שיחה:פרזידנט (תואר כבוד)

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

אולי פה באמת זה המקום לדון האם החסידים נוהגים נכונה במה שמקפידים לקרוא דווקא פרזידנט, כי לכאורה מהמכתב משמע שהבעיה היא דווקא בתואר 'נשיא ישראל' שזה כמובן המשיח, אבל בתואר נשיא סתם לכאורה אין בעיה, כמו 'נשיא הקהילה' (או כפי שמופיע בפרוכת 'נשיא המדינה)?--בברכה, יצחק - שיחת הגאולה 21:04, 10 ביוני 2013 (UTC)

אפשר לשאול את זה על הרבה מנהגים חב"דיים, ודעתי האישית בזה היא שאנחנו צריכים ליצור לעצמנו כמה שיותר תזכורות ו'קודים' חב"דיים שיזכירו לנו את דעתו של הרבי על כל דבר וענין, ואת ההסתכלות האמיתית הנדרשת מאיתנו כחסידים. לכן, גם אם אין באמת בעיה להשתמש בביטוי זה בוויראציות מסויימות, הרי שמההקפדה להתבטא דווקא בצורה זו יכולים להשתלשל רק דברים טובים. קדימה רבותי, פותחים מחדש את ההתוועדות החסידית של חב"דפדיה. • זוננשיין - תמיד בשמחה • ב' בתמוז ה'תשע"ג • 22:57, 10 ביוני 2013 (UTC)

פירושונים[עריכה]

צריך לתת מקום גם לנשיא ארגון וכד', תואר של כבוד לאדם שהארגון חפץ ביקרו אך ללא תפקיד מנהלי. לעזרה נוספת אפשר להתעזר בויקיפדיה [(נשיא (ארגון)]. • שנוזעל - שיחה • ג' באב ה'תשע"ג 03:24, 10 ביולי 2013 (UTC)

לא, זה צריך להיות ערך נפרד. שלא יהיה בלבול מושגים. זו רק דעתי. • זוננשיין - תמיד בשמחה • ז' באב ה'תשע"ג • 22:33, 14 ביולי 2013 (UTC)
אם ערכים נפרדים, אז הערך על נשיא המדינה צריך להיקרא אחרת, וזה צריך להיות על המושג הכללי. אבל עד אז... • שנוזעל - שיחה • ז' באב ה'תשע"ג 23:43, 14 ביולי 2013 (UTC)
בדיוק, נתווכח אחרי שתכתוב את הערך... • זוננשיין - תמיד בשמחה • ח' באב ה'תשע"ג • 16:27, 15 ביולי 2013 (UTC)

פרזידנט[עריכה]

מהו המקור לזה שהרבי העדיף את המילה הלועזית? ואדרבה, ממכתב רבינו משמע לא כך "העדר כתיבת תואר הוא "ענין" שלי, ובפרט שכמה ישנם מהכותבים בלשון הקודש שמשמיטים התוארים לגמרי, בכדי שלא לבייש את מי שאין לו, משא"כ שינוי תואר - הרי זה התערבות גם בענינים של הזולת." שף ויתיבקאנפרענץ רום 20:14, 28 באפריל 2019

כך מפורש באגרת הרבי כאן: "מכתבי נשלח במעטפה, ועל המעטפה כתוב גם שם התואר President . . והחילוק מובן, שבתואר פרעזידענט אין בו החשש לתוכן הנ"ל שלי" עכלה"ק. בברכה, א.ב. קיסר - שיחה, 20:56, כ"ג בניסן, ה'תשע"ט 20:56, 28 באפריל 2019 (IST)
א.ב. קיסר, הרי על המעטפה כותבים באנגלית, ובאנגלית משתמשים בתואר פרעזידענט. אך בעברית הרבי בדווקא לא כתב "פרזידנט", וכפי שמובא בהמשך המכתב (בקטע שאני כבר ציטטתי מעליך, אלא שכנראה שלפום ריהטא לא הבחנת): "העדר כתיבת תואר הוא "ענין" שלי, ובפרט שכמה ישנם מהכותבים בלשון הקודש שמשמיטים התוארים לגמרי, בכדי שלא לבייש את מי שאין לו, משא"כ שינוי תואר - הרי זה התערבות גם בענינים של הזולת". שף ויתיבקאנפרענץ רום 22:55, 29 באפריל 2019 (IST)
ראה ראיתי את דבריך הנ"ל (ואודה כי לא הבחנתי שהמדובר באותה אגרת), אך מ"מ משמע, שמצד הרבי - אכן המילה "פרעזידענט" עדיפה; אלא שמכיון שהמקבל אינו מעוניין בתואר זה (על חשבון התואר הרשמי בעברית) - לכן השמיט התואר לגמרי, שלא תהי' "התערבות . . בענינים של הזולת" [אא"כ כוונתך לשנות את שם הערך (שאכן מתייחס להזולת) - יתכן ויש לכתוב את השם הרשמי]. כנלענ"ד בביאור דברי אדמו"ר. בברכה, א.ב. קיסר - שיחה, 13:03, כ"ה בניסן, ה'תשע"ט 13:03, 30 באפריל 2019 (IST)
סליחה על ההתערבות, אבל גם אני מבין את הדברים כפי שמבין הקיסר (אגב, נשיא הוא רק "פלגי קיסר" ואכ"מ...). --יוסי ג - שיחה, 20:22, כ"ו בניסן, ה'תשע"ט 20:22, 1 במאי 2019 (IST)
לענ"ד במקום שהיה תואר "פרעזידענט" הרבי השתמש בתואר זה, במקום שהיה תואר אחר הרבי לא השתמש בתואר זה. וכן, אני בעד להחליף את שם הערך. שף ויתיבקאנפרענץ רום 19:52, 5 במאי 2019 (IST)