עריכת הדף "ירקות"

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אזהרה: אינכם מחוברים לחשבון. כתובת ה־IP שלכם תוצג בפומבי אם תבצעו עריכות כלשהן. אם תיכנסו לחשבון או תיצרו חשבון, העריכות שלכם תיוחסנה לשם המשתמש שלכם ותקבלו גם יתרונות אחרים.

ניתן לבטל את העריכה. נא לבדוק את השוואת הגרסאות שלהלן כדי לוודא שזה אכן מה שאתם רוצים לעשות, ולאחר מכן לפרסם את השינויים למטה כדי לסיים את ביטול העריכה.

גרסה אחרונה הטקסט שלך
שורה 7: שורה 7:


וכל זה רק אם לא היה במרק גם בשר, כי אם היה במרק גם בשר, אזי לרוב חשיבותו של הבשר הוא העיקר והירקות טפלים אליו, ולכן עיקר הטעם שבמרק הוא הבשר ומברכים עליו שהכל. כמו כן אם היה למרק טעם לפני הבישול (כגון שבישלוהו בחומץ) י"א שאז אין המרק טפל לירקות ויש חולקים{{הערה|1=[http://chabadlibrary.org/books/adhaz/piskey/52/7.htm?q=%D7%99%D7%A8%D7%A7%D7%95%D7%AA פסקי הסידור הלכות ברכות הנהנין פרק ז']}}.
וכל זה רק אם לא היה במרק גם בשר, כי אם היה במרק גם בשר, אזי לרוב חשיבותו של הבשר הוא העיקר והירקות טפלים אליו, ולכן עיקר הטעם שבמרק הוא הבשר ומברכים עליו שהכל. כמו כן אם היה למרק טעם לפני הבישול (כגון שבישלוהו בחומץ) י"א שאז אין המרק טפל לירקות ויש חולקים{{הערה|1=[http://chabadlibrary.org/books/adhaz/piskey/52/7.htm?q=%D7%99%D7%A8%D7%A7%D7%95%D7%AA פסקי הסידור הלכות ברכות הנהנין פרק ז']}}.
{{הערות שוליים}}
{{הערות שוליים|}}
[[קטגוריה:צומח]]
[[קטגוריה:צומח]]
לתשומת ליבך: תרומתך לאתר חב"דפדיה תפורסם לפי תנאי הרישיון GNU Free Documentation License 1.2 (אפשר לעיין בדף חב"דפדיה:זכויות יוצרים לפרטים נוספים). אם אינך רוצה שעבודתך תהיה זמינה לעריכה על־ידי אחרים, שתופץ לעיני כול, ושאחרים יוכלו להעתיק ממנה תוך ציון המקור – אין לפרסם אותה פה.
כמו־כן, שמירת העריכה משמעה הבטחה שכתבת את הטקסט הזה בעצמך או העתקת אותו ממקור בנחלת הכלל (שאינו מוגבל בזכויות יוצרים) או מקור חופשי דומה. אין לשלוח חומר מוגבל בזכויות יוצרים ללא רשות!
ביטול עזרה בעריכה (נפתח בחלון חדש)