מנחם מענדל כספינוב: הבדלים בין גרסאות בדף

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
 
(12 גרסאות ביניים של 4 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
'''מנחם מענדל כספינוב''' הוא צייר, ומוסר שיעור קבוע באינטרנט במסגרת ארגון הפועל בקרב יהודים עולים מרוסיה.
[[קובץ:מנחם מענדל כספינוב.png|שמאל|ממוזער|הרב כספינוב עם ציוריו ]]
הרב '''מנחם מענדל כספינוב''' הוא צייר. מוסר שיעור קבוע ב[[אינטרנט]] במסגרת ארגון הפועל בקרב יהודים עולים מ[[רוסיה]].
 
==תולדות חיים==
==תולדות חיים==
נולד במשפחה יהודית במוסקבה בשנים בהן יהדות הייתה מילה מסוכנת ברחבי ברית המועצות. עד גיל ארבע-עשרה לא ידע כלל שהוא יהודי, אבל היה דבר אחד ששמרו עליו בבית באדיקות – וזה אכילת מצה בחג הפסח.
נולד במשפחה יהודית ב[[מוסקבה]] בשנים בהן הייתה קיימת [[ברית המועצות]]. עד גיל ארבע-עשרה לא ידע כלל שהוא יהודי. על מצווה אחת שמרו בביתו באדיקות, אכילת [[מצה]] [[בחג הפסח]].
נכנס ללמוד במכון מיוחד של אומניות התיאטרון, שם סיים בהצלחה לימודים של אמן תפאורה. מדווקא בכל ההצלחות שהיו לו באמנות, הרצון להתחקות אחר יהדותו רק הלך וגדל.
 
נכנס ללמוד במכון מיוחד של אומניות התיאטרון, שם סיים בהצלחה לימודים של אמן תפאורה. דווקא בכל ההצלחות שהיו לו באמנות, הרצון להתחקות אחר יהדותו רק הלך וגדל.
 
הקשר שלו עם היהדות החל אצלו בשנת [[תשמ"ז]], אז חסידי חב"ד ובראשם הרב [[מיכאל לוקצקי]] הקימו מרכזים יהודיים מטעם [[חב"ד]] שסיפקו שיעורי יהדות לצעירים בני העם היהודי.
 
סיים את לימודיו באוניברסיטה ועבד כמעצב פנים במוזיאון שפעל תחת אחד הבנקים הגדולים במדינה. מול המוזיאון היה ממוקם [[בית כנסת]], עם ספרייה יהודית שהוסבה למרכז יהודי. החליט לבקר שם כדי להעמיק את ידיעותיו ביהדות. במשך שעות רבות היה יושב שם וקורא בשקיקה רבה ספרי היסטוריה והגות יהודית.
 
הכיר את רעייתו שהתקבלה לעבוד כספרנית. בחלוף חצי שנה החליט להינשא, לא לפני שהציבה בפניו אשתו שלושה תנאים: האחד – [[שמירת שבת]]. השנייה – לעבור [[ברית מילה]], והשלישית – [[שמירת כשרות]] המאכלים.
 
התחתן ב[[כ"ז באלול]] [[תש"נ]].  ארבעה חודשים אחרי נישואיהם, החליט הזוג לעלות לארץ ישראל ולהשתכן בצפת.
 
מדי שבוע הוא מוסר שיעור קבוע באמצעות האינטרנט במסגרת [[ארגון לפי"ד]] הפועל בקרב יהודים יוצאי רוסיה בכל העולם.
 
===כצייר===
מאז היותו צעיר הפגין יכולת מרשימה בציור.


