עריכת הדף "
חיים שלום סגל
" (פסקה)
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
אזהרה:
אינכם מחוברים לחשבון. כתובת ה־IP שלכם תוצג בפומבי אם תבצעו עריכות כלשהן. אם
תיכנסו לחשבון
או
תיצרו חשבון
, העריכות שלכם תיוחסנה לשם המשתמש שלכם ותקבלו גם יתרונות אחרים.
בדיקת אנטי־ספאם.
אין
למלא שדה זה!
==תולדות חיים== נולד ב[[כ"ז חשון]] [[תרע"ח]] לאביו הרב [[שלמה יהודה סגל (ירושלים)|שלמה יהודה סגל]], מתלמידי ישיבת [[תורת אמת חברון]] ולאמו הרבנית יוכבד דור חמישי ל[[אדמו"ר הזקן]] דרך בנו ר' משה, בעיר [[חברון]] בשנת [[תרע"ח]]. בצעירותו למד בתלמוד תורה וישיבת 'עץ חיים', ובהיותו בגיל 16 בלבד קיבל על עצמו שנה וחצי של תענית דיבור, ובמהלכם למד 4 פעמים את כל הש"ס. בהגיעו לגיל נישואין התחתן עם מרת פרומא אסתר, בתו של רבי נחמיה חשין, ולאחר החתונה התמנה לכהן כר"מ בישיבה לצעירים שעל ידי 'עץ חיים'. היה מחסידי ה[[אדמו"ר הריי"צ]] ו[[הרבי|אדמו"ר שליט"א]]. ב[[שמיני עצרת]] [[תשל"א]] - בעת ביקורו הראשון בחצרות קודשנו - מינה [[הרבי]] [[האומות המאוחדות#"האו"ם החסידי"|בעל בתים לכל מדינה בעולם]], ואת הרב סגל מינה לבעל הבית{{הערה|ראו בהרחבה בערך [[האומות המאוחדות#"האו"ם החסידי"|"האו"ם החסידי"]]}} על [[ארץ הקודש]]. במשך ארבעים שנה עסק בפירוש [[רש"י]] על התורה וחיבר את ספרי '''תוספת רש"י''' בהם העמיק בפירוש רש"י על התורה, במסגרת מכון הרי פישל, על מלאכתו זו זכה לקירובים עצומים מ[[הרבי]]. הרב סגל קיבל הוראה מהרבי להדפיס את פירושו עם החומש. הספר עמד לצאת לאור בהוצאת 'מפעלי אריאל', אך למרבה הצער הרב סגל נפטר בטרם הספיק להדפיס את הספר. לאחר פטירתו ביקשו בני ביתו להדפיס את ספרו במשך שנת האבל, והציעו להדפיס תחילה את הפירוש לבדו, ובהמשך להדפיס את הפירוש עם החומש. הרב שאר ישוב הכהן, שעמד בראש 'מפעלי אריאל', הסכים לכך אם יקבל את הסכמת הרבי. הרבי השיב על כך {{הערה|'מאוצר המלך' כרך ב' עמ' 206}} בז' בתשרי תשד"מ: "ונכון ומתאים מאד, ובפרט שעל-ידי זה יתרבו בהקדם לומדי פירוש רש"י וכו' שעשה ובהצלחה וכו' תורתנו הקדושה "בהמצאו גו' קרוב" '''בהבנת''' פשוטו של מקרא שעל-ידי זה '''הכניסה לתוך''' '''ר'''(אש של כל אחד ואחד מ)'''ש'''בטי '''י'''שראל" {{הערה| הרבי הדגיש את האותיות 'רש"י' שבר"ת של המילים "ראש שבטי ישראל"}}. שימש כ[[משפיע]] ב[[בית כנסת|בית הכנסת]] 'בית יהודה' בשכונת מזכרת משה (נחלאות) ב[[ירושלים]], אותו הקים יחד עם אחיו הרב [[מרדכי זלמן סגל]], שכיהן כ[[גבאי]] בית הכנסת. בהשפעתם הפך המקום למרכז לפעילות חב"דית בכל האזור. ב[[י"ז מנחם אב]] [[תשמ"ג]] נפטר, טמון ליד ציונו של רבי [[שניאור זלמן מלובלין]] בעל ה"תורת חסד", ב[[חלקת חב"ד הר הזיתים|חלקת חב"ד]] במרומי [[הר הזיתים]] בירושלים.
תקציר:
לתשומת ליבך: תרומתך לאתר חב"דפדיה תפורסם לפי תנאי הרישיון GNU Free Documentation License 1.2 (אפשר לעיין בדף
חב"דפדיה:זכויות יוצרים
לפרטים נוספים). אם אינך רוצה שעבודתך תהיה זמינה לעריכה על־ידי אחרים, שתופץ לעיני כול, ושאחרים יוכלו להעתיק ממנה תוך ציון המקור – אין לפרסם אותה פה.
כמו־כן, שמירת העריכה משמעה הבטחה שכתבת את הטקסט הזה בעצמך או העתקת אותו ממקור בנחלת הכלל (שאינו מוגבל בזכויות יוצרים) או מקור חופשי דומה.
אין לשלוח חומר מוגבל בזכויות יוצרים ללא רשות!
ביטול
עזרה בעריכה
(נפתח בחלון חדש)
תפריט ניווט
כלים אישיים
לא בחשבון
שיחה
תרומות
יצירת חשבון
כניסה לחשבון
מרחבי שם
ערך
שיחה
עברית
צפיות
קריאה
עריכה
עריכת קוד מקור
גרסאות קודמות
עוד
ניווט
עמוד ראשי
ברוכים הבאים
אולם דיונים
לוח מודעות
שינויים אחרונים
ערך אקראי
דיווח על טעות
עזרה
חב"דפדיה להורדה
צור קשר/תרומה
פורטלים
נשיאי חב"ד
ימי חב"ד
גאולה ומשיח
תורת החסידות
תורת הנגלה
ניגוני חב"ד
ספרות חב"ד
בית רבי
אישי חב"ד
הפצת המעיינות
קישורים
חב"ד אינפו
ארכיון גאולה ומשיח
כלים
דפים המקושרים לכאן
שינויים בדפים המקושרים
דפים מיוחדים
מידע על הדף