תורת הנאום: הבדלים בין גרסאות בדף

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
נוספו 3,652 בתים ,  26 אוגוסט
הוספת ערך
(לכשירחיב...)
 
(הוספת ערך)
שורה 1: שורה 1:
'''תורת הנאום''' היא הנחיה שיטתית בנוגע לדרך הנכונה לדבר מול קהל, בצורה ברורה ומובנת ובאופן שישפיע על השומעים. אומנות זו, היא אומנות ספציפית בתוך תורת הרטוריקה - הדרך להשפיע באמצעות דיבור.


[https://www.chabad.org/library/article_cdo/aid/289221/jewish/Public-Speaking.htm מכתב לר' זלמן יפה סיון תשכ"ח: דיבור בפני קהל]
==עיקרי תורת הנאום==
לפי המקובל, תורת הנאום כוללת התייחסות למספר רכיבים, כשהעיקריים שבהם:
*העברת המסר: פתיחת הנאום בצורה מושכת, מבנה הדברים, ניסוח משפט סיכום הכולל את עיקרי המסר וחזרה עליו מספר פעמים, מעבר נכון בית המקטעים, וצורת הסיכום.
*חיבור עם הקהל: יצירת קשר עין, דוגמאות רלוונטיות מעולם הידע והענין של הקהל{{הערה|כולל היכרות עם אזכורים שעלולים להיות מוקש בהעברת המסר, כמו שמות ודוגמאות שלא כדאי להזכיר, וכדומה.}}.
*אינטונציה: שימוש נכון בהגבהת והנמכת הקול להעצמת המסר ויצירת עניין. דיבור בהתלהבות.
*יצירת ענין: שילוב סיפורים והומור. שימוש נכון בתנועות גוף והבעה.
 
==היחס לדרכי הנאום בתורת רבותינו נשיאינו==
רבותינו נשיאינו העלו על נס את חשיבות רכישת תורת הנאום{{הערה|1=ראו לדוגמא [https://www.chabad.org/therebbe/article_cdo/aid/5054211/jewish/page.htm מכתב ה' ניסן תשי"ז]: "נכון הדבר לפתח כשרון הדרוש והנאום. והשי"ת יצליחו גם בזה". [https://www.chabad.org/therebbe/article_cdo/aid/4928937/jewish/page.htm לקוטי שיחות חכ"ג עמוד 490]: "נעם לי לקרות שמתגלה בו כשרון נואם לפני הרבים, ומנצל כשרונו זה לדברי התעוררות להחזקת היהדות וקיום התורה ומצות".}}, להתרגל לנאום בשפה ברורה באופן שיאפשר לחסידים לנצל אירועים ולצבור השפעה בתפקידי מפתח.
 
במכתבי רבותינו נשיאינו מופיעות עצות שונות בקשר עם פיתוח כשרון הנאום:
*להתכונן מול המראה{{הערה|התמים מוסף שבועון בית משיח גליון י"ז, מענה אדמו"ר הריי"צ למרת פויזנר מפיטסבורג.}}
*להתחיל כל נאום בדברי שבח ומעלה ובתיבול סיפור מדברי רז"ל{{הערה|שם=חט}}
*לנאום בשפה המדינה ולעורר בדברי אהבה וחיבה ולהדגיש את הטוב והמעלה{{הערה|שם=חט|אגרות קודש אדמו"ר הריי"צ חלק ט' עמוד תיא.}}
*שהנאום יוביל למעשה בפועל{{הערה|שם=יח|1=[https://www.igrot.com/answer/18/237 אגרות קודש הרבי חלק י"ח עמוד רלז] לרב [[משה יצחק העכט]].}}
*לרשום ראשי פרקים מהנאומים, במטרה שיוכל להשתמש בתוכן הדברים גם במקומות אחרים{{הערה|שם=יח}}
*אין לתת חשיבות עיקרית לתחושת הנואם, העיקר שהקהל יושפע מהדברים{{הערה|1=[https://www.chabad.org/library/article_cdo/aid/289221/jewish/Public-Speaking.htm מכתב לר' זלמן יפה סיון תשכ"ח: דיבור בפני קהל].}}.
 
==לקריאה נוספת==
*'''תורת הנאום''', מדור במוסף 'התמים' לשבועון בית משיח גליונות כג ואילך
 
{{הערות שוליים}}
[[קטגוריה:מושגים כלליים]]
[[קטגוריה:דיבור]]
31,671

עריכות

תפריט ניווט