עריכת הדף "
יוסף יצחק מישולובין
" (פסקה)
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
אזהרה:
אינכם מחוברים לחשבון. כתובת ה־IP שלכם תוצג בפומבי אם תבצעו עריכות כלשהן. אם
תיכנסו לחשבון
או
תיצרו חשבון
, העריכות שלכם תיוחסנה לשם המשתמש שלכם ותקבלו גם יתרונות אחרים.
בדיקת אנטי־ספאם.
אין
למלא שדה זה!
==תולדות חיים== נולד ב[[סמרקנד]] לאביו ר' [[חיים אליהו מישולובין]], בשעת הברית ביקשו הוריו לתת לו את השם יוסף יצחק, אך מפני הסכנה שבנתינת שם כזה, הם השתמשו בתחבולה: צד אחד טען שברצונו לקרוא לילד בשם 'יצחק' על שם אביו של הסבא ר' [[אליעזר מישולובין]], וצד אחר טען כי צריך לקרוא לילד דווקא 'יוסף' על שם אחיו של הסבא מצד האמא, ר' [[אברהם זלצמן]]. הם כביכול 'התווכחו' ביניהם עד שהחליטו כ'פשרה' לקרוא לילד יוסף יצחק. עד גיל 13 לא נשלח כלל ללימודים בבית הספר, וכדי לא לעורר שאלות מצד השכנים, במשך קרוב לשש שנים הוא ואחיו לא יצאו כלל מפתח הבית בשעות היום, ורק בשעות הלילה היו יוצאים לגיחות קצרות מידי פעם לנשום אוויר צח. בשנת [[תשכ"ט]] הצליחה משפחתו לקבל אשרת יציאה מרוסיה ולעלות לארץ הקודש, והתיישבה ב[[כפר חב"ד]], והוא נכנס ללמוד בישיבת תומכי תמימים כפר חב"ד ולאחר מכן ב[[תומכי תמימים לוד]], ולקראת חודש תשרי תשל"ב [[נסיעה לרבי|נסע לרבי]] בפעם הראשונה{{הערה|אביו היה חולה מאוד כבר בסמרקנד, ולקראת אותו חודש תשרי אמר לו אביו שהוא לא יכול לנסוע לרבי מכיון שהרופא אוסר זאת עליו בשל מצב בריאותו, ועל כן הוא ממנה אותו לשליח לנסוע במקומו.}}. לאחר החגים, נכנס ללמוד בישיבת [[תומכי תמימים מוריסטון]] בה למד במשך שלוש שנים, ולאחר מכן במשך שלוש שנים נוספות בישיבת [[תומכי תמימים מונטריאול]] ולאחר מכן עבר ללמוד בישיבת [[תומכי תמימים המרכזית]] בחצר הרבי ב-[[770]]. בשנת [[תש"מ]] התחתן עם רעייתו מרת דבורה לאה, בתו של המשפיע ר' [[העשיל צייטלין]] ממונטריאול, ולאחר החתונה למד ב[[כולל אברכים]] במשך שנה וחצי, ולאחר מכן קיבל את ברכתו של הרבי להסכים להצעתו של השליח לדוברי רוסית בלוס אנג'לס ר' [[נפתלי אסטולין]], והצטרף לשלוחי הרבי בעיר, כשהם הגיעו ללוס אנג'לס לאחר חג השבועות של שנת תשמ"א. בין פעולותיו הראשונות, היה ניהול חנות תשמישי הקדושה של בית חב"ד, ומכירת אותיות ב[[ספר התורה הכללי]], כאשר תוך מספר חודשים בלבד מאז הגעתו, רשם 11,500 יהודים לספר התורה, ובעקבות הדו"ח שכתב על כך ר' נפתלי אסטולין, זכה באופן חריג לקבל מהרבי מכתב כללי-פרטי, כשתאריך המכתב מהדואר היה תאריך יום ההולדת שלו. לאחר שהתלמוד תורה החב"די המקומי נסגר מסיבות שונות, לקח על עצמו את הקמת המוסד מחדש, ובשנת [[תשנ"ג]] הצליח לגייס לשם כך את הגביר החסידי ר' [[בערל וייס]]{{הערה|הוא עמד בקשרים קרובים, ובין השאר במלווה מלכה השבועי המסורתי שארגן ר' בערל ונהג לחלק צדקה, היה מכבד אותו בקביעות 'לספר סיפור מהבעל שם טוב של ימינו'.}}, ולאחר שבהצעת המזכיר ר' [[יהודה לייב גרונר]] מינה ועד של שלושה רבנים להנהלת המוסד, קיבל את הסכמת הרבי לקרוא למוסד בשם 'חיידר מנחם'.
תקציר:
לתשומת ליבך: תרומתך לאתר חב"דפדיה תפורסם לפי תנאי הרישיון GNU Free Documentation License 1.2 (אפשר לעיין בדף
חב"דפדיה:זכויות יוצרים
לפרטים נוספים). אם אינך רוצה שעבודתך תהיה זמינה לעריכה על־ידי אחרים, שתופץ לעיני כול, ושאחרים יוכלו להעתיק ממנה תוך ציון המקור – אין לפרסם אותה פה.
כמו־כן, שמירת העריכה משמעה הבטחה שכתבת את הטקסט הזה בעצמך או העתקת אותו ממקור בנחלת הכלל (שאינו מוגבל בזכויות יוצרים) או מקור חופשי דומה.
אין לשלוח חומר מוגבל בזכויות יוצרים ללא רשות!
ביטול
עזרה בעריכה
(נפתח בחלון חדש)
תפריט ניווט
כלים אישיים
לא בחשבון
שיחה
תרומות
יצירת חשבון
כניסה לחשבון
מרחבי שם
ערך
שיחה
עברית
צפיות
קריאה
עריכה
עריכת קוד מקור
גרסאות קודמות
עוד
ניווט
עמוד ראשי
ברוכים הבאים
אולם דיונים
לוח מודעות
שינויים אחרונים
ערך אקראי
דיווח על טעות
עזרה
חב"דפדיה להורדה
צור קשר/תרומה
פורטלים
נשיאי חב"ד
ימי חב"ד
גאולה ומשיח
תורת החסידות
תורת הנגלה
ניגוני חב"ד
ספרות חב"ד
בית רבי
אישי חב"ד
הפצת המעיינות
קישורים
חב"ד אינפו
ארכיון גאולה ומשיח
כלים
דפים המקושרים לכאן
שינויים בדפים המקושרים
דפים מיוחדים
מידע על הדף