שיחה:שניאור זלמן גרליק

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

האם לא כדאי לכתוב מעט פרטים על המשפחה? דבר זה מדבר על כללות הערכים, באקראי נכתב דוקא כאן, אדג

בהמשך להנ"ל[עריכה]

הכתיב גרליק הוא אולי הנפוץ ביותר ביחס אליו, אך ישנם ממשפחתו שכותבים גורליק, המקור הוא גארעליק, כשהא' בקמץ, והמקור הקדמוני הוא (כפי שמופיע אגב במכתבי הרבי הריי"צ, ובמכתב הראשון של הרבי) הראליק. לא שצריך לשנות, סתם לספר..--אדג. עושים כבוד לליובאויטש. חבדפדיה. צו השעה 03:55, 9 אוגוסט 2009 (IDT)

ידיעותיך אודות משפחת גרליק מפתיעות ביותר.....חסיד חב"ד* אידישעפדיה* המהפכה החדשה
ממש מצחיק... זה לא סוד מי אני!--אדג. עושים כבוד לליובאויטש. חבדפדיה. צו השעה 01:10, 10 אוגוסט 2009 (IDT)
אולי תתפלא שרק לפני כשבועיים קלטתי מי אתה....חסיד חב"ד* אידישעפדיה* המהפכה החדשה

סיפור מעניין[עריכה]

עם פטירתו בטרם עת של הר"ח אשכנזי, הנני מביא סיפור שסיפר אביו, הר"מ, אודות הרש"ז:

היה זה בשנים הראשונות לאחר קום המדינה, יו”ר מועצת גדולי התורה היה הרב זלמן סורוצקין, שהוא היה נגד הקמת החזית דתית. מועצת גדולי התורה התכנסה לדיון חשאי. רבני אנ”ש בהוראתו של הרבי הלכו אז למועצת גדולי התורה כדי להביא את דברו של הרבי בנושא ההכרח של הקמת החזית הדתית. אם אינני טועה בפגישה השתתפו הרב גרליק, רבו של כפר חב”ד, הרב עזריאל זעליג סלונים, הרב דוד חנזין ואני. כשנודע לנו על הישיבה המכרעת, החלטנו ללכת לאותה ישיבה ללא הזמנה.

“כאשר באנו כבר לא היו מקומות ישיבה וה”בית ישראל” מגור זצ”ל, פינה את מקומו לרב גרליק בעוד שהוא עצמו התיישב בספה שמאחורי השולחן. הרב גורליק דיבר בכאב רב ואף בכה מהתרגשות... באותה ישיבה הוכרע נושא עתיד החזית הדתית ולמעשה עתיד היהדות בארץ הקודש. אני זוכר גם שהרב סלונים ע”ה דיבר ברוגזה ובתקיפות בנושא החשיבות של הקמת של החזית הדתית אשר זהו רצונו של הרבי.

“לצערי היו שם כאלו שהתייחסו בקרירות לעניין, ואחרים שכן רצו אך לא יכלו לכפות את עמדתם על השאר. לאחר שדיברנו נפרדנו מהם והלכנו. ביחידות שהיתה לי באחד הימים אצל הרבי, סיפרתי לרבי על כל העניין. אני לא זוכר מה הרבי הגיב ביחידות על העניין, אבל אני זוכר שסיפרתי לרבי על היחס המיוחד שה”בית ישראל” נתן לרב גרליק באותה פגישה...--אדג. עושים כבוד לליובאויטש. חבדפדיה. צו השעה 19:41, 8 באפריל 2010 (UTC)

ויהי' זה לעילוי נשמת של אב ובן, גאונים וחסידים. אגב, הסיפור הזה מוכר לי מאיפהשהוא, הוא לא התפרסם פעם בבית משיח? (בתשס"ג?). בברכה, חסיד חב"ד - שוחחו עימי!