אגודת חסידי חב"ד בישראל: הבדלים בין גרסאות בדף

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שורה 4: שורה 4:


==התייסדות==
==התייסדות==
בחודש תמוז שנת תש"א ייסד [[אדמו"ר הריי"צ]] את אגו"ח ומינה לחברי ועד המייסד של אגו"ח בכל עיר, מושבה וקיבוץ ב[[ארץ הקודש]], את הרבנים: [[שאול דב זיסלין]], [[משה גוראריה]] ו[[חיים יוסף רוזנבלום]].
ב[[חודש תמוז]] שנת [[תש"א]] ייסד [[אדמו"ר הריי"צ]] את אגודת חסידי חב"ד ב[[ארץ ישראל]] ומינה את הרבנים; [[שאול דב זיסלין]], [[משה גוראריה]] ו[[חיים יוסף רוזנבלום]] שיהיו חברי הוועדה שתפקידם לייסד את אגו"ח בכל רחבי [[ארץ ישראל]]. בשנת [[תשי"א]] ייסד הרבי את ארגון [[צעירי אגודת חב"ד (ישראל)|צעירי אגודת חב"ד]] בארץ ישראל כמחלקה של אגו"ח לצעירים והיא נטלה את עיקר הפעולות הקשורות עם הפצת היהדות ו[[תורת החסידות]]. אגו"ח החלה להתמקד בעיקר בדאגה לביסוס וייצוג המוסדות, קהילות חב"ד, בתי הכנסת, משרות לאנ"ש ושאר צרכיהם.
 
עם הקמת [[צעירי אגודת חב"ד באה"ק]] ע"י [[הרבי|כ"ק אדמו"ר שליט"א]] בשנת [[תשי"א]] כמחלקה לצעירים תחת אגו"ח, מוצאים אנו בסדרת ה'[[אגרות קודש]]', כמה וכמה מכתבים בהם מחלק הרבי את עבודתם של [[אגו"ח]] ו[[צעירי אגודת חב"ד]], כשהעבודה בהפצת המעיינות והפצת היהדות עוברת בעיקר לידי [[צעירי אגודת חב"ד]], והדאגה למוסדות, לביסוסם, לייצוגם, וכן האחריות על הקהילות, בתי הכנסת, משרות לאנ"ש, ושאר צרכי [[אנ"ש]] והנהגתם נשארת בידי [[אגו"ח]].


==מעמדה של אגודת חסידי חב"ד ==
==מעמדה של אגודת חסידי חב"ד ==

תפריט ניווט