עריכת הדף "
סנהדריה המורחבת (ירושלים)
"
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
אזהרה:
אינכם מחוברים לחשבון. כתובת ה־IP שלכם תוצג בפומבי אם תבצעו עריכות כלשהן. אם
תיכנסו לחשבון
או
תיצרו חשבון
, העריכות שלכם תיוחסנה לשם המשתמש שלכם ותקבלו גם יתרונות אחרים.
בדיקת אנטי־ספאם.
אין
למלא שדה זה!
{{פירוש נוסף|נוכחי=שכונה בירושלים הגובלת באזור תעשיה הר חוצבים|אחר=שכונה שהוקמה בקו התפר של ירושלים עם הגבול הירדני|ראו=[[שכונת סנהדריה]]}} {{מקורות}} שכונת '''סנהדריה המורחבת''' היא הרחבה של שכונת סנהדריה, בה מתגוררים כ-10,000 תושבים חרדים, בנמנים על הציבור הליטאי והחסידי. השכונה נקראת בשם זה על שם קבריהם של 70 חכמי הסנהדרין שטמוני בפאתי [[שכונת סנהדריה]]. בשכונה פועלת קהילה חב"דית של עולי רוסיה, שעלו בגל העליה הגדול של שנת [[תשל"א]]. ==היסטוריה== בשנת תרפ"ו התקיימה הנחת אבן הפינה ל[[שכונת סנהדריה]] שיועדה עבור הציבור החרדי (בדומה לשכונה הסמוכה, שמואל הנביא). השכונה הוקמה על קו התפר של ירושלים עם הגבול הירדני. שנים ספורות לאחר [[מלחמת ששת הימים]] ושחרור העיר, הוקמה בשנת [[תש"ל]] שכונת סנהדריה המורחבת המשתרעת מאזור סנהדריה ועד לאזור התעשיה הר חוצבים, כאשר השכונה בנויה בצורה מעגלית (בדומה לשכונת הר נוף). בין הכנסת המרכזי בשכונה הוא בית הכנסת של חסידי ויז'ניץ 'מאור חיים', ובנוסף אליו פועלים בתי הכנסת הספרדיים 'אוהל שמעון' ו'הצריף', בתי הכנסת הליטאיים 'עזרת תורה', 'כנסת יהודה' ו'בני הישיבות', ובית כנסת חב"ד 'בית רובינפלד'. ==קהילת חב"ד בשכונה== זמן קצר לאחר התחלת בניית השכונה, החלו שלטונות [[ברית המועצות]] לאשר לחסידים רבים לצאת את גבולות [[מסך הברזל]], וחסידים רבים עלו והתיישבו ב[[נחלת הר חב"ד]], בעוד רבים אחרים התיישבו בשכונה החדשה שהוקמה בירושלים, רבים מהם בעלי מקצועות חופשיים דוגמת רופאים ומדענים שהשתלבו בקהילה המדעית בעיר. בתחילה התפללו חסידי חב"ד בשכונה במקום ארעי במרתף של אחד הבנינים, עד שר' [[אריה לייב חצרנוב]] מצא קראוון מתאים אליו עבר המניין, ובהמשך, הצליחו חברי הקהילה לגייס את הכסף לבנייתו של בית הכנסת החב"די בשכונה 'בית רובינפלד'. בין מייסדי בית הכנסת החב"די בשכונה, נמנו ר' [[נטע בער פינסקי]], ר' [[יעקב לרנר]], ר' [[חיים שטרן]], ר' [[גדליה מזל]], ר' [[אריה לייב חצרנוב]], ר' [[הניך רפפורט]], ר' [[יוסף בלקין]], ועוד. כמשפיע הקהילה שימש הרב [[זאב דב הלפרין (סנהדריה)|זאב דב הלפרין]], ולאחר פטירתו בשנת תשס"ו, מילאו את מקומו הרב [[אברהם ברוך פבזנר (פריז)|אברהם ברוך פבזנר]] הרב [[יונה סלפושניק]]. כגבאי בית הכנסת שימש הרב [[אברהם גד דרוק]], וכרב בית הכנסת משמש הרב [[יצחק אייזיק קעניג]]. ==אישים בקהילה== *ר' [[שלום דובער פרידמן (שמי"ר)|שלום דובער פרידמן]] *ר' [[חיים אהרון דוברוסקין]] *ר' [[נטע שלמה וילהלם]] *ר' [[שלום ציקוושווילי]] *ר' [[זלמן יואל לבנהרץ]] *ר' [[יונה סלפושניק]] [[קטגוריה:שכונות בירושלים]]
תקציר:
לתשומת ליבך: תרומתך לאתר חב"דפדיה תפורסם לפי תנאי הרישיון GNU Free Documentation License 1.2 (אפשר לעיין בדף
חב"דפדיה:זכויות יוצרים
לפרטים נוספים). אם אינך רוצה שעבודתך תהיה זמינה לעריכה על־ידי אחרים, שתופץ לעיני כול, ושאחרים יוכלו להעתיק ממנה תוך ציון המקור – אין לפרסם אותה פה.
כמו־כן, שמירת העריכה משמעה הבטחה שכתבת את הטקסט הזה בעצמך או העתקת אותו ממקור בנחלת הכלל (שאינו מוגבל בזכויות יוצרים) או מקור חופשי דומה.
אין לשלוח חומר מוגבל בזכויות יוצרים ללא רשות!
ביטול
עזרה בעריכה
(נפתח בחלון חדש)
תבניות המופיעות בדף זה:
תבנית:מבנה תבנית עבודה
(
עריכה
)
תבנית:מקורות
(
עריכה
)
תבנית:פירוש נוסף
(
עריכה
)
תבנית:קטגוריה בתבנית
(
עריכה
)
תבנית:קישור אם קיים
(
עריכה
)
תבנית:ש
(
עריכה
)
יחידה:PV-options
(
עריכה
)
יחידה:ParamValidator
(
עריכה
)
תפריט ניווט
כלים אישיים
לא בחשבון
שיחה
תרומות
יצירת חשבון
כניסה לחשבון
מרחבי שם
ערך
שיחה
עברית
צפיות
קריאה
עריכה
עריכת קוד מקור
גרסאות קודמות
עוד
ניווט
עמוד ראשי
ברוכים הבאים
אולם דיונים
לוח מודעות
שינויים אחרונים
ערך אקראי
דיווח על טעות
עזרה
חב"דפדיה להורדה
צור קשר/תרומה
פורטלים
נשיאי חב"ד
ימי חב"ד
גאולה ומשיח
תורת החסידות
תורת הנגלה
ניגוני חב"ד
ספרות חב"ד
בית רבי
אישי חב"ד
הפצת המעיינות
קישורים
חב"ד אינפו
ארכיון גאולה ומשיח
כלים
דפים המקושרים לכאן
שינויים בדפים המקושרים
דפים מיוחדים
מידע על הדף