חסידות סטרופקוב: הבדלים בין גרסאות בדף

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1:
{{חצרות}}
{{חצרות}}
חסידות '''סטרופקוב''' היא חצר חסידית משושלת צאנז, שמקורה בעיירה סטרופקוב שבסלובקיה.
== תולדות החצר ==
== תולדות החצר ==
האדמו"ר הראשון בסטרופקוב היה רבי אברהם שלום הלברשטאם, בנו של הרה"ק רבי [[יחזקאל שרגא הלברשