עריכת הדף "מרכז את"ה בארץ הקודש"

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אזהרה: אינכם מחוברים לחשבון. כתובת ה־IP שלכם תוצג בפומבי אם תבצעו עריכות כלשהן. אם תיכנסו לחשבון או תיצרו חשבון, העריכות שלכם תיוחסנה לשם המשתמש שלכם ותקבלו גם יתרונות אחרים.

ניתן לבטל את העריכה. נא לבדוק את השוואת הגרסאות שלהלן כדי לוודא שזה אכן מה שאתם רוצים לעשות, ולאחר מכן לפרסם את השינויים למטה כדי לסיים את ביטול העריכה.

גרסה אחרונה הטקסט שלך
שורה 1: שורה 1:
[[קובץ:אתה בארץ הקודש.png|שמאל|ממוזער|250px|לוגו הארגון]]
'''מרכז את"ה בארץ הקודש''' הינו סניף של [[ארגון את"ה]] העולמי שנוסד על ידי [[אדמו"ר הריי"צ]] בסעודה של [[שמחת תורה]] בשנת [[תש"א]].  
[[קובץ:הפצת המעיינות.jpg|שמאל|ממוזער|250px|קמפיין של מרכז את"ה בארץ הקודש לעידוד לימוד [[תורת החסידות]]]]
'''מרכז את"ה בארץ הקודש''' הינו סניף של [[ארגון את"ה]] העולמי שנוסד על ידי [[אדמו"ר הריי"צ]] בסעודה של [[שמחת תורה]] בשנת [[תש"א]].


על הארגון היה אחראי עד שנת [[תשמ"ז]] הרב [[דב גינזבורג]] - כיום [[שליח]] [[הרבי]] ב[[חיפה]]. בשנת [[תשמ"ז]] נטל על-עצמו הרב [[מנחם פרלשטיין]] - בברכת והסכמת [[הרבי]] - את ניהול האיגוד, כאשר בתפקיד זה המשיך גם לאחר חתונתו. מאז לקח על עצמו את התפקיד התרחב והתבסס האיגוד בצורה משמעותית. בשנת [[תשע"ד]] נכנס לניהול הארגון בנו שליח הרבי באור יהודה הרב [[שמואל פרלשטיין]] שנתן תנופת פעילות חדשה. כיום משמש הרב מנחם פרלשטיין כיו"ר הארגון ובנו הרב שמואל כמנהל הארגון. בזכות זה מערך שיעורי ה[[תניא]] בישיבות גדל עשרות מונים, שיעורי-תורה רבים נמסרו מידי יום באמצעות הטלפון, מאות בחורים נהנו ממעיינות החסידות בשבתות האירוח שארגן את"ה, והוצאת ירחון "[[פנימיות (גיליון)|פנימיות]]", שהופץ בכ-15,000 עותקים בהיכלי הישיבות ב[[ארץ הקודש]]. בהתחלה פעל הארגון ואף מומן חלקית על ידי [[צעירי אגודת חב"ד בארץ הקודש]]. את שאר ההוצאות מימן הרב [[אפרים וולף]], לאחר שהפעילות התרחבה, וההוצאות גדלו, הפסיקו צעירי חב" ד והרב וולף את המימון לארגון וגיוס המשאבים הוטל על שכמו של הרב פרלשטיין.
על הארגון היה אחראי עד שנת [[תשמ"ז]] הרב גינזבורג - כיום [[שליח]] [[הרבי]] ב[[חיפה]]. בשנת תשמ"ז נטל על-עצמו הרב מנחם פרלשטיין - בברכת והסכמת הרבי - את ניהול האיגוד, כאשר בתפקיד זה המשיך גם לאחר חתונתו. מאז לקח על עצמו את התפקיד התרחב והתבסס האיגוד בצורה משמעותית. מערך שיעורי ה[[תניא]] בישיבות גדל עשרות מונים, שיעורי-תורה רבים נמסרו מידי יום באמצעות הטלפון, מאות בחורים נהנו ממעיינות החסידות בשבתות האירוח שארגן את"ה, והוצאת ירחון "[[פנימיות (גיליון)|פנימיות]]", שהופץ בכ-15,000 עותקים בהיכלי הישיבות בארץ הקודש.
 
== התפתחות הארגון ==
שנה לאחר שסיים הרב פרלשטיין את שנת ה'[[קבוצה]]' חזר ל[[ארץ הקודש]], וקיבל את הנהלת הארגון מהרב גינזבורג.
 
בהתחלה פעל הארגון ואף מומן חלקית על ידי [[צעירי אגודת חב"ד בארץ הקודש]]. את שאר ההוצאות מימן הרב [[אפרים וולף]], כבכל השנים.
 
לאחר שהפעילות התרחבה, וההוצאות גדלו, הפסיק הרב וולף את המימון לארגון. לאחר מכן גם עברה הפעילות לחדר בישיבה עצמה.
 
בהוראת הרב חודוקוב ובעידוד הרב [[מענדל פוטרפס]] המשיך הרב פרלשטיין לנהל את ארגון את"ה גם לאחר חתונתו, עם משכורת חודשית.


==התייחסות הרבי לפעולות הארגון ==
==התייחסות הרבי לפעולות הארגון ==
כששלחו לרבי תצלום מעיתון 'המודיע' ובו מודעה על שיעור מסויים, ענה הרבי: "ותהא פעולה נמשכת ובהוספה רבה אזעה"צ".
כששלחו לרבי תצלום מעיתון 'המודיע' ובו מודעה על שיעור מסויים, ענה הרבי: "ותהא פעולה נמשכת ובהוספה רבה אזעה"צ".  


כשהודיעו לרבי על ארגון "שבת אירוח" לבני-הישיבות, ענה הרבי: "אזה"צ והצלחה מופלגה";
כשהודיעו לרבי על אירגון "שבת אירוח" לבני-הישיבות, ענה הרבי: "אזה"צ והצלחה מופלגה";  


על ימי עיון בחסידות שאירגו, קיבלו תשובה: "נת' ות"ח ויהי רצון שתהא פעולה נמשכת אעה"צ ולחה"פ כו"ש [=ול[[חג הפסח]] כשר ושמח]".
על ימי עיון בחסידות שאירגו, קיבלו תשובה: "נת' ות"ח ויה"ר שתהא פעולה נמשכת אעה"צ ולחה"פ כו"ש [=ול[[חג הפסח]] כשר ושמח]".  


==מפעילות את"ה במשך השנים ==
==מפעילות את"ה במשך השנים ==
*הוצאה לאור של הירחון - "[[פנימיות (גיליון)|פנימיות]]". העלון, בן שמונת העמודים, מודפס על נייר כרומו, והוא מביא לבני-הישיבות מתורת חב"ד. העלון מופץ ב-10,000 עותקים בריכוזים החרדיים ברחבי [[ארץ הקודש]].
{{ערך מורחב|ערך=[[פנימיות (גליון)]]}}
{{ערך מורחב|ערך=[[פנימיות (גיליון)]]}}
* 200 שיעורי חסידות שנמסרו על ידי תלמידי ה[[תמים|תמימים]] בעשרות ישיבות תיכוניות, חסידיות ואף ליטאיות בכל רחבי הארץ.
* 200 שיעורי חסידות שנמסרים על ידי תלמידי ה[[תמים|תמימים]] בעשרות ישיבות תיכוניות, חסידיות וליטאיות בכל רחבי הארץ.
 
*בנוסף לפעילות בקרב בני הישיבות, פועלים לקרב גם כאלה שלא לומדים בישיבות לחסידות, באמצעות שיעורים בחסידות ובענייני [[גאולה]] ו[[משיח]] בבתי-סוהר בצפון הארץ ובעוד במקומות.
*בנוסף לפעילות בקרב בני הישיבות, פעלו לקרב גם יהודים שלא לומדים בישיבות לחסידות, באמצעות שיעורים בחסידות ובענייני [[גאולה]] ו[[משיח]] בבתי-סוהר בצפון הארץ ובעוד במקומות.
*הארגון מפעיל "ישיבות בין-הזמנים" בתקופת ה[[קיץ]], לבחורים מישיבות לא חב"דיות, בהם לומדים התלמידים חסידות, חלקם לראשונה בחייהם.
 
