אליהו ייאכיל סימפסון: הבדלים בין גרסאות בדף

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שורה 14: שורה 14:
==חוזר של אדמו"ר הרש"ב==
==חוזר של אדמו"ר הרש"ב==


בהיותו בחור בישיבת תומכי תמימים בליובאוויטש, היה הרב סימפסאן מחשובי ה'[[חוזר|חוזרים]]' של אדמו"ר הרש"ב. ובשנים בהם כיהן כגבאי אדמו"ר הריי"צ, היה לעיתים חוזר את השיחות והמאמרים וגם כותב הנחות שפורסמו בין החסידים. אצל הרבי, נהג לפעמים לכתוב הנחות לשימוש אישי בלבד{{הערה|חסיד נאמן עמוד 10}}.  
בהיותו בחור בישיבת תומכי תמימים בליובאוויטש, היה הרב סימפסאן במשך למעלה מעשר שנים מחשובי ה'[[חוזר|חוזרים]]' של אדמו"ר הרש"ב. ובשנים בהם כיהן כגבאי אדמו"ר הריי"צ, היה לעיתים חוזר את השיחות והמאמרים וגם כותב הנחות שפורסמו בין החסידים. אצל הרבי, נהג לפעמים לכתוב הנחות לשימוש אישי בלבד{{הערה|חסיד נאמן עמוד 10}}. בשנת [[תרע"ג]] כאשר אדמו"ר הריי"צ שהה הרחק מליובאוויטש בברלין שבגרמניה בדרכו לשווייץ, ביקש מהרב סימפסאן לשגר לו מדי שבוע את תמצית המאמר שאמר [[אדמו"ר הרש"ב]] בשבת.


בשנת [[תרע"ג]] כאשר אדמו"ר הריי"צ שהה הרחק מליובאוויטש בברלין שבגרמניה בדרכו לשווייץ, ביקש מהרב סימפסאן לשגר לו מדי שבוע את תמצית המאמר שאמר [[אדמו"ר הרש"ב]] בשבת.
תקופה ארוכה שימש הרב סימפסאן כ'חוזר' ו'מניח' של הרבי הרש"ב. בשעת אמירת מאמר חסידות, היה מתרכז בדברי הרבי והם היו מונחים במוחו כמו בקופסא. לאחר שינון המאמר היה זוכה להיכנס יחד עם עוד כמה מה'חוזרים' אל הרבי הרש"ב ממנו היו שומעים תיקונים, הוספות וביאורים למאמר, ובימים הבאים הוטלה על כתפיו מלאכת כתיבת ה'הנחה' מהמאמר.
 
הרבי הוסיף בכתב יד קודשו לטיוטת המציבה של הרב סימפסאן את המילים: "מגדולי חוזרי דא"ח בליובאוויטש" וכך גם כתב באגרת ניחומין למשפחת סימפסאן. ואילו למר [[זלמן שזר]] כתב הרבי אודות הרב סימפסאן כי הוא היה "מראשי החוזרים והתופסים"{{הערה|חסיד נאמן ע' 25-26}}.


מספר שנים לאחר נישואיו, שלחו [[אדמו"ר הרש"ב]] לכהן כ[[משפיע]] ב[[אודסה]] וכיהן בתפקיד המשפיע במשך מספר שנים.
מספר שנים לאחר נישואיו, שלחו [[אדמו"ר הרש"ב]] לכהן כ[[משפיע]] ב[[אודסה]] וכיהן בתפקיד המשפיע במשך מספר שנים.
1,139

עריכות

תפריט ניווט