עריכת הדף "י"ד בניסן"

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אזהרה: אינכם מחוברים לחשבון. כתובת ה־IP שלכם תוצג בפומבי אם תבצעו עריכות כלשהן. אם תיכנסו לחשבון או תיצרו חשבון, העריכות שלכם תיוחסנה לשם המשתמש שלכם ותקבלו גם יתרונות אחרים.

ניתן לבטל את העריכה. נא לבדוק את השוואת הגרסאות שלהלן כדי לוודא שזה אכן מה שאתם רוצים לעשות, ולאחר מכן לפרסם את השינויים למטה כדי לסיים את ביטול העריכה.

גרסה אחרונה הטקסט שלך
שורה 1: שורה 1:
{{חודש ניסן}}
{{חודש ניסן}}
'''י"ד בניסן''' הוא היום הארבעה עשר ב[[חודש ניסן]] וערב [[חג הפסח]]. ביום זה [[שריפת חמץ|שורפים את החמץ]] שנשאר בבית ונמצא ב[[בדיקת חמץ]] מאמש. ה[[תענית בכורות|בכורים מתענים]] ביום זה, כהודאה על הצלתם במצרים כאשר בכורי המצרים נהרגו במכת בכורות וה' פסח על בכורי ישראל. כיום נוהגים הבכורים להשתתף בסעודת מצווה ([[ברית]], [[סיום מסכת]] וכדומה) ולסיים בכך את תעניתם.
'''י"ד בניסן''' הוא היום הארבעה עשר ב[[חודש ניסן]] וערב [[חג הפסח]]. ביום זה [[שריפת חמץ|שורפים את החמץ]] שנשאר בבית ונמצא ב[[בדיקת חמץ]] מאמש. ה[[תענית בכורות|בכורים מתענים]] ביום זה, כהודאה על הצלתם במצרים כאשר בכורי המצרים נהרגו במכת בכורות. כיום נוהגים הבכורים להשתתף בסעודת מצווה ([[ברית]], [[סיום מסכת]] וכדומה) ולסיים בכך את תעניתם.
בזמן ש[[בית המקדש]] היה קיים, היו מקריבים ביום זה אחר הצהריים את [[קרבן פסח]].
בזמן ש[[בית המקדש]] היה קיים, הוא מקריבים ביום זה אחר הצהריים את [[קרבן פסח]].


נוהגים גם לאפות מצה בערב פסח אחר חצות ומצות אלו נקראים [[מצות מצוה]].
נוהגים גם לאפות מצה בערב פסח אחר חצות ומצות אלו נקראים [[מצות מצוה]].
שורה 33: שורה 33:


===[[פטירה|נפטרו]]===
===[[פטירה|נפטרו]]===
*[[ת"ש]] - הרה"ת המשפיע הרב [[אברהם ברוך פבזנר]],נפטר בגלות ונטמן בעיר קזיל ארדא.
*[[תש"פ]] – הרב [[יהודה לייב גרונר]] מזכירו האישי של [[הרבי]] וחבר מערכת [[אוצר החסידים]].
*[[תש"פ]] – הרב [[יהודה לייב גרונר]] מזכירו האישי של [[הרבי]] וחבר מערכת [[אוצר החסידים]].


לתשומת ליבך: תרומתך לאתר חב"דפדיה תפורסם לפי תנאי הרישיון GNU Free Documentation License 1.2 (אפשר לעיין בדף חב"דפדיה:זכויות יוצרים לפרטים נוספים). אם אינך רוצה שעבודתך תהיה זמינה לעריכה על־ידי אחרים, שתופץ לעיני כול, ושאחרים יוכלו להעתיק ממנה תוך ציון המקור – אין לפרסם אותה פה.
כמו־כן, שמירת העריכה משמעה הבטחה שכתבת את הטקסט הזה בעצמך או העתקת אותו ממקור בנחלת הכלל (שאינו מוגבל בזכויות יוצרים) או מקור חופשי דומה. אין לשלוח חומר מוגבל בזכויות יוצרים ללא רשות!
ביטול עזרה בעריכה (נפתח בחלון חדש)