עריכת הדף "גבעת חנניה"

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אזהרה: אינכם מחוברים לחשבון. כתובת ה־IP שלכם תוצג בפומבי אם תבצעו עריכות כלשהן. אם תיכנסו לחשבון או תיצרו חשבון, העריכות שלכם תיוחסנה לשם המשתמש שלכם ותקבלו גם יתרונות אחרים.

ניתן לבטל את העריכה. נא לבדוק את השוואת הגרסאות שלהלן כדי לוודא שזה אכן מה שאתם רוצים לעשות, ולאחר מכן לפרסם את השינויים למטה כדי לסיים את ביטול העריכה.

גרסה אחרונה הטקסט שלך
שורה 4: שורה 4:
אבו תור הוקמה לפני יותר ממאתיים שנה כשכונה מוסלמית, אך באותה תקופה הוקם בה מיזם מסחרי בשם 'בית יוסף' בו הוקמו בתי יהודים. שכונת זו סבלה מהתקפות חוזרות ונשנות של ערבים ולאחר [[מאורעות תרפ"ט]] נטשו היהודים את בתיהם. בשנת [[תש"ח]] נכבש חלקה המערבי של השכונה במבצע שזכה לכינוי "מבצע קלשון".
אבו תור הוקמה לפני יותר ממאתיים שנה כשכונה מוסלמית, אך באותה תקופה הוקם בה מיזם מסחרי בשם 'בית יוסף' בו הוקמו בתי יהודים. שכונת זו סבלה מהתקפות חוזרות ונשנות של ערבים ולאחר [[מאורעות תרפ"ט]] נטשו היהודים את בתיהם. בשנת [[תש"ח]] נכבש חלקה המערבי של השכונה במבצע שזכה לכינוי "מבצע קלשון".


בהסכם הפסקת האש נקבע קו הגבול ברחוב עשהאל, כאשר החלק היהודי נמצא במעלה הגבעה והחלק הערבי בחלקו התחתון כאשר בחלק היהודי של השכונה התיישבו פקידי ממשל ועולים חדשים. במלחמת ששת הימים שחררו מחדש את השכונה כולה לאחר קרב מר שגבה שישה עשר קורבנות. מאז ועד היום נחשבת שכונה זו לאחת היוקרתיות בירושלים. השכונה מתאפיינת בבתי אבן רחבי ידיים כשמסביבם חומות גבוהות.
בהסכם הפסקת האש נקבע קו הגבול ברחוב עשהאל, כאשר החלק היהודי נמצא במעלה הגבעה והחלק הערבי בחלקו התחתון כאשר בחלק היהודי של השכונה התיישבו פקידי ממשל ועולים חדשים. במלחמת ששת הימים כבשו מחדש את השכונה כולה לאחר קרב מר שגבה שישה עשר קורבנות. מאז ועד היום נחשבת שכונה זו לאחת היוקרתיות בירושלים. השכונה מתאפיינת בבתי אבן רחבי ידיים כשמסביבם חומות גבוהות.
 
בעשור האחרון התיישבו במקום מספר משפחות יהודיות מ[[ארצות הברית]] ומצרפת, בסיס השכונה הוא יהודים ותיקים שעלו ברובם ממדינות צפון אפריקה. קבוצת אפייון נוספת היא של תושבים הנוקטים בדעות שמאלניות קיצוניות שהגעתם לשכונה היא במטרה מוצהרת של דו קיום עם שכניהם הערבים.


בעשור האחרון התיישבו במקום מספר משפחות יהודיות מ[[ארצות הברית]] ומצרפת, כשהגרעין הקשה בשכונה הוא יהודים ותיקים שעלו ברובם ממדינות צפון אפריקה. גרעין תושבים נוסף הוא של יהודים האוחזים בדעות שמאלניות קיצוניות שהגיעו לשכונה וחיים בה מתוך אמונה לחיות חיים של דו קיום עם שכניהם הערבים.
==פעילות חב"דית==
==פעילות חב"דית==
עד לשנת [[תש"ע]] פעלו בשכונה שני בתי כנסת בלבד, ספרדי ואשכנזי, שאחד מהם עמד לסגור את שעריו, והשני פעל בעיקר בשבתות ובימים טובים וגם אז בצורה חלקית. בשנת [[תש"ע]] הגיע לשכונה, הרב [[רועי אוליאל]]. ששיקם את [[בית הכנסת]] הספרדי, ייסד במקום [[ישיבה]] ל[[בעל תשובה|בעלי תשובה]] שהפכה למגדלור רוחני אף לשכונות נוספות מסביב, והפיח חיים יהודיים תוססים בשכונה.
עד לשנת [[תש"ע]] פעלו בשכונה שני בתי כנסת בלבד, ספרדי ואשכנזי, שאחד מהם עמד לסגור את שעריו, והשני פעל בעיקר בשבתות ובימים טובים וגם אז בצורה חלקית. בשנת [[תש"ע]] הגיע לשכונה, הרב רועי אוליאל. ששיקם את [[בית הכנסת]] הספרדי, ייסד במקום ישיבה ל[[בעל תשובה|בעלי תשובה]] שהפכה למגדלור רוחני אף לשכונות נוספות מסביב, והפיח חיים יהודיים תוססים בשכונה.
===ישיבת תומכי תמימים===
===ישיבת תומכי תמימים===
לאחר שנה של פעילות ולאחר שקבע את מקום מגוריו בשכונה, החליט הרב אוליאל לייסד ישיבה בשכונה, בברכת הרבי. בי[[י"ב בתמוז]] [[תש"ע]] נערכה [[התוועדות]] רבתי עם ה[[משפיע]] הרב [[חיים ניסלביץ]], במהלכה נוסדה הישיבה באופן רשמי.
לאחר שנה של פעילות ולאחר שקבע את מקום מגוריו בשכונה, החליט הרב אוליאל לייסד ישיבה בשכונה, בברכת הרבי. בי"ב בתמוז [[תש"ע]] נערכה [[התוועדות]] רבתי עם ה[[משפיע]] הרב [[חיים ניסלביץ]], במהלכה נוסדה הישיבה באופן רשמי.