*האגון הפעיל "ישיבות בין-הזמנים" בתקופת ה[[קיץ]], לבחורים מישיבות אחרות, בהם למדו תלמידים חסידות, חלקם לראשונה בחייהם.  
 
*החל משנת [[תשמ"ט]] התחילו לארגן "שבתות אירוח" לבני הישיבות.
*החל משנת [[תשמ"ט]] התחילו לארגן "שבתות אירוח" לבני הישיבות.
במסגרת זו, מוזמנים תלמידי ישיבות לסוגיהם השונים להתארח ב[[שבת]] באחת מישיבות חב"ד בארץ.
במסגרת זו, הוזמנו תלמידי ישיבות לסוגיהם השונים להתארח בשבת באחת מישיבות חב"ד בארץ.
*בשנת [[תשנ"ד]] החלו למסור שיעורי חסידות בטלפון.


==לקריאה נוספת==
*בשנת [[תשנ"ד]] החלו למסור שיעורי חסידות בטלפון.  
* זלמן צרפתי, '''מפיצי המעיינות''' {{בית משיח}} [[שבועון בית משיח]] גליון 952 - [[י"ט כסלו - חג הגאולה|י"ט כסלו]] תשע"ה.


* '''את"ה בחרתנו''' מתוך [[שבועון בית משיח]] גיליון מס' 1337 עמוד 41.
*הוצאה לאור של הירחון - "[[פנימיות (גיליון)|פנימיות]]". העלון, בן שמונת העמודים, הודפס על נייר כרומו, והוא הביא לבני-הישיבות מפנימיותה של חסידות חב"ד. העלון הופץ ב-15,000 עותקים בריכוזים החרדיים ברחבי הארץ.


==קישורים חיצוניים==
==קישורים חיצוניים==
* '''[http://www.merkazato.co.il דף הבית של מרכז את"ה בארץ הקודש]'''
*מענדל צפתמן, '''[http://www.beismoshiach.org/Lashon_HaKodesh/pdf/536.pdf משקים את העדרים]''' {{בית משיח}} [[שבועון בית משיח]] גליון 536, עמוד 68.
*מענדל צפתמן, '''[http://www.beismoshiach.org/Lashon_HaKodesh/pdf/536.pdf משקים את העדרים]''' {{בית משיח}} [[שבועון בית משיח]] גליון 536, עמוד 68.
*זלמן צרפתי, '''מפיצי המעיינות''' {{בית משיח}} [[שבועון בית משיח]] גליון 952 - י"ט כסלו תשע"ה


[[קטגוריה:מוסדות וארגונים בארץ הקודש|א]]
[[קטגוריה:מוסדות וארגונים בארץ הקודש|א]]
לתשומת ליבך: תרומתך לאתר חב"דפדיה תפורסם לפי תנאי הרישיון GNU Free Documentation License 1.2 (אפשר לעיין בדף חב"דפדיה:זכויות יוצרים לפרטים נוספים). אם אינך רוצה שעבודתך תהיה זמינה לעריכה על־ידי אחרים, שתופץ לעיני כול, ושאחרים יוכלו להעתיק ממנה תוך ציון המקור – אין לפרסם אותה פה.
כמו־כן, שמירת העריכה משמעה הבטחה שכתבת את הטקסט הזה בעצמך או העתקת אותו ממקור בנחלת הכלל (שאינו מוגבל בזכויות יוצרים) או מקור חופשי דומה. אין לשלוח חומר מוגבל בזכויות יוצרים ללא רשות!
ביטול עזרה בעריכה (נפתח בחלון חדש)