עריכת הדף "
משתמש:שמואל 770/מכון כשרות חב"ד
" (פסקה)
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
אזהרה:
אינכם מחוברים לחשבון. כתובת ה־IP שלכם תוצג בפומבי אם תבצעו עריכות כלשהן. אם
תיכנסו לחשבון
או
תיצרו חשבון
, העריכות שלכם תיוחסנה לשם המשתמש שלכם ותקבלו גם יתרונות אחרים.
בדיקת אנטי־ספאם.
אין
למלא שדה זה!
מכון כשרות חב״ד הינו מיזם שאנשיו לקחו על עצמם את הוראותו של כ״ק אדמו״ר מלך המשיח בתשל״ה שיצאה כמבצע שמירת כשרות האכילה והשתייה״, אך, בהתאם לזמן המיזם הינו בכלים רבים יותר איכותיים יותר וחדשים יותר. רקע _________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________מכון כשרות חבד הוקם על מנת לתת מענה הלכתי וטכני כשרותי בהתאם לכללי וחוקי התורה וההלכה, ובהתאם למובא בתורת החסידות על פי פסיקת והשקפת רבותינו נשאינו בהנייחת ובהכוונת רבני חב״ד המומחים לנושא. מטרת המכון היא לתת מענה כמעט מידיי על כל שאלה ושאלה היכולה לעלות בענייני כשרות. החל משאלות בנושאים שלתערובות ובשר בחלב, דרך מטבחים תעשייתיים ומסעדות, עד למוצר גלם מורכב שמיוצר במקום לא מוכר בחו״ל. פעילות המכון ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ עולם הכשרות הינו עולם גדול מאוד ומורכב מאוד. שני סיבות מרכזיות להאמור; א. עולם הכשרות מכיל בתוכו הרבה מאוד גורמים ופרטים שונים ומשונים ונצרך להכיר הרבהמונחים ומוצרים, מפעלים ומשגיחים על מנת להתחיל להבין את העולם הגדול הזה. ב. כל המידע שנמצא ומוכר למשגיחים ולרבנים הינו מידע קבוע, התנהלותי ושגרתי, אך העולם בנוי מאנשים, ואנשים הינם יצורים משתנים ודינמיים. בגלל האמור, עלול אדם שאינו מכיר את מרוכבות עולם הכשרות לבוא לידי מצב שיכניס חלילה לפיו משהו שאיננו בוטח לגביכשרותו המהודרת בבית, בחוץ, או בחתונה של חבר. אי לכך, מייסדי ורבני המכון הפשילו שרוולים ולקחו על עצמם משימה גדולה והיא היכולת להנגיש ולהגיש לציבור את המידעהנכון והמתאים, בזמן הנכון בס״ד. בשנת ה׳תשפ״ג מספר אברכים יצאו ביוזמה שאליה גייסו את רבני המכון והיא החלה כמספר טלפון אליו ניתן לשלוח שאלהאו תמונה, בנוסף, קיימת קבוצת וואסטפ, בה ניתן לשאול את השאלות האמורות. מידע ופסיקה המכון כידוע הינו בהכוונת מומחים רבני חב״ד מוכרים במומחיותם בנושאים וידם מגעת בתחומי הכשרות מזה רבות בשניםוהם אלו שמכוונים את רבני המכון שעונים בזמן אמת על השאלות. מעבר לכך, רבני המכון שנותנים מענה הינם בפני עצמם כאלו שמעורים בתחומי הכשרות מספר שנים, ומכירים את אופיהתנהלות הדברים. עם זאת, רבני המכון נעזרים המומחים עולמיים לכשרות מגופי כשרות כמו OK,OU והכשרים בארץ כמו בד״ץ העדהחרדית, וההכשר של הרב לנדא בנוסף למומחי כשרות מנוסים נוספים המתמחים בנושאים מיוחדים כמו: מטבחיםתעשייתיים, הכשרות כלים, שחיטה, קייטרינג ומסעדות, מלונות וחנויות לממכר מזון מהיר.
תקציר:
לתשומת ליבך: תרומתך לאתר חב"דפדיה תפורסם לפי תנאי הרישיון GNU Free Documentation License 1.2 (אפשר לעיין בדף
חב"דפדיה:זכויות יוצרים
לפרטים נוספים). אם אינך רוצה שעבודתך תהיה זמינה לעריכה על־ידי אחרים, שתופץ לעיני כול, ושאחרים יוכלו להעתיק ממנה תוך ציון המקור – אין לפרסם אותה פה.
כמו־כן, שמירת העריכה משמעה הבטחה שכתבת את הטקסט הזה בעצמך או העתקת אותו ממקור בנחלת הכלל (שאינו מוגבל בזכויות יוצרים) או מקור חופשי דומה.
אין לשלוח חומר מוגבל בזכויות יוצרים ללא רשות!
ביטול
עזרה בעריכה
(נפתח בחלון חדש)
תפריט ניווט
כלים אישיים
לא בחשבון
שיחה
תרומות
יצירת חשבון
כניסה לחשבון
מרחבי שם
דף משתמש
שיחה
עברית
צפיות
קריאה
עריכה
עריכת קוד מקור
גרסאות קודמות
עוד
ניווט
עמוד ראשי
ברוכים הבאים
אולם דיונים
לוח מודעות
שינויים אחרונים
ערך אקראי
דיווח על טעות
עזרה
חב"דפדיה להורדה
צור קשר/תרומה
פורטלים
נשיאי חב"ד
ימי חב"ד
גאולה ומשיח
תורת החסידות
תורת הנגלה
ניגוני חב"ד
ספרות חב"ד
בית רבי
אישי חב"ד
הפצת המעיינות
קישורים
חב"ד אינפו
ארכיון גאולה ומשיח
כלים
דפים המקושרים לכאן
שינויים בדפים המקושרים
תרומות המשתמש
יומנים
צפייה בהרשאות המשתמש
דפים מיוחדים
מידע על הדף