שער היחוד והאמונה: הבדלים בין גרסאות בדף

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
שורה 54: שורה 54:


==לימוד שער היחוד והאמונה==
==לימוד שער היחוד והאמונה==
פעמים רבות המליץ הרבי להתחיל את הלימוד בספר התניא דווקא מהחלק של אגרת התשובה, ורק לאחריה ללמוד את [[שער היחוד והאמונה]] ואת [[ליקוטי אמרים]] (אלא אם כן מדובר על אדם שעסוק בהשכלה וחקירות, שאז יש להתחיל ללמוד איתו משער היחוד והאמונה){{הערה|אגרות קודש חלק י"ז עמוד קז, עמוד מו, ועמוד שעב.}}.
פעמים רבות המליץ הרבי להתחיל את הלימוד בספר התניא דווקא מהחלק של [[אגרת התשובה]], ורק לאחריה ללמוד את שער היחוד והאמונה ואת [[ליקוטי אמרים]], ובאם מדובר על אדם שעסוק בהשכלה וחקירות, יש להתחיל ללמוד איתו משער היחוד והאמונה{{הערה|אגרות קודש חלק י"ז עמוד קז, עמוד מו, ועמוד שעב.}}.


כאשר שאלו את הרבי בנוגע לרכישת מידת הזריזות, הציע הרבי ללמוד את [[שער היחוד והאמונה]] שב[[ספר התניא]], ולאחר שהתוכן שלו יחדור בתודעת האדם שהקב"ה 'מלוא כל הארץ כבודו' כפשוטו ממש, יתבונן בדברים המופיעים בפתיחת השולחן ערוך, שהוא עומד לפני מלך גדול, וכל פעם שיצטרך לעורר בעצמו את מידת הזריזות, יתבונן בכך ש[[והנה השם ניצב עליו]], וזה יוסיף אצלו במידת הזריזות{{הערה|אגרות קודש חלק י"ב עמוד שלו.}}.
כאשר שאלו את הרבי בנוגע לרכישת מידת ה[[זריזות]], הציע הרבי ללמוד את שער היחוד והאמונה, ולאחר שהתוכן שלו יחדור בתודעת האדם שהקב"ה 'מלוא כל הארץ כבודו' כפשוטו ממש, יתבונן בדברים המופיעים בפתיחת השולחן ערוך, שהוא עומד לפני מלך גדול, וכל פעם שיצטרך לעורר בעצמו את מידת הזריזות, יתבונן בכך ש[[והנה השם ניצב עליו]], וזה יוסיף אצלו במידת הזריזות{{הערה|אגרות קודש חלק י"ב עמוד שלו.}}.


ביחידות לר' [[שלום אואקי]] מחברי [[הגרופ הצרפתי]] הורה לו הרבי ללמוד ביחוד את [[שער היחוד והאמונה - פרק ב'|פרק ב' בשער היחוד והאמונה]].
ביחידות לר' [[שלום אואקי]] מחברי [[הגרופ הצרפתי]] הורה לו הרבי ללמוד ביחוד את [[שער היחוד והאמונה - פרק ב'|פרק ב' בשער היחוד והאמונה]].
31,713

עריכות

תפריט ניווט