לדלג לתוכן
תפריט ראשי
תפריט ראשי
העברה לסרגל הצד
הסתרה
ניווט
עמוד ראשי
ברוכים הבאים
אולם דיונים
שינויים אחרונים
ערך אקראי
דיווח על טעות
עזרה
צור קשר/תרומה
פורטלים
נשיאי חב"ד
ימי חב"ד
גאולה ומשיח
תורת החסידות
תורת הנגלה
ניגוני חב"ד
ספרות חב"ד
בית רבי
אישי חב"ד
הפצת המעיינות
קישורים
חב"ד אינפו
ארכיון גאולה ומשיח
חב"דפדיה
חיפוש
חיפוש
מראה
יצירת חשבון
כניסה לחשבון
כלים אישיים
יצירת חשבון
כניסה לחשבון
דפים לעורכים שלא נכנסו לחשבון
מידע נוסף
תרומות
שיחה
עריכת הדף "
770 כפר חב"ד
" (פסקה)
ערך
שיחה
עברית
קריאה
עריכה
עריכת קוד מקור
גרסאות קודמות
כלים
כלים
העברה לסרגל הצד
הסתרה
פעולות
קריאה
עריכה
עריכת קוד מקור
גרסאות קודמות
כללי
דפים המקושרים לכאן
שינויים בדפים המקושרים
דפים מיוחדים
מידע על הדף
מראה
העברה לסרגל הצד
הסתרה
אזהרה:
אינכם מחוברים לחשבון. כתובת ה־IP שלכם תוצג בפומבי אם תבצעו עריכות כלשהן. אם
תיכנסו לחשבון
או
תיצרו חשבון
, העריכות שלכם תיוחסנה לשם המשתמש שלכם ותקבלו גם יתרונות אחרים.
בדיקת אנטי־ספאם.
אין
למלא שדה זה!
==הבניין כיום== [[קובץ:ישראליק מיידנציק 770.jpg|ממוזער|ר' [[ישראל מיידנצ'יק]] על רקע 770]] בניין זה מהווה חלק אינטגרלי מהסיור ב[[כפר חב"ד]], ולאורך ימות השנה מבקרים בבניין עשרות אלפי נערים, תיירים ואישי ציבור, המקבלים הסבר ממצה על חסידות חב"ד ומתפללים בהעתק חדר ה[[יחידות]] של הרבי הנמצא בבניין, אך עם זאת רבים מחסידי חב"ד נוהגים שלא להיכנס לחדר הרבי. בבניין מתקיים מדי [[ליל שישי]] [[התוועדות חסידית]] עד לאור הבוקר עם משפיעים ושלוחים מרחבי העולם, מארגן ההתוועדות הוא ר' [[יוסף יצחק לידר]] מ[[ראשון לציון]]. בשבתות נערכים במקום התוועדויות, [[משפיע]] בית הכנסת עד לפטירתו היה הרב [[מיכה שטיינמץ]], כיום משפיע בית הכנסת הוא הרב [[זושא וולף]]. כיש מחסידי חב"ד הנוהגים לערוך בחצר הבניין את טקסי [[חופה]], לעיתים נערך טקס החופה במקום על אף שסעודת ה[[נישואין]] מתקיימת במקום מרוחק יותר כגון ב[[כפר חב"ד ב']]. בנוסף, פועלים במקום 'כולל אברכים' בראשות הרב [[שלום דובער לבקובסקי]], משרדי מכון אוצרו של משיח, [[שבועון כפר חב"ד]], ו[[סניף קה"ת ארץ הקודש]] ושני האחרונים פועלים במקום תמורת תשלום שכירות לאגו"ח. מנהל הבניין שהתמנה בברכתו של הרבי וכפי פס"ד הרבנים מתשס"ד{{הערה|[https://col.org.il/news/4512 פסק הבי"ד באתר COL]}} הוא הרב [[ישראל מיידנצ'יק]]. הרב [[יוסף יצחק אהרונוב]] הכריז שהמנהל הוא הרב [[מנחם לאטר]] - תושב כפר חב"ד. האחראי על הסיורים בבנין הוא הרב דניאל רוזנטל גיסו של הרב לאטר{{הערה|תושב כפר חב"ד לשעבר המתגורר כיום בלוד}}. ===הקומה השלישית=== בקומה השלישית שוכנת הספרייה{{הערה|[https://col.org.il/news/72951 פרסום ראשון: הספרייה החדשה בכפר-חב"ד ● תיעוד מיוחד{{col}}][https://col.org.il/news/75530 בניית ספריית אגו"ח בכפר-חב"ד לקראת סיום ● תמונות{{col}}]}} שנבנתה בהוראה ישירה של הרבי{{הערה|שיחת ט"ו תמוז תשמ"ה}}. לאחר משפט הספרים אמר הרבי ששניים מהספרים שנגנבו יוכנסו לספריה הנמצאת ב-770 בכפר חב"ד{{מקור}}. החל משנת [[תשפ"א]] מתקיים בקומה זו מניין תפילה בשם 'לאטר שול'. בשבתות נערכים בקומה השניה של הבניין התוועדויות למתפללי המניין בקומה השלישית, משפיעי בית הכנסת הם הרבנים [[דוד אבא זלמנוב]] ו[[יהודה לייב לאטר]]. ===פארק 770=== [[קובץ:פארק 770.jpg|ממוזער|פארק 770 בסמוך לבית אגו"ח ב[[כפר חב"ד]]]] בשנת [[תשע"ו]] נבנה מסביב לבית 770 - פארק הכולל מדשאות, עצים, שבילי הליכה וספסלים, שמו הוא "פארק 770" והוא נבנה על ידי [[ועד מקומי כפר חב"ד]], ובסיוע "קרן קימת לישראל"{{הערה|1=[https://chabad.info/news/156258/ פארק הרבי בכפר חב"ד ייחנך בקרוב] {{אינפו}}}}.
תקציר:
לתשומת ליבך: תרומתך לאתר חב"דפדיה תפורסם לפי תנאי הרישיון GNU Free Documentation License 1.2 (אפשר לעיין בדף
חב"דפדיה:זכויות יוצרים
לפרטים נוספים). אם אינך רוצה שעבודתך תהיה זמינה לעריכה על־ידי אחרים, שתופץ לעיני כול, ושאחרים יוכלו להעתיק ממנה תוך ציון המקור – אין לפרסם אותה פה.
כמו־כן, שמירת העריכה משמעה הבטחה שכתבת את הטקסט הזה בעצמך או העתקת אותו ממקור בנחלת הכלל (שאינו מוגבל בזכויות יוצרים) או מקור חופשי דומה.
אין לשלוח חומר מוגבל בזכויות יוצרים ללא רשות!
ביטול
עזרה בעריכה
(נפתח בחלון חדש)
הדף הזה כלול ב־2 קטגוריות מוסתרות:
קטגוריה:חב"דפדיה: ערכים הדורשים השלמה
קטגוריה:חב"דפדיה: ערכים הדורשים מקורות