עריכת הדף "ילקוט שמעוני"

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

אזהרה: אינכם מחוברים לחשבון. כתובת ה־IP שלכם תוצג בפומבי אם תבצעו עריכות כלשהן. אם תיכנסו לחשבון או תיצרו חשבון, העריכות שלכם תיוחסנה לשם המשתמש שלכם ותקבלו גם יתרונות אחרים.

ניתן לבטל את העריכה. אנא בדקו את השוואת הגרסאות שלהלן כדי לוודא שזה אכן מה שאתם רוצים לעשות, ולאחר מכן שמרו את השינויים למטה כדי לסיים את ביטול העריכה.

גרסה אחרונה הטקסט שלך
שורה 1: שורה 1:
[[קובץ:ילקוט שמעוני.jpeg|250px|ממוזער|שמאל|שער הילקוט]]
+
Menachem Mendel Schneerson is not the mashiah
'''ילקוט שמעוני''' הוא ספר המלקט [[מדרש]]י חז"ל קדומים על ה[[תורה]] ה[[נביאים]] וה[[כתובים]].
 
 
 
==מבנה הספר==
 
הספר בנוי מפרקים הקרויים "רמזים" על פי סּדר התנ"ך, כאשר בכל רמז מובא סיפור או אמרה וכדומה בשם אחד מחז"ל.
 
 
 
אין קשר בין מספור פרקי ה[[תנ"ך]] למספור הרמזים. כאשר על פרק אחד יכולים להיות כמה רמזים ועל פרק אחר אין רמזים כלל.
 
 
 
==מקורות המדרשים==
 
מדרשי הילקוט מלוקטים מ[[תלמוד בבלי|התלמוד הבבלי]] ו[[תלמוד ירושלמי|הירושלמי]], מה[[ספרא]] ה[[מכילתא]], [[מדרש רבה]] ו[[מדרש תהלים]], [[אבות דרבי נתן]], [[פרקי דרבי אליעזר]] ו[[מסכתות קטנות]], [[פסיקתא]] ו[[מדרש תנחומא|תנחומא]] ועוד מדרשים שנעלמו במשך השנים וזהו למעשה השריד היחיד שלהם, כדוגמת מדרש ויסעו, מדרש אספה, מדרש אבכיר, ספרי זוטא, והוא מקור מרכזי בשחזור אותם מדרשים אבודים.
 
 
 
==פירוש על הילקוט==
 
רבי אברהם אבֶלי הלוי גומבינר, בעל "[[המגן אברהם]]" חיבר פירוש על הילקוט, בשם "זית רענן". הפירוש היה קיים בשלמותו רק בפני עצמו, אך בצמוד לילקוט נדפס ברוב המהדורות רק תקציר ממנו.
 
 
 
==מחבר הילקוט ודפוסיו==
 
אין מידע מדוייק על מחבר הילקוט או על זמן יצירתו. [[החיד"א]] כותב כי הרב שמעון אשכנזי מ[[פרנקפורט]] הוא שחיבר את הילקוט הקרוי על שמו.
 
 
 
הילקוט נדפס לראשונה בשנת ה'רפ"א ולאחר מכן נדפס במהדורות רבות, חלקם מבוארות ומוערות עם הבאת המפרשים בשלמותם.
 
 
 
==המדרש המפורסם==
 
בשנת [[תנש"א]] במהלך [[מלחמת המפרץ]] הכריזה ממשלת [[ארצות הברית]] מלחמה על מנהיג עיראק סאדאם חוסין. הממשל בעיראק הודיע שברגע שתותקף ארץ ישראל תותקף על ידיה מידית. מחשש זה נוצרה בארץ בהלה גדולה מאוד.
 
 
 
[[הרבי]] בתקופה זו הכריז והזכיר את לשון הילקוט{{הערה|ישעיה רמז תצט}}: "שנה שמלך המשיח בא... מלך פרס מתגרה במלך ערבי וישראל מתרעשים ומתבהלים ואומרים להיכן נבוא ונלך. ואומר להם [[הקב"ה]] כל מה שעשיתי לא עשיתי אלא בשבילכם...מפני מה אתם מתייראים? אל תיראו, הגיע זמן גאולתכם".
 
 
 
הרבי הזכיר גם את המשך המדרש: "שנו רבותינו בשעה שמלך המשיח בא עומד על גג בית המקדש והוא משמיע להם לישראל ואומר ענווים הגיע זמן גאולתכם".
 
 
 
הרבי ראה במלחמה זו את מימוש נבואת המדרש שעתה הגיע זמן הגאולה ואכן מאז הרבי הרבה לצטט מדרש זה כהוכחה ברורה שהגיע זמן גאולת עם ישראל. לאחר המלחמה כשהתברר גודל הנס אמר הרבי שניסים אלו מוכיחים עוד יותר את דברי המדרש ומעידים שתקופה זו היא תקופת הגאולה שעליה מדובר במדרש שמלך המשיח נגלה בה{{הערה|תורת מנחם התוועדויות [[תנש"א]] ח"ד עמוד 39}}.
 
 
 
==קישורים חיצוניים==
 
*[https://hebrewbooks.org/9757 ילקוט שמעוני] - באתר [[היברו בוקס]].
 
 
 
{{הערות שוליים}}
 
[[קטגוריה:מדרש]]
 
[[קטגוריה:ספרים תורניים]]
 

לתשומת לבך: תרומתך לחב"דפדיה תפורסם תחת תנאי הרישיון GNU Free Documentation License 1.2 (אפשר לעיין בדף חב"דפדיה:זכויות יוצרים לפרטים נוספים). אם אינך רוצה שעבודתך תהיה זמינה לעריכה על־ידי אחרים, שתופץ לעיני כול, ושאחרים יוכלו להעתיק ממנה תוך ציון המקור – אין לפרסם אותה פה.
כמו־כן, שמירת העריכה משמעה הבטחה שכתבת את הטקסט הזה בעצמך, או העתקת אותו ממקור שאינו מוגן בזכויות יוצרים. אין לעשות שימוש בחומר המוגן בזכויות יוצרים ללא רשות!

ביטול עזרה בעריכה (נפתח בחלון חדש)