הקשר הרציני עם היהדות התחיל אצלו בשנת תשמ"ז, אז חסידי חב"ד ובראשם הרב [[מיכאל לוקצקי]] הקימו מרכזים יהודיים מטעם [[חב"ד]] שסיפקו שיעורי יהדות לצעירים בני העם היהודי.
את ההשראה לציורים מקבל הרב כספינוב מתורת ה[[חסידות]] ובעיקר ממאמרי ושיחות [[הרבי האמצעי]] ו[[הרבי הריי"צ]].
באותה שנה סיים את לימודיו באוניברסיטה ועבד כמעצב פנים במוזיאון שפעל תחת אחד הבנקים הגדולים במדינה. מול המוזיאון היה ממוקם בית כנסת, עם ספרייה יהודית והפכו אותו למרכז יהודי. החליט לבקר שם כדי להעמיק את ידיעותיו ביהדות. במשך שעות רבות היה יושב שם וקורא בשקיקה רבה ספרי היסטוריה והגות יהודית.
במקום הזה גם הכיר את רעייתו שהתקבלה לעבוד שם בתור ספרנית. בחלוף חצי שנה החליט להינשא, לא לפני שהציבה בפניו אשתו שלושה תנאים: האחד – שמירת שבת. השנייה – לעבור ברית מילה, והשלישית – שמירת כשרות המאכלים. הם התחתנו בכ"ז באלול תש"נ. ארבעה חודשים אחרי נישואיהם, החליט הזוג הטרי לעלות לארץ ישראל. המקום אליו ייעדו את מגוריהם בישראל היה אחד מערי הקודש – צפת.


==שליחות בציור==
בציורים אותם מציייר, הוא מכניס כתבי יד קודשו של הרבי האמצעי מ'[[שערי תשובה]]' ועוד.
מאז שהיה בגן הילדים הפגין יכולת מרשימה בציור ציורים והבעת מחשבות בדמות ציורים ואיורים. מכיוון שאביו היה טייס בחברת התעופה הסובייטית, בביתם דיברו כל הזמן על מטוסים וטייסים ומרבית ציוריו היו סביב ענף התעופה.


כיום את ההשראה לציורים קיבל הרב כספינוב מתורת החסידות ובעיקר ממאמרי ושיחות הרבי האמצעי והרבי הריי"צ.
הרב כספינוב משפיע על תיירים שמבקרים בגלריה שלו, ב[[תורה ומצוות]].
תקופה ארוכה חשב איזה חסיד מן החסידים כדאי לצייר. כך החליט לצייר חסיד שכלולות בו כל הדמויות.


בתוך הציור, מעליו ומתחתיו, הוא מכניס כתבי יד קודשו של הרבי האמצעי מ'שערי תשובה' ועוד.
בשנים האחרונות חקר הרב כספינוב את כל נושא הציור בחסידות, והגיע לתובנות מעניינות. הוא כבר מצא את עצמו מרצה בכמה מקומות על ההקשרים הנפלאים בין ציור לחסידות.
הרב כספינוב מדבר עם תיירים שמבכרים לעצור מול ציוריו, בנושאים של תורה ומצוות ומשפיע עליהם.


בשנים האחרונות חקר הרב כספינוב במשך ימים ארוכים את כל נושא הציור בחסידות, והגיע לתובנות מעניינות. הוא כבר מצא את עצמו מרצה בכמה מקומות על ההקשרים הנפלאים בין ציור לחסידות.
==לקריאה נוספת==
* נתן אברהם '''והיה כצייר המצייר''' {{בית משיח}} גיליון 724


בשכונת כנען בצפת, הוא מוסר שיעור קבוע באמצעות האינטרנט במסגרת [[ארגון לפי"ד]] הפועל בקרב יהודים עולים מרוסיה ומתקרבים דוברי רוסית מכל העולם.
{{מיון רגיל:כספינוב, מנחם מענדל}}
[[קטגוריה:חסידים בתקופת אדמו"ר שליט"א]]
[[קטגוריה:בעלי תשובה]]
[[קטגוריה:אישים בצפת]]
[[קטגוריה:ציירים]]
4,723

עריכות

תפריט ניווט