"ר האמצעי]]
לתשומת ליבך: תרומתך לאתר חב"דפדיה תפורסם לפי תנאי הרישיון GNU Free Documentation License 1.2 (אפשר לעיין בדף חב"דפדיה:זכויות יוצרים לפרטים נוספים). אם אינך רוצה שעבודתך תהיה זמינה לעריכה על־ידי אחרים, שתופץ לעיני כול, ושאחרים יוכלו להעתיק ממנה תוך ציון המקור – אין לפרסם אותה פה.
כמו־כן, שמירת העריכה משמעה הבטחה שכתבת את הטקסט הזה בעצמך או העתקת אותו ממקור בנחלת הכלל (שאינו מוגבל בזכויות יוצרים) או מקור חופשי דומה. אין לשלוח חומר מוגבל בזכויות יוצרים ללא רשות!
ביטול עזרה בעריכה (נפתח בחלון חדש)