עריכת הדף "אבינו מלכנו (תפילה)"

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אזהרה: אינכם מחוברים לחשבון. כתובת ה־IP שלכם תוצג בפומבי אם תבצעו עריכות כלשהן. אם תיכנסו לחשבון או תיצרו חשבון, העריכות שלכם תיוחסנה לשם המשתמש שלכם ותקבלו גם יתרונות אחרים.

ניתן לבטל את העריכה. נא לבדוק את השוואת הגרסאות שלהלן כדי לוודא שזה אכן מה שאתם רוצים לעשות, ולאחר מכן לפרסם את השינויים למטה כדי לסיים את ביטול העריכה.

גרסה אחרונה הטקסט שלך
שורה 1: שורה 1:
{{מפנה|אבינו מלכנו}}
ב[[עשרת ימי תשובה]] נוהגים לומר '''אבינו מלכינו'''.
'''"אבינו מלכינו"''' הוא קטע תפילה מיוחד הנאמר ב[[עשרת ימי תשובה]] וב[[תענית ציבור|תעניות ציבור]].


==מנהגים==
אחד מהבקשות היא "אבינו מלכינו כתבנו בספר גאולה וישועה". יש שהקשו, שהקי רקודם הגאולה אנו גם כן זקוקים לישועה, ולפי זה היה הסדר צריך להיות בהיפל, "אבינו מלכינו כתבינו בספר ישועה וגאולה".
לאמירת "אבינו מלכנו" פותחים את [[ארון הקודש]]{{הערה|ספר המנהגים.}}.


אין לומר ב[[ראש השנה]] אבינו מלכנו שיש בו הזכרת חטא או עוון, כגון 'אבינו מלכנו חטאנו' או 'סלח ומחול' וכו' וכיוצא בזה, ובכלל אין אומרים אבינו מלכנו מחה והעבר פשעינו וכו' אבינו מלכנו מחוק ברחמיך וכו', אבינו מלכנו כתבנו בספר סליחה ומחילה{{הערה|סידור אדמו"ר הזקן.}}.
הרבי{{הערת שוליים|1=[[אגרות קודש]] [[תש"ז]] [http://www.hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=15907&hilite=e356cbca-44f1-454f-8381-a4bf879fc6b3&st=%D7%97%D7%95%D7%91%D7%AA+%D7%94%D7%9C%D7%91%D7%91%D7%95%D7%AA&pgnum=203 עמ' קעז].}} תירץ קושיא זו, שהכוונה באמירת התיבה "גאולה", אינה על ה[[גאולה]] השלימה על ידי [[משיח]], אלא מדובר בגאולה תמידית מהצרות הבאות עלינו תמיד, וכעין אותו גאולה שבברכה השביעית של [[תפילת העמידה]] שגם היא מדברת בגאולה שבשעת ה[[גלות]] ולכן היא קודמת ל[[רפואה]].


כשחל היום השני של [[ראש השנה]] ב[[ערב שבת]], אין אומרים "אבינו מלכנו" ב[[תפילת מנחה]]{{הערה|[[המלך במסיבו]], ב, עמ' קצג. ושם: שהרי גם בערב יוהכ"פ כשחל ב[[ערב ש"ק]] אין נוהגים לומר "אבינו מלכנו" במנחה. ([[אוצר מנהגי חב"ד]])}}.
זהו גם הסדר של ה"אבינו מלכינו כתבינו בספר זכויות" לפני האבינו מלכינו "סלח ומחל לכל עוונותינו", שכן הסדר הוא שמבקשים בראש ובראשונה שהזכויות יכריעו את הכף, ולאחר מכן מבקשים שאף ימחו העוונות כליל.


==בתורת הרבי==
==מנהגים ==
אחד מהבקשות היא "אבינו מלכינו כתבנו בספר גאולה וישועה". יש שהקשו, שקודם הגאולה אנו גם כן זקוקים לישועה, ולפי זה היה הסדר צריך להיות בהיפך, "אבינו מלכינו כתבינו בספר ישועה וגאולה".


[[הרבי]]{{הערה|1=[[אגרות קודש]] [[תש"ז]] [http://www.hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=15907&hilite=e356cbca-44f1-454f-8381-a4bf879fc6b3&st=%D7%97%D7%95%D7%91%D7%AA+%D7%94%D7%9C%D7%91%D7%91%D7%95%D7%AA&pgnum=203 עמ' קעז].}} תירץ קושיא זו, שהכוונה באמירת התיבה "גאולה", אינה על ה[[גאולה]] השלימה על ידי [[משיח]], אלא מדובר בגאולה תמידית מהצרות הבאות עלינו תמיד, וכעין אותו גאולה שבברכה השביעית של [[תפילת העמידה]] שגם היא מדברת בגאולה שבשעת ה[[גלות]] ולכן היא קודמת ל[[רפואה]].
פתיחת הארון לאבינו מלכנו, — פותחין הארון<ref>ספר המנהגים.</ref>.


זהו גם הסדר של ה"אבינו מלכינו כתבינו בספר זכויות" לפני ה"אבינו מלכינו סלח ומחל לכל עוונותינו", שכן הסדר הוא שמבקשים בראש ובראשונה שהזכויות יכריעו את הכף, ולאחר מכן מבקשים שאף ימחו העוונות כליל.
אין לומר בראש השנה אבינו מלכנו שיש בו הזכרת חטא או עוון, כגון 'אבינו מלכנו חטאנו' או 'סלח ומחול' וכו׳ וכיוצא בזה, ובכלל אין אומרים אבינו מלכנו מחה והעבר פשעינו וכו' אבינו מלכנו מחוק ברחמיך וכו', אבינו מלכנו כתבנו בספר סליחה ומחילה.<ref>סידור אדמוה"ז</ref>


== אמירת אבינו מלכנו בערב שבת ==
כשחל היום השני של ראש־השנה בערב שבת, אין אומרים "אבינו מלכנו" ב[[תפילת מנחה]]<ref>[[המלך במסיבו]], ב, עמ' קצג. ושם: שהרי גם בערב יוהכ״פ כשחל ב[[ערב ש"ק]] אין נוהגים לומר ״אבינו מלכנו״ במנחה. ([[אוצר מנהגי חב"ד]])</ref>.
{{הערות שוליים}}
{{הערות שוליים}}
{{ראש השנה}}
{{ראש השנה}}
[[קטגוריה:ראש השנה]]
[[קטגוריה:מנהגים לחגי השנה]] [[קטגוריה:ראש השנה]]
לתשומת ליבך: תרומתך לאתר חב"דפדיה תפורסם לפי תנאי הרישיון GNU Free Documentation License 1.2 (אפשר לעיין בדף חב"דפדיה:זכויות יוצרים לפרטים נוספים). אם אינך רוצה שעבודתך תהיה זמינה לעריכה על־ידי אחרים, שתופץ לעיני כול, ושאחרים יוכלו להעתיק ממנה תוך ציון המקור – אין לפרסם אותה פה.
כמו־כן, שמירת העריכה משמעה הבטחה שכתבת את הטקסט הזה בעצמך או העתקת אותו ממקור בנחלת הכלל (שאינו מוגבל בזכויות יוצרים) או מקור חופשי דומה. אין לשלוח חומר מוגבל בזכויות יוצרים ללא רשות!
ביטול עזרה בעריכה (נפתח בחלון חדש)