הגרעין הראשון של התלמידים היו בעלי בתים מהשכונה שלמדו במסגרת הישיבה [[נגלה]] וחסידות. לאחר [[חודש תשרי]] הגיעו למקום בחורים מ-[[‏770]] והישיבה עלתה על המפה. [[בית הכנסת]] המרוקאי הפך להיות ה'זאל' של הישיבה ובהפסקות יצאו הבחורים לפעילות ברחבי השכונה ואף מחוצה לה. בשנת [[תשע"ג]] עברה הישיבה למשכן של קבע.
הגרעין הראשון של התלמידים היו בעלי בתים מהשכונה שלמדו במסגרת הישיבה נגלה וחסידות. לאחר [[חודש תשרי]] הגיעו למקום בחורים מ-[[‏770]] והישיבה עלתה על המפה. [[בית הכנסת]] המרוקאי הפך להיות ה'זאל' של הישיבה ובהפסקות יצאו הבחורים לפעילות ברחבי השכונה ואף מחוצה לה. בשנת [[תשע"ג]] עברה הישיבה למשכן של קבע.


בצוות הישיבה נמנים היום ה[[משפיע]] הרב זלמן נוטיק, הרב [[אבא מרזל]], ה[[משפיע]] הרב [[נועם הרפז]] והרב חיים ניסלביץ. הצוות הגשמי מונה שלושה אברכים: שי שרון, לירז טובל ועומר מיכאל.
בצוות הישיבה נמנים היום ה[[משפיע]] הרב זלמן נוטיק, הרב אבא מרזל, ה[[משפיע]] הרב נועם הרפז והרב חיים ניסלביץ. הצוות הגשמי מונה שלושה אברכים: שי שרון, לירז טובל ועומר מיכאל.


===ועד השכונה===
===ועד השכונה===
בשנת [[תשע"ג]] נערכו בשכונה בחירות לוועד, והרב אוליאל הגיש את מועמדתו בברכת הרבי. מעשה זה עורר התנגדות עזה בשכונה, והמועמדים הנגדיים הפיצו פרסומים שליליים על הישיבה והפעילות מסביבה. למרות זאת, נבחר הרב אוליאל ברוב קולות לשמש כסגן יושב ראש הוועד, לצד יושב ראש [[רפורמי]].
בשנת [[תשע"ג]] נערכו בשכונה בחירות לוועד, והרב אוליאל הגיש את מועמדתו בברכת הרבי. מעשה זה עורר התנגדות עזה בשכונה, והמועמדים הנגדיים הוציאו פרסומים שליליים על הישיבה והפעילות. בסופו של דבר, נבחר הרב אוליאל ברוב קולות לשמש כסגן יושב ראש הוועד, לצד יושב ראש רפורמי.  
 
==קישורים חיצוניים==
==קישורים חיצוניים==
* נתן אברהם, [[שבועון בית משיח]] {{בית משיח|}} '''[http://old2.ih.chabad.info/#!g=1&url=article&id=77491 מהפכה רוחנית בגבעת חנניה]''', לקריאה ב{{אינפו}}.
* נתן אברהם, [[שבועון בית משיח]] {{בית משיח|}} '''[http://old2.ih.chabad.info/#!g=1&url=article&id=77491 מהפכה רוחנית בגבעת חנניה]''', לקריאה ב{{אינפו}}.


[[קטגוריה:שכונות בירושלים|גבעת חנניה]]
[[קטגוריה:קהילות ומקומות יישוב‏]]
לתשומת ליבך: תרומתך לאתר חב"דפדיה תפורסם לפי תנאי הרישיון GNU Free Documentation License 1.2 (אפשר לעיין בדף חב"דפדיה:זכויות יוצרים לפרטים נוספים). אם אינך רוצה שעבודתך תהיה זמינה לעריכה על־ידי אחרים, שתופץ לעיני כול, ושאחרים יוכלו להעתיק ממנה תוך ציון המקור – אין לפרסם אותה פה.
כמו־כן, שמירת העריכה משמעה הבטחה שכתבת את הטקסט הזה בעצמך או העתקת אותו ממקור בנחלת הכלל (שאינו מוגבל בזכויות יוצרים) או מקור חופשי דומה. אין לשלוח חומר מוגבל בזכויות יוצרים ללא רשות!
ביטול עזרה בעריכה (נפתח בחלון חדש)