עריכת הדף "
שניאור זלמן טייבל
" (פסקה)
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
אזהרה:
אינכם מחוברים לחשבון. כתובת ה־IP שלכם תוצג בפומבי אם תבצעו עריכות כלשהן. אם
תיכנסו לחשבון
או
תיצרו חשבון
, העריכות שלכם תיוחסנה לשם המשתמש שלכם ותקבלו גם יתרונות אחרים.
בדיקת אנטי־ספאם.
אין
למלא שדה זה!
==תולדות חיים== נולד ב[[חג הגאולה]] [[י"ט כסלו - חג הגאולה|י"ט כסלו]] בערך בשנת [[תרמ"ט]], ונקרא על שם [[אדמו"ר הזקן]]. בשנות ילדותו התגורר ביחד עם הוריו ב[[עיירה]] [[דוברינקה]], שהייתה אחת מהמושבות שיסד [[אדמו"ר האמצעי]]. פעם בעת ביקור [[רבי לוי יצחק שניאורסון]] ב[[עיירה]] הבחין בר' זלמן, ובהזדמנות הראשונה שנסע ל[[ליובאוויטש]] - לקחו עמו. ר' זלמן התקבל לישיבת [[תומכי תמימים ליובאוויטש]] ולמד בה כמה שנים. לאחר נישואיו עבר לגור ב[[לנינגרד]]. שם, ב[[מסירות נפש]] ממש קיבל על עצמו לנהל את מקוה הטהרה בעיר. ===עסקן חב"די=== בזכות התעסקותו במקווה היו לו קשרים עם רבים מהחסידים, ועם העסקנים ששלח [[אדמו"ר הריי"צ]] לחזק את [[אנ"ש]] בקיום התורה והמצוות בכלל ובענייני טהרת המשפחה בפרט. מכיוון שכך, שמו אנשי היבסקציה הארורה את עיניהם עליו, והחליטו שיוכל לשמש להם כ"מוסר" אידיאלי, וכיוון שהוא איש חלש, בוודאי לא יתנגד להם וגם אף אחד לא יחשוד בו. ר' זלמן נקרא כמה וכמה פעמים ל[[נ.ק.וו.ד.]] בחשאי בתקווה שיצליחו לגייסו. בתחילה הבטיחו לו משכורת נאה וטובות הנאה ואחר כך איימו עליו בגלות וייסורים. ר' זלמן פחד לגלות את הבקשה לאיש פן יבולע לו ולהם, אבל פחד עוד יותר שלא יעמוד בניסיון ובסופו של דבר ישתכנע ויהפוך לאיש מטעמם. בעזרת חבר קרוב (ר' [[חייקל חאנין]] שהצילו מתליה) הצליח לברוח לעיר אחרת לכמה חדשים, שם חיכה עד יעבור זעם, ורק אז חזר ללנינגרד. ===בצרפת ובמרוקו=== בשנת [[תש"ז]] יצא ר' זלמן עם רבים מאנ"ש ב[[יציאת רוסיה]] הגדולה. כבר בעיר המעבר [[פאקינג]] הקימו החסידים חדר [[תומכי תמימים פאקינג|וישיבה]], אבל משום מה הוזנח חינוכם של הבחורים המבוגרים, שמסיבות מובנות ידעו לימודי קודש רק על קצה המזלג. מבחינת גילם התאימו לישיבה, אך בידיעותיהם לא השתוו אף לילדי החדר. ר' זלמן במסירות עילאית, לא חסך זמן ומאמץ כדי ללמדם א' ב', חומש, רש"י, משניות, וכעבור תקופה אף הצליח בצורה מופלאה ללמדם גמרא, בחורים אלו ברובם הפכו ברבות הימים לתלמידי חכמים. מפאקינג עבר ר' זלמן עם שאר החסידים לפריז שבצרפת. בשנת [[תש"י]], קיבל ר' זלמן הוראה מ[[הרבי]] לנסוע לקזבלנקה שב[[מרוקו]] הרחוקה, כדי לנהל שם את המוסד לבנות '[[בית רבקה (קזבלנקה)|בית רבקה]]'. אחרי כמה שנים חלה, ובשל כך, נאלץ לעזוב את מרוקו ושב ל[[צרפת]]. בשנת [[תשכ"א]] נסע לניו יורק שם התגורר עד יומו האחרון. ===בארצות הברית=== בהיותו בארה"ב עסק ר' זלמן בגיוס כספים למוסד בית רבקה ב[[צרפת]] לשם הגרו רוב תלמידותיו. אחד האדמו"רים החשובים בניו יורק היה נותן לו מידי שנה כמה אלפי דולרים עבור מוסד בית רבקה בצרפת. על אף גילו המופלג השתתף ר' זלמן בכל [[התוועדות עם הרבי|התוועדויות]] [[הרבי]] ולא הסכים לוותר אפילו על התוועדות אחת. זכה לקירובים רבים מהרבי, כך לדוגמא השתתף באופן קבוע בסעודות שנערכו בדירת אדמו"ר הריי"צ, ובי"ט כסלו תשל"ח פנה אליו הרבי בעיצומה של ההתוועדות והורה לו לומר לחיים לכבוד יום הולדתו, ובאחת ההזדמנויות הרבי אף התבטא בפניו: "אתם הרבי שלי, לימדתם אותי את הניגון 'אנא עבדא'..."{{הערה|1=[http://www.teshura.com/teshurapdf/Weinberger-Turk%20-%20Elul%2021%2C%205780.pdf תשורה ויינברג עמוד 21].}}. ב[[י"ב כסלו]] ה'[[תשמ"ח]] נפטר, ימים ספורים לפני יום הולדתו ה-99.
תקציר:
לתשומת ליבך: תרומתך לאתר חב"דפדיה תפורסם לפי תנאי הרישיון GNU Free Documentation License 1.2 (אפשר לעיין בדף
חב"דפדיה:זכויות יוצרים
לפרטים נוספים). אם אינך רוצה שעבודתך תהיה זמינה לעריכה על־ידי אחרים, שתופץ לעיני כול, ושאחרים יוכלו להעתיק ממנה תוך ציון המקור – אין לפרסם אותה פה.
כמו־כן, שמירת העריכה משמעה הבטחה שכתבת את הטקסט הזה בעצמך או העתקת אותו ממקור בנחלת הכלל (שאינו מוגבל בזכויות יוצרים) או מקור חופשי דומה.
אין לשלוח חומר מוגבל בזכויות יוצרים ללא רשות!
ביטול
עזרה בעריכה
(נפתח בחלון חדש)
תפריט ניווט
כלים אישיים
לא בחשבון
שיחה
תרומות
יצירת חשבון
כניסה לחשבון
מרחבי שם
ערך
שיחה
עברית
צפיות
קריאה
עריכה
עריכת קוד מקור
גרסאות קודמות
עוד
ניווט
עמוד ראשי
ברוכים הבאים
אולם דיונים
לוח מודעות
שינויים אחרונים
ערך אקראי
דיווח על טעות
עזרה
חב"דפדיה להורדה
צור קשר/תרומה
פורטלים
נשיאי חב"ד
ימי חב"ד
גאולה ומשיח
תורת החסידות
תורת הנגלה
ניגוני חב"ד
ספרות חב"ד
בית רבי
אישי חב"ד
הפצת המעיינות
קישורים
חב"ד אינפו
ארכיון גאולה ומשיח
כלים
דפים המקושרים לכאן
שינויים בדפים המקושרים
דפים מיוחדים
מידע על הדף