עריכת הדף "משה אדרעי"

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אזהרה: אינכם מחוברים לחשבון. כתובת ה־IP שלכם תוצג בפומבי אם תבצעו עריכות כלשהן. אם תיכנסו לחשבון או תיצרו חשבון, העריכות שלכם תיוחסנה לשם המשתמש שלכם ותקבלו גם יתרונות אחרים.

ניתן לבטל את העריכה. נא לבדוק את השוואת הגרסאות שלהלן כדי לוודא שזה אכן מה שאתם רוצים לעשות, ולאחר מכן לפרסם את השינויים למטה כדי לסיים את ביטול העריכה.

גרסה אחרונה הטקסט שלך
שורה 1: שורה 1:
[[קובץ:משה אדרעי.jpg|שמאל|ממוזער|250px|הרב אדרעי עם תלמיד בוגר [[בית הספר למלאכה]]]]
הרב '''משה אדרעי''' (יליד שנת [[תש"ד]], 1944) הוא חסיד תושבה [[כפר חב"ד]] שכיהן בעבר כמנהל חינוכי ב[[בית הספר למלאכה]] עד לסגירתו, וכיום עומד לאורך השנה בקשר רציף עם בוגרי בית הספר, ועורך להם מפגשים עונתיים. בנוסף, הרב אדרעי נמנה על מתפללי בית הכנסת [[בית מנחם (כפר חב"ד)|בית מנחם]], ודואג לאספקת מזון בשמחת תורה ובמוצאי הצומות להשביע את המתפללים.
הרב '''משה אדרעי''' (יליד שנת [[תש"ד]], 1944) הוא חסיד תושב [[כפר חב"ד]] שכיהן בעבר כמנהל חינוכי ב[[בית הספר למלאכה]] עד לסגירתו, וכיום עומד לאורך השנה בקשר רציף עם בוגרי בית הספר, ועורך להם מפגשים עונתיים.


==תולדות חיים==
==תולדות חיים==
נולד בעירה ספי שב[[מרוקו]] ב[[חג הפורים]] [[תש"ד]] לאביו הרב מסעוד אדרעי{{הערה|בקשר ליום הולדתו שאינו יודע את התאריך בחודש, ר' משה מציין את יום הולדתו בימים הסמוכים לחג הפורים.}}.
נולד בעירה ספי שב[[מרוקו]] ב[[חג הפורים]] [[תש"ד]] לאביו הרב מסעוד אדרעי.


בהיותו בגיל תשע התייתם מאביו, ושנתיים לאחר מכן בשנת [[תשט"ו]] עלה יחד עם משפחתו לארץ הקודש, בה השתכנו במעברת עולים ב[[אשקלון]]. מכיון והמצב הכספי בבית היה דחוק ביותר, כל האחים עזרו בפרנסת המשפחה, וגם הרב אדרעי על אף גילו הצעיר עמד בשוק ומכר דליי פטל. באחד הימים הרב [[ישראל לייבוב]] פגש אותו עומד בשוק וניגש לדבר עם אימו והציע לה להכניס את ילדיה ללמוד במוסדות חב"ד. האם הסכימה, ולאחר מספר שבועות עברה להתגורר עם משפחתה בכפר חב"ד, כשר' משה נכנס ללמוד בישיבת [[תומכי תמימים לוד]] והאחים המבוגרים נכנסים ללמוד בישיבה בכפר חב"ד.
בהיותו בגיל תשע התייתם מאביו, ושנתיים לאחר מכן בשנת [[תשט"ו]] עלה יחד עם משפחתו לארץ הקודש, בה השתכנו במעברת עולים ב[[אשקלון]]. מכיון והמצב הכספי בבית היה דחוק ביותר, כל האחים עזרו בפרנסת המשפחה, וגם הרב אדרעי על אף גילו הצעיר עמד בשוק ווכר דליי פטל. באחד הימים הרב [[ישראל לייבוב]] פגש אותו עומד בשוק וניגש לדבר עם אימו והציע לה להכניס את ילדיה ללמוד במוסדות חב"ד. האם הסכימה, ולאחר מספר שבועות עברה להתגורר עם משפחתה בכפר חב"ד, כשר' משה נכנס ללמוד בישיבת [[תומכי תמימים לוד]] והאחים המבוגרים נכנסים ללמוד בישבה בכפר חב"ד.


בעודו בחור, בשנת [[תשכ"ב]] קיבל את בקשתו של הרב [[מרדכי לוין]] והחל לעבוד כמדריך ב[[בית הספר למלאכה]] ב[[כפר חב"ד]], ושלוש שנים לאחר מכן כאשר רצה לנסוע יחד עם חברי כיתתו ללמוד בחצר הרבי ב-[[770]], הרבי שלל את רצונו והורה לו להישאר לעבוד בבית הספר למלאכה.
בעודו בחור, בשנת [[תשכ"ב]] קיבל את בקשתו של הרב [[מרדכי לוין]] והחל לעבוד כמדריך ב[[בית הספר למלאכה]] ב[[כפר חב"ד]], ושלוש שנים לאחר מכן כאשר רצה לנסוע יחד עם חברי כיתתו ללמוד בחצר הרבי ב-[[770]], הרבי שלל את רצונו והורה לו להישאר לעבוד בבית הספר למלאכה. בשנת [[תש"ל]] נשא את רעייתו מלכה, ביתו של הרב אונסדורפר רבה של מנצ'סטר שבאנגליה, כשהחתונה עצמה נערכה בלונדון.


