עריכת הדף "
חיים שמריהו גוראריה
" (פסקה)
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
אזהרה:
אינכם מחוברים לחשבון. כתובת ה־IP שלכם תוצג בפומבי אם תבצעו עריכות כלשהן. אם
תיכנסו לחשבון
או
תיצרו חשבון
, העריכות שלכם תיוחסנה לשם המשתמש שלכם ותקבלו גם יתרונות אחרים.
בדיקת אנטי־ספאם.
אין
למלא שדה זה!
== תולדות חיים == נולד ב[[קרמנצ'וג]] ב[[כ"ט באדר ב']] [[תרס"ה]], לאביו הרב [[נתן גוראריה (קרמנצ'וג)|נתן גוראריה]] ולאמו מרת אסתר. חונך על ידי טובי המלמדים, כגון ר' [[ישראל לוין]] ור' [[ישראל נח בליניצקי]]. התייתם מאביו בגיל 17. בהיותו בן עשרים, הוצע לו שידוך עם נערה מורשה. כששאל על כך את [[אדמו"ר הריי"צ]], אמר לו: "הרי נוסע אתה לריגא, שם יימצא לך שידוך". הוא אכן נסע לריגא, שם הוצע לו שידוך עם מרת חיה שיינא מיכלא לבית שניידר. לקראת נישואיו זכה לקבל מכתב מאדמו"ר הריי"צ, ובו דרכי הכנה ל[[נישואין]]. החתונה נערכה בדווינסק ב[[ראש חודש אדר]] [[תרפ"ו]], מסדר הקידושין היה [[הרוגוצ'ובר]]. לאחר החתונה קבע את מקום מגוריו ב[[ריגא]]. כשעבר [[אדמו"ר הריי"צ]] לריגא, כיהן ר' שמער'ל כאחד ממזכיריו. בשנת [[תרצ"ד]] נעצר על ידי השלטונות, עקב פעילותו למען היהודים שנותרו ברוסיה, ושוחרר בערבות, אדמו"ר הריי"צ הורה לו לעלות לארץ ישראל. עלה עם משפחתו ל[[ארץ ישראל]] ב[[א' באדר|ראש חודש אדר ב']] [[תרצ"ה]], התיישב בתל אביב והיה לאחד מראשוני המתפללים בבית הכנסת ב[[נחלת בנימין]]. לאחר שהתבסס כלכלית, תמך במשפחות חב"דיות ופעל רבות למען ישיבת [[אחי תמימים תל אביב]] וה[[ישיבה קטנה בלוד]]. בשנת [[תשכ"ב]], נשא בזיווג שני את מרת רבקה, אלמנת הרב [[נפתלי דוליצקי]]. מדי שנה היה נוסע ב[[חודש החגים]] אל הרבי ב-[[770]]. בכל שנה, ב[[שבת בראשית]], היה מקפיד לקנות בסכומים גדולים חלק מ'הכיבודים' אותם היו מוכרים גבאי בית המדרש [[770]]. מידי שנה היה קונה את פתיחת הארון בכל נדרי ובנעילה, וכן את הגבהות ספר התורה - לא לפני שהגבאי ניגש לרבי ומבקש בשמו הבטחה שיזכה לבוא לרבי גם בשנה הבאה. בכל ביקור שערך אצל הרבי, נכנס ל[[יחידות]], והוא היה נותן לרבי '[[דמי מעמד]]' בסכומים נכבדים. קודם נסיעתו האחרונה לרבי, ב[[חודש אלול]] [[תשד"מ]], קנה מתנה יקרה - נטלת [[מים]] עשוייה כסף טהור. את המתנה שלח לרבי. הגם שהרבי כמעט תמיד לא הסכים לקבל מתנות, אך מתנה זו הרבי קיבל ואף כתב בפתקה כי נתקבל ות"ח, וכי הוא ישתמש בזה. === פטירתו === גם ב[[תשרי]] [[תשמ"ד]], קנה ר' שמריהו את הכיבודים הקבועים בפתיחת הארון בכל נדרי ובנעילה. כבכל שנה, ניגש הגבאי ר' [[יהושע פינסון]] לרבי וביקש בשמו הבטחה לזכות ולהיות עם הרבי גם בשנה הבאה. אך הרבי לא הגיב. רק לאחר שהפציר וביקש שנית, עשה הרבי בידו הק' סימן כמסכים. בשנת [[תשמ"ה]], כמידי שנה, קנה את החזקה לפתוח את ארון הקודש בתפילת 'כל נדרי' של יום כיפור. כשפתח את הארון, אל מול ספרי התורה, לקה בליבו והתמוטט, התפילה נעצרה, הרבי עקב בעיניו אחרי הרופאים שעיסו את ליבו של ר' שמער'ל, לאחר ארבעים דקות, נקבעה פטירתו של ר' שמער'ל. הרבי הורה להמשיך לעסות את ליבו, תוך כדי שהגופה נסחבה דרך החצר אל חצר הכולל, על מנת להימנע מטלטול מת, ומטומאת מת לכהנים שנכחו במקום. למחרת יום כיפור, ב[[י"א בתשרי]] נערכה הלוויתו, בה הרבי השתתף עד רחוב קינגסטון, הוא נקבר שני קברים על יד [[אוהל אדמו"ר הריי"צ]], בהוראת הרבי, למרות שבחייו קנה חלקה ב[[הר הזיתים]].
תקציר:
לתשומת ליבך: תרומתך לאתר חב"דפדיה תפורסם לפי תנאי הרישיון GNU Free Documentation License 1.2 (אפשר לעיין בדף
חב"דפדיה:זכויות יוצרים
לפרטים נוספים). אם אינך רוצה שעבודתך תהיה זמינה לעריכה על־ידי אחרים, שתופץ לעיני כול, ושאחרים יוכלו להעתיק ממנה תוך ציון המקור – אין לפרסם אותה פה.
כמו־כן, שמירת העריכה משמעה הבטחה שכתבת את הטקסט הזה בעצמך או העתקת אותו ממקור בנחלת הכלל (שאינו מוגבל בזכויות יוצרים) או מקור חופשי דומה.
אין לשלוח חומר מוגבל בזכויות יוצרים ללא רשות!
ביטול
עזרה בעריכה
(נפתח בחלון חדש)
תפריט ניווט
כלים אישיים
לא בחשבון
שיחה
תרומות
יצירת חשבון
כניסה לחשבון
מרחבי שם
ערך
שיחה
עברית
צפיות
קריאה
עריכה
עריכת קוד מקור
גרסאות קודמות
עוד
ניווט
עמוד ראשי
ברוכים הבאים
אולם דיונים
לוח מודעות
שינויים אחרונים
ערך אקראי
דיווח על טעות
עזרה
חב"דפדיה להורדה
צור קשר/תרומה
פורטלים
נשיאי חב"ד
ימי חב"ד
גאולה ומשיח
תורת החסידות
תורת הנגלה
ניגוני חב"ד
ספרות חב"ד
בית רבי
אישי חב"ד
הפצת המעיינות
קישורים
חב"ד אינפו
ארכיון גאולה ומשיח
כלים
דפים המקושרים לכאן
שינויים בדפים המקושרים
דפים מיוחדים
מידע על הדף