עריכת הדף "
אברהם מיכאל פלינט
" (פסקה)
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
אזהרה:
אינכם מחוברים לחשבון. כתובת ה־IP שלכם תוצג בפומבי אם תבצעו עריכות כלשהן. אם
תיכנסו לחשבון
או
תיצרו חשבון
, העריכות שלכם תיוחסנה לשם המשתמש שלכם ותקבלו גם יתרונות אחרים.
בדיקת אנטי־ספאם.
אין
למלא שדה זה!
== תולדות חייו == הרב פלינט נולד בשנת [[תש"ט]] לאביו הרה"ח ר' יעקב שמעון הלוי, ולאמו מרת שפרינצא רעכיל פלינט{{הערה|אביו היה מחסידי גור, ומשפחת אמו היו מחסידי היהודי הקדוש מפשיסחא}}. במהלך השואה האיומה הם אולצו לעבור לגטו, ועם חיסולו של הגטו – נשלחו למחנות הריכוז. שני ילדיהם – אח ואחות של ר' אברהם – לא שרדו את זוועות המלחמה, הי"ד; אולם הוריו ניצלו בניסי ניסים, כל אחד עם סיפור ההצלחה הפרטי שלו. בהיותו בן שנה, היגרו הוריו לארצות הברית, וקבעו את מושבם בשכונת [[בראונזוויל]], שהייתה שכונה יהודית מובהקת בסמיכות לשכונת [[קראון הייטס]]. סלתה ושמנה של קהילת חב"ד ב[[ניו יורק]] התגוררו בשנים ההן בשכונה זו. מי שסידר עבורם את ניירות ההגירה לארצות הברית, היה הרב [[יעקב יהודה העכט]], (שאשתו מרת חווה הייתה בת–דודה שלישית של משפחת פלינט){{הערה|בימינו זו קרבה רחוקה, אולם בימים ההם שלאחר השואה, כל קרוב משפחה אפילו הרחוק ביותר, היה נחשב לאוצר של ממש.}}. בצעירותו למד בישיבת [[תומכי תמימים מונטריאול]], שם הצטיין בלימודו. כינו אותו "בור סוד שאינו מאבד טיפה", משום הידע הענק שלו בלימוד. כשבגר, [[הרבי]] הורה לו לטוס ל[[כפר חב"ד]] לחפש שם שידוך. ב[[כפר חב"ד]] פגש את הרב [[מאיר צבי גרוזמן]], המשפיע של הישיבה המרכזית [[תומכי תמימים כפר חב"ד|תומכי תמימים בכפר חב"ד]]. לאחר שגילה את הידע של הבחור, שידך אותו עם ידידה שניאורסון, בתו של הרב [[משה זלמן שניאורסון (כפר חב"ד)|משה זלמן שניאורסון]] ע"ה מ[[כפר חב"ד]], צאצא של ה[[אדמו"ר הזקן]] ו[[הרבנית מנוחה רחל]]. הם התחתנו ב[[כפר חב"ד]], ועברו להתגורר ב[[קראון הייטס]] והחל לשמש במחנך בישיבת '[[הדר התורה קראון הייטס|הדר תורה]]'. הוא עבד בחריצות במועצת הקהילה היהודית ב[[קראון הייטס]], ומונה על ידי הרבי לנציג קראון הייטס בועד בית הספר ב[[ניו יורק]] תפקיד שהועיל לתושבים רבים עד היום. לאחר מכן עבד במחלקת הכספים בעיריית [[ניו יורק]]. במסגרת תפקידו סייע רבות ל[[אנ"ש]]. במהלך השנים הצטרף ר' אברהם לצוות שתרגם סימולטנית את שיחותיו של הרבי בהתוועדות. מלבד השליטה המלאה בשתי השפות – אידיש ואנגלית – היה צורך בריכוז מוחלט, וכפי שר' אברהם היה מתבטא שבאותן שעות לא היו לו 'מחשבות זרות'… באחת ההתוועדויות, ר' אברהם היה המתרגם היחידי, והוא תרגם את ההתוועדות כולה. בהזדמנות אחרת, המתרגם לעברית לא הגיע, ור' אברהם מילא את מקומו בהצלחה… את מלאכת התרגום החל בערך בשנת תש"מ, והמשיך בכך עד ההתוועדות האחרונה של הרבי בימות החול, ב[[ט"ו שבט]] [[תשמ"ח]]{{הערה|בנותיו זוכרות עד היום את הפריבילגיה המיוחדת שהייתה להן לשבת לידו בחדר של המתרגמים, בתנאי שתהיינה בשקט מוחלט כל ההתוועדות…}}. בשנותיו האחרונות ישב ושקד על [[לימוד התורה]] במשך רוב שעות היום בבית המדרש 'יגדיל תורה' ב[[קראון הייטס]], השוכן במקביל ל[[770]].
תקציר:
לתשומת ליבך: תרומתך לאתר חב"דפדיה תפורסם לפי תנאי הרישיון GNU Free Documentation License 1.2 (אפשר לעיין בדף
חב"דפדיה:זכויות יוצרים
לפרטים נוספים). אם אינך רוצה שעבודתך תהיה זמינה לעריכה על־ידי אחרים, שתופץ לעיני כול, ושאחרים יוכלו להעתיק ממנה תוך ציון המקור – אין לפרסם אותה פה.
כמו־כן, שמירת העריכה משמעה הבטחה שכתבת את הטקסט הזה בעצמך או העתקת אותו ממקור בנחלת הכלל (שאינו מוגבל בזכויות יוצרים) או מקור חופשי דומה.
אין לשלוח חומר מוגבל בזכויות יוצרים ללא רשות!
ביטול
עזרה בעריכה
(נפתח בחלון חדש)
תפריט ניווט
כלים אישיים
לא בחשבון
שיחה
תרומות
יצירת חשבון
כניסה לחשבון
מרחבי שם
ערך
שיחה
עברית
צפיות
קריאה
עריכה
עריכת קוד מקור
גרסאות קודמות
עוד
ניווט
עמוד ראשי
ברוכים הבאים
אולם דיונים
לוח מודעות
שינויים אחרונים
ערך אקראי
דיווח על טעות
עזרה
חב"דפדיה להורדה
צור קשר/תרומה
פורטלים
נשיאי חב"ד
ימי חב"ד
גאולה ומשיח
תורת החסידות
תורת הנגלה
ניגוני חב"ד
ספרות חב"ד
בית רבי
אישי חב"ד
הפצת המעיינות
קישורים
חב"ד אינפו
ארכיון גאולה ומשיח
כלים
דפים המקושרים לכאן
שינויים בדפים המקושרים
דפים מיוחדים
מידע על הדף