בשנת [[תשכ"ו]] נכנס ליחידות אצל הרבי בפעם הראשונה, בשנת [[תש"ל]] בא בקשרי השידוכין עם רעייתו מרת מלכה, בתו של הרב אונסדורפר רבה של מנצ'סטר שבאנגליה, כשהחתונה עצמה נערכה בלונדון בתחילת שנת תשל"א.
לאחר חתונתו רצה חמיו שיפסיק את עבודתו הקשה בבית הספר למלאכה. הרב אדרעי כתב על כך לרבי שהשיב לו: "יתגבר על כל המונעים ומעכבים, מבית ומחוץ, וימשיך בהצלחה מופלגה". גם כאשר הועלתה הצעה שיקדיש זמן לביקור והדרכה בבית הספר למלכה ב[[קרית מלאכי]], שלל הרבי את ההצעה והורה לו להישאר לעבוד בבית הספר למלאכה שבכפר חב"ד.
 
לאחר חתונתו רצה חמיו שיפסיק את עבודתו הקשה בבית הספר למלאכה. הרב אדרעי כתב על כך לרבי שהשיב לו: "יתגבר על כל המונעים ומעכבים, מבית ומחוץ, וימשיך בהצלחה מופלגה". גם כאשר הועלתה הצעה שיקדיש זמן לביקור והדרכה בבית הספר למלאכה ב[[קריית מלאכי]], שלל הרבי את ההצעה והורה לו להישאר לעבוד בבית הספר למלאכה שבכפר חב"ד.


בשנים שלאחר מכן, התמנה למנהל חינוכי, והמשיך בתפקיד זה עד לסגירת המוסד. גם כיום ממשיך הרב אדרעי לעמוד בקשר עם בוגרי המוסד אותם הוא מכיר באופן אישי מהשנים הרבות שצבר בהדרכת הצעירים שעברו בשערי המוסד, והוא עורך להם מפגשים שנתיים בכפר חב"ד.
בשנים שלאחר מכן, התמנה למנהל חינוכי, והמשיך בתפקיד זה עד לסגירת המוסד. גם כיום ממשיך הרב אדרעי לעמוד בקשר עם בוגרי המוסד אותם הוא מכיר באופן אישי מהשנים הרבות שצבר בהדרכת הצעירים שעברו בשערי המוסד, והוא עורך להם מפגשים שנתיים בכפר חב"ד.


לצד עיסוקו החינוכי, עסק במשך עשרות בממכר אתרוגים בדוכן בשוק האתרוגים בירושלים, שהפך לאחד הדוכנים המרכזיים ומכר מידי שנה אלפי אתרוגים.
בסוף שנות המ"מים זכה להיות שליח שהעביר מכתב מהמקובל רבי [[דוד אבוחצירא]] מ[[נהריה]] אל הרבי, וכן להעביר בחזרה את מכתב התשובה של הרבי. בעקבות התכתבות זו קיבל על עצמו הרב אבוחצירא שעשרה האברכים הראשונים בכולל שהוא מתכנן להקים בנהריה יהיו חסידי חב"ד, והוא יעניק להם עשר דירות על חשבונו. עשרה אברכים אלו היוו את הבסיס לקהילה החב"דית בעיר והפעילות שבאה בעקבותיה.
 
בסוף שנות המ"מים זכה להיות שליח שהעביר מכתב מה[[קבלה|מקובל]] רבי [[דוד אבוחצירא]] מ[[נהריה]] אל הרבי, וכן להעביר בחזרה את מכתב התשובה של הרבי. בעקבות התכתבות זו קיבל על עצמו הרב אבוחצירא שעשרה האברכים הראשונים בכולל שהוא מתכנן להקים בנהריה יהיו חסידי חב"ד, והוא יעניק להם עשר דירות על חשבונו. עשרה אברכים אלו היוו את הבסיס לקהילה החב"דית בעיר והפעילות שבאה בעקבותיה.
 
הרב אדרעי נמנה על מתפללי [[בית הכנסת]] [[בית מנחם (כפר חב"ד)|בית מנחם]], ודואג לאספקת [[מזון]] ב[[שמחת תורה]] במשך כל חג הסוכות ובמוצאי הצומות להשביע את המתפללים הרבים הפוקדים את המקום.


