עריכת הדף "
משתמש:חבד אינפו/ליקוטי שיחות
" (פסקה)
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
אזהרה:
אינכם מחוברים לחשבון. כתובת ה־IP שלכם תוצג בפומבי אם תבצעו עריכות כלשהן. אם
תיכנסו לחשבון
או
תיצרו חשבון
, העריכות שלכם תיוחסנה לשם המשתמש שלכם ותקבלו גם יתרונות אחרים.
בדיקת אנטי־ספאם.
אין
למלא שדה זה!
==אוצר לקוטי שיחות== [[קובץ:אוצר לקוטי שיחות6.jpg|שמאל|ממוזער|250px|'''אוצר ליקוטי שיחות''']] ====הרקע לכתיבתו==== מכון [[תורת חב"ד לבני הישיבות]], עוסק רבות בהנחלת תורת חסידות חב"ד גם לקהלים שאינם משתייכים לעת-עתה לקהל חב"ד. בעקבות כך, החליטו במכון להכין לקט נבחר של שיחות הרבי מתוך סדרת [[לקוטי שיחות]], לתרגמן במדויק ללה"ק, ולערוך סיכומים בסוף כל שיחה להקלת הלימוד. בעריכת הספר השתתפו קבוצת משפיעים, המנוסים היטב בעריכת ספרים, ובקיאים בתורתו של הרבי ובשפת ה[[אידיש]]. ====מבנה הסדרה==== הספרים כוללים 6 שיחות של הרבי לכל פרשה / מועד, 3 שיחות בכל סדרה: *השיחה הראשונה עוסקת ב'''פשוטו של מקרא''' - בדרך כלל ביאור של הרבי על פירוש רש"י מסויים בפרשה. *השיחה השניה עוסקת ב'''חסידות בפרשה''' - ביאור של הרבי בפרשת השבוע ברוח החסידות. *השיחה השלישית עוסקת ב'''סוגיא בפרשה''' - ביאור עמוק של הרבי הקשור לפרשה, בגמרא או ברמב"ם בדרך כלל. בתחלת כל שיחה מופיע פתיח של השיחה בצורה המושכת ללמוד את השיחה. בסיומה של כל שיחה מופיע סיכום של השיחה בצורה חלקה ופשוטה, העוזר לזכור היטב את השיחה{{הערה|או למי שאינו יכול ללמוד את כל השיחה - ללמוד את נקודת השיחה.}}. השיחות שנכתבו במקור ב[[אידיש]] תורגמו על ידי המערכת ל[[לשון הקודש]] בצורה מדוייקת ביותר. חלק נוסף בספר עוסק במועדים, המועדים הקיימים בספר: [[ראש השנה]], [[יום הכיפורים]], [[חג הסוכות]] ו[[שמחת תורה]], [[י"ט כסלו]], [[חג החנוכה]], ימי ה[[פורים]], [[חג הפסח]], [[ספירת העומר]], [[ל"ג בעומר]], [[חג השבועות]] ו[[בין המצרים]]. בשנת [[תשע"ו]] הוציא המכון שני כרכים נוספים: "אוצר לקו"ש - לשיטתייהו", ו"אוצר לקו"ש - כלל ישראל". ====הדפסות ומהדורות==== חלקים א-ג{{הערה|חלק א' עוסק בחומשים [[בראשית]] ו[[שמות]], חלק ב' בחומשים [[ויקרא]] ו[[במדבר]], וחלק ג' בחומש [[דברים]] ובמועדים.}} יצאו לאור לראשונה בשנת [[תשע"א]], לאור הביקוש הרב, יצאה סדרה נוספת הכוללת את חלקים ד-ו{{הערה|המסודרים כמו הכרכים הקודמים}} בשנת [[תשע"ד]]. בשנת [[תשע"ט]] הדפיס המכון מהדורה חדשה של הסדרה בכריכה רכה, ובה מסודרים הכרכים כשלכל חומש יש כרך נפרד, ועל כל פרשה מופיעים ששת השיחות ביחד. בשנת [[תש"פ]] יצאה לאור הסדרה שוב מסודרת כבהוצאת תשע"ט, והפעם בכריכה קשה, כאשר היתרון הפעם הוא, שבסוף כל שיחה מופיעים ביאורים והרחבות בנקודות מתוך השיחה. הפעם הסדרה יצאה גם ב-12 כרכים קטנים כשלכל חומש יש 2 כרכים. הסדרה מבוקשת מאד, ומופצת בצורה חסרת תקדים. ====ספרים נוספים בסדרה המלוקטים מתוך לקוטי שיחות==== *'''אוצר לקוטי שיחות לשיטתייהו''' - מרכז את שיחותיו של הרבי מתוך [[לקוטי שיחות]] בנושא מחלוקות של [[תנאים]] ו[[אמוראים]], כגון [[בית שמאי]] ו[[בית הלל]], [[רב]] ו[[שמואל]] וכדומה, בשיחות אלו הרבי יורד לעומק שיטת בעלי הפלוגתא, ומכאן שם הספר: '''לשיטתייהו'''. *'''אוצר לקוטי שיחות כלל ישראל''' - הספר מביא את שיחות הרבי שבסדרת [[לקוטי שיחות]] העוסקות בנושאי ייחודו של עם ישראל, כמו: ישראל והעמים, דין ציבור, מעמדות בעם ישראל, אהבת ישראל וערבותם זה לזה, ועוד.
תקציר:
לתשומת ליבך: תרומתך לאתר חב"דפדיה תפורסם לפי תנאי הרישיון GNU Free Documentation License 1.2 (אפשר לעיין בדף
חב"דפדיה:זכויות יוצרים
לפרטים נוספים). אם אינך רוצה שעבודתך תהיה זמינה לעריכה על־ידי אחרים, שתופץ לעיני כול, ושאחרים יוכלו להעתיק ממנה תוך ציון המקור – אין לפרסם אותה פה.
כמו־כן, שמירת העריכה משמעה הבטחה שכתבת את הטקסט הזה בעצמך או העתקת אותו ממקור בנחלת הכלל (שאינו מוגבל בזכויות יוצרים) או מקור חופשי דומה.
אין לשלוח חומר מוגבל בזכויות יוצרים ללא רשות!
ביטול
עזרה בעריכה
(נפתח בחלון חדש)
תפריט ניווט
כלים אישיים
לא בחשבון
שיחה
תרומות
יצירת חשבון
כניסה לחשבון
מרחבי שם
דף משתמש
שיחה
עברית
צפיות
קריאה
עריכה
עריכת קוד מקור
גרסאות קודמות
עוד
ניווט
עמוד ראשי
ברוכים הבאים
אולם דיונים
לוח מודעות
שינויים אחרונים
ערך אקראי
דיווח על טעות
עזרה
חב"דפדיה להורדה
צור קשר/תרומה
פורטלים
נשיאי חב"ד
ימי חב"ד
גאולה ומשיח
תורת החסידות
תורת הנגלה
ניגוני חב"ד
ספרות חב"ד
בית רבי
אישי חב"ד
הפצת המעיינות
קישורים
חב"ד אינפו
ארכיון גאולה ומשיח
כלים
דפים המקושרים לכאן
שינויים בדפים המקושרים
תרומות המשתמש
יומנים
צפייה בהרשאות המשתמש
דפים מיוחדים
מידע על הדף