עריכת הדף "
בית רבקה מלבורן
" (פסקה)
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
אזהרה:
אינכם מחוברים לחשבון. כתובת ה־IP שלכם תוצג בפומבי אם תבצעו עריכות כלשהן. אם
תיכנסו לחשבון
או
תיצרו חשבון
, העריכות שלכם תיוחסנה לשם המשתמש שלכם ותקבלו גם יתרונות אחרים.
בדיקת אנטי־ספאם.
אין
למלא שדה זה!
==היסטוריה== עד ל[[מלחמת העולם השנייה]] שררה שממה רוחנית אצל יהודי [[אוסטרליה]]. בשנת [[תש"ו]] שלח [[אדמו"ר הריי"צ]] כשישה חסידים לאוסטרליה שיחזקו את יהודי המקום ויקימו שם מוסדות. השליח הראשון שהגיע למלבורן בהוראת אדמו"ר הריי"צ היה ר' [[יהושע שניאור זלמן סרברנסקי]] שהפריח את השממה הרוחנית במקום וייסד את הקהילה החב"דית בעיר. בשנת [[תש"י]] נוסדה ישיבת [[תומכי תמימים מלבורן]], ובשנת תשי"ד נוסד בית הספר יסודי לקהילה היהודית. בשנת [[תשט"ז]] תרמו בני משפחת פייגלין (הרב [[משה זלמן פייגלין]], ובנו ר' [[דוד פייגלין]]) להקמת בית הספר '[[יד החמישה]]' לזכר חמשת הנרצחים בפיגוע ב[[כפר חב"ד]], ומשפחת פייגלין הוזמנו להשתתף באירוע של הנחת אבן הפינה. בחזרתם, עברו בני משפחת פייגלין דרך [[ניו יורק]] וב[[יחידות]] לה זכו שאלו הרבי אודות הקמת מוסד לבנות וכשהשיבו שמדובר בעול כלכלי כבד, הוציא הרבי מהמגירה פנקס צ'קים ומילא המחאה בסכום של 200$, שהיה סכום גדול באותם ימים. בהתוועדות שנערכה בשבת הסמוכה, פרשת עקב כ"א אב תשט"ז, התייחס הרבי להקמת המוסד כדבר מוגמר ואמר כשיוקם המוסד יוכלו לומר למשיח שהוא יכול כבר לבוא שהרי אפילו באוסטרליה יש מוסד לחינוך הבנות, וביקש מהנוכחים לומר מזל טוב למשפחת פייגלין שהניחו כעת את אבן הפינה עבור המוסד. עם חזרתם, פנו בני המשפחה לגברת סוזי הרץ שניהלה מוסד חינוכי בו היו כיתות בהן למדו במשותף בנים ובנות, והציעו להם שתשלח את הבנים ללמוד במוסדות חב"ד ואילו היא תעמוד בראשות 'בית רבקה' שיוקם, כאשר העול הכספי כולו יהיה עליהם והיה תשמש כמנהל החינוכית, ואכן הקמת המוסד תרמה רבות לקירובם של משפחות לקהילת חב"ד, כאשר גם המוסד החינוכי לבנים נתרם מהקמת בית הספר. במשך השנים הלך המוסד והתפתח, ועם התבססותו התפצל למחלקות שונות לגיל הרך ולמסגרות המשך, כהכשרה לקבלת תעודה הוראה ועוד. המכללה נודעת בהישגים האקדמיים הגבוהים של בוגריה, ובשל כך זוכה ליחס מיוחד מהרשויות, והרבה מתלמידות המכללה מגיעות מבתים לא חב"דיים המעוניינים להעניק לבנותיהן חינוך ברמה גבוהה. בשנת [[תשע"ד]], עלתה המכללה לכותרות עם הפרסום לפיו על מנת לאפשר לכל הציבור היהודי להעניק לילדיו חינוך ראוי, יוגבל שכר הלימוד ויעמוד על סכום נמוך משמעותית מהמקובל במוסדות החינוך המקומיים, דבר שהביא לתנופה ברישום ולחשיפה גבוהה של המוסד החינוכי והצלחותיו.
תקציר:
לתשומת ליבך: תרומתך לאתר חב"דפדיה תפורסם לפי תנאי הרישיון GNU Free Documentation License 1.2 (אפשר לעיין בדף
חב"דפדיה:זכויות יוצרים
לפרטים נוספים). אם אינך רוצה שעבודתך תהיה זמינה לעריכה על־ידי אחרים, שתופץ לעיני כול, ושאחרים יוכלו להעתיק ממנה תוך ציון המקור – אין לפרסם אותה פה.
כמו־כן, שמירת העריכה משמעה הבטחה שכתבת את הטקסט הזה בעצמך או העתקת אותו ממקור בנחלת הכלל (שאינו מוגבל בזכויות יוצרים) או מקור חופשי דומה.
אין לשלוח חומר מוגבל בזכויות יוצרים ללא רשות!
ביטול
עזרה בעריכה
(נפתח בחלון חדש)
תפריט ניווט
כלים אישיים
לא בחשבון
שיחה
תרומות
יצירת חשבון
כניסה לחשבון
מרחבי שם
ערך
שיחה
עברית
צפיות
קריאה
עריכה
עריכת קוד מקור
גרסאות קודמות
עוד
ניווט
עמוד ראשי
ברוכים הבאים
אולם דיונים
לוח מודעות
שינויים אחרונים
ערך אקראי
דיווח על טעות
עזרה
חב"דפדיה להורדה
צור קשר/תרומה
פורטלים
נשיאי חב"ד
ימי חב"ד
גאולה ומשיח
תורת החסידות
תורת הנגלה
ניגוני חב"ד
ספרות חב"ד
בית רבי
אישי חב"ד
הפצת המעיינות
קישורים
חב"ד אינפו
ארכיון גאולה ומשיח
כלים
דפים המקושרים לכאן
שינויים בדפים המקושרים
דפים מיוחדים
מידע על הדף