==משפחתו==
==משפחתו==
*בנו, הרב [[אשר לוי יצחק אדרעי]], עסקן חבד"י [[כפר חב"ד]].
*אחיו, הרב ניסים אדרעי, כפר חב"ד
*בנו, הרב שלמה זלמן אדרעי, [[לונדון]].
*אחיו, הרב יעקב אדרעי, כפר חב"ד
*בנו, הרב מנחם מענדל אדרעי, לונדון.
*בנו העסקן הרב לוי יצחק אדרעי, כפר חב"ד
*חתנו, הרב איציק גרצמן, כפר חב"ד.
*בנו, הרב שלמה זלמן אדרעי, לונדון
*חתנו, הרב יוסף יצחק מלכא, כפר חב"ד.
*בנו, הרב מנחם מענדל אדרעי, לונדון
*חתנו, הרב זאב סופר, [[ירושלים]].
*חתנו, הרב איציק גרצמן, כפר חב"ד
*חתנו, הרב יוסף יצחק מלכא, כפר חב"ד
*חתנו הרב זאב סופר , לונדון


==לקריאה נוספת==
==לקריאה נוספת==
*'''הדרכות למדריך''', שבועון כפר חב"ד 1901 עמוד 28
*'''[http://old2.ih.chabad.info/#!g=1&url=article&id=59396 כתבת פרופיל]''' בגליון '[[הכפר של הרבי]]' {{אינפו}} י"ט שבט התשע"א (24.01.2011)
*'''במחנה יהודה הירושלמי''', על התעסקותו בממכר אתרוגים, בתוך מוסף בשווקים וברחובות לגליון 'המבשר - קהילות' חג הסוכות תשפ"ב עמוד 20
*[[נתן אברהם]], '''[http://old2.ih.chabad.info/#!g=1&url=article&id=62330 חסידים מספרים על הרגע המיוחד בחייהם]''', בתוך [[שבועון בית משיח]] {{אינפו}} כ"ה סיון התשע"א (27.06.2011)
*'''נשיקה של חסיד''', בתוך פרוייקט 'בקודש, עם הרבי לבד', שבועון כפר חב"ד גליון 1954 עמוד 56
 
==קישורים חיצוניים==
*'''[http://old2.ih.chabad.info/#!g=1&url=article&id=59396 כתבת פרופיל]''' ([https://www.dmag.co.il/pub/vaadkfar/kfar12/kfar12.pdf הגליון המקורי]) בגליון 'הכפר של הרבי' {{אינפו}} י"ט שבט התשע"א  
*[[נתן אברהם]], '''[http://old2.ih.chabad.info/#!g=1&url=article&id=62330 חסידים מספרים על הרגע המיוחד בחייהם]''', בתוך [[שבועון בית משיח]] {{אינפו}} כ"ה [[סיוון]] התשע"א (27.06.2011)
*[http://old2.ih.chabad.info/#!g=1&url=article&id=59280 כנס בוגרי בית הספר למלאכה בארגון הרב אדרעי ● גלריה] {{אינפו}}
*'''[http://chabadpedia.co.il/images/6/60/משה_אדרעי_הסיפור_שלי.pdf "כאילו יְלָדֹו"]''', הרב אדרעי בראיון למגזין השבועי של חברת המדיה [[jem]] - ה' אדר תשע"ז ([http://myencounterblog.com/wp-content/uploads/2017/03/90.-Terumah-5777-Hebrew.pdf קישור להורדה])
*'''[https://anash.org/from-the-market-stall-to-the-yeshivah-hall/ מדוכן השוק להיכל הישיבה]''', רעיון בגליון 'המפגש שלי' של חברת [[jem]] (אנגלית) {{אנש}}


{{הערות שוליים}}
{{מיון רגיל:אדרעי, משה}}
{{מיון רגיל:אדרעי, משה}}
[[קטגוריה:חסידים בתקופת אדמו"ר שליט"א]]
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר שליט"א]]
[[קטגוריה:אישים בכפר חב"ד]]
[[קטגוריה:כפר חב"ד: אישים]]
[[קטגוריה:צוות בית הספר למלאכה כפר חב"ד]]
[[קטגוריה:אישים שנולדו בשנת תש"ד]]
לתשומת ליבך: תרומתך לאתר חב"דפדיה תפורסם לפי תנאי הרישיון GNU Free Documentation License 1.2 (אפשר לעיין בדף חב"דפדיה:זכויות יוצרים לפרטים נוספים). אם אינך רוצה שעבודתך תהיה זמינה לעריכה על־ידי אחרים, שתופץ לעיני כול, ושאחרים יוכלו להעתיק ממנה תוך ציון המקור – אין לפרסם אותה פה.
כמו־כן, שמירת העריכה משמעה הבטחה שכתבת את הטקסט הזה בעצמך או העתקת אותו ממקור בנחלת הכלל (שאינו מוגבל בזכויות יוצרים) או מקור חופשי דומה. אין לשלוח חומר מוגבל בזכויות יוצרים ללא רשות!
ביטול עזרה בעריכה (נפתח בחלון חדש)