עריכת הדף "
נחמיה לבנון
"
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
אזהרה:
אינכם מחוברים לחשבון. כתובת ה־IP שלכם תוצג בפומבי אם תבצעו עריכות כלשהן. אם
תיכנסו לחשבון
או
תיצרו חשבון
, העריכות שלכם תיוחסנה לשם המשתמש שלכם ותקבלו גם יתרונות אחרים.
בדיקת אנטי־ספאם.
אין
למלא שדה זה!
{{אין תמונה}} '''נחמיה לבנון''' ([[י' סיוון]] ה'[[תרע"ה]] - [[ה' אלול]] ה'[[תשס"ג]]) היה ראש אגף 'נתיב' [[המוסד למודיעין ולתפקידים מיוחדים|במוסד]]. סייע רבות לפעילות היהודית המחתרתית מאחורי מסך הברזל. ==תולדות חיים== נולד בעיירה רויינה שב[[לטביה]], בשם ניומה לוויטן. בצעירותו היה פעיל בתנועה הציונית, ופעל לעידוד עליית צעירים ל[[ארץ ישראל]]. בשנת ה'[[תרצ"ח]] עלה לארץ. ===פעילותו בברית המועצות=== בשנת ה'[[תשי"ג]] גויס [[המוסד למודיעין ולתפקידים מיוחדים|למוסד]], ועסק בפעילות בקרב יהודי [[ברית המועצות]] במסגרת אגף נתיב במוסד. לצורך הסתרת מוצאו, שינה את שמו לנחמיה לבנון. לאחר כינון היחסים הדיפלומטיים בין [[ברית המועצות]] ל[[מדינת ישראל]], מונה לבנון לנספח חקלאי בשגרירות ישראל בברית המועצות, תפקיד שהיה הסוואה לתפקידו כנציג נתיב בברית המועצות. במסגרת תפקידו דאג להעברת תשמישי קדושה לברית המועצות, וסייע רבות לפעילות החב"דית ברוסיה. בין היתר קישר בין חסידים לרבי, והעביר מכתבים, שיחות והוראות רבות של הרבי לתוך רוסיה. בשנת ה'[[תשט"ז]] סולק מברית המועצות לאחר שנתפס על ידי שלטונות ברית המועצות כשהוא מעביר תשמישי קדושה. לאחר סילוקו המשיך לפעול במסגרת נתיב גם מחוץ לברית המועצות. ===פגישותיו עם הרבי=== בשנת ה'[[תשכ"ה]] התמנה לציר בקונסוליה הישראלית בניו יורק, והיה אחראי על ארגון ההפגנות נגד רוסיה. בשנת ה'[[תשכ"ט]] הגיע לבנון ליחידות עם הרבי. במהלך היחידות התעניין הרבי במצב היהדות בברית המועצות, וביקש ממנו להפסיק עם ההפגנות. לבנון העביר את בקשת הרבי לממונה עליו, [[שאול אביגור]], כדי שיעביר את הדרישה לראש הממשלה לוי אשכול. לאחר שבועיים הגיעה תשובתו השלילית של אשכול, ולבנון הגיע אל הרבי בשנית, כדי למסור את התשובה. במהלך היחידות הסביר הרבי שוב את עמדתו בנושא, ולבנון העביר שוב את דבריו של הרבי לממונים עליו. מספר ימים לאחר מכן נפטר ראש הממשלה לוי אשכול, דבר שסתם את הגולל על בקשתו של הרבי. ===מינוי לראשות נתיב=== בשנת ה'[[תש"ל]] מונה לראשות אגף נתיב במקום שאול אביגור, וכיהן בתפקיד זה עד ה'[[תשמ"ב]], אז פרש לגמלאות. לבנון כתב ספר בשם "הקוד: נתיב" על פעילותו, ובו סיפר גם על סיועו לחסידי חב"ד ברוסיה. נפטר ב[[ה' אלול]] ה'[[תשס"ג]]. ==קישורים חיצוניים== [http://he.chabad.org/library/article_cdo/aid/529847/jewish/page.htm| זכרונותיו של נחמיה לבנון מהיחידות] {{בית חב"ד}} {{מיון רגיל:לבנון, נחמיה}} [[קטגוריה:אנשי מערכת הביטחון]] [[קטגוריה:אישים שנפטרו בשנת תשס"ג]]
תקציר:
לתשומת ליבך: תרומתך לאתר חב"דפדיה תפורסם לפי תנאי הרישיון GNU Free Documentation License 1.2 (אפשר לעיין בדף
חב"דפדיה:זכויות יוצרים
לפרטים נוספים). אם אינך רוצה שעבודתך תהיה זמינה לעריכה על־ידי אחרים, שתופץ לעיני כול, ושאחרים יוכלו להעתיק ממנה תוך ציון המקור – אין לפרסם אותה פה.
כמו־כן, שמירת העריכה משמעה הבטחה שכתבת את הטקסט הזה בעצמך או העתקת אותו ממקור בנחלת הכלל (שאינו מוגבל בזכויות יוצרים) או מקור חופשי דומה.
אין לשלוח חומר מוגבל בזכויות יוצרים ללא רשות!
ביטול
עזרה בעריכה
(נפתח בחלון חדש)
תבניות המופיעות בדף זה:
תבנית:אין תמונה
(
עריכה
)
תבנית:בית חב"ד
(
עריכה
)
תבנית:בית חבד
(
עריכה
)
תפריט ניווט
כלים אישיים
לא בחשבון
שיחה
תרומות
יצירת חשבון
כניסה לחשבון
מרחבי שם
ערך
שיחה
עברית
צפיות
קריאה
עריכה
עריכת קוד מקור
גרסאות קודמות
עוד
ניווט
עמוד ראשי
ברוכים הבאים
אולם דיונים
לוח מודעות
שינויים אחרונים
ערך אקראי
דיווח על טעות
עזרה
חב"דפדיה להורדה
צור קשר/תרומה
פורטלים
נשיאי חב"ד
ימי חב"ד
גאולה ומשיח
תורת החסידות
תורת הנגלה
ניגוני חב"ד
ספרות חב"ד
בית רבי
אישי חב"ד
הפצת המעיינות
קישורים
חב"ד אינפו
ארכיון גאולה ומשיח
כלים
דפים המקושרים לכאן
שינויים בדפים המקושרים
דפים מיוחדים
מידע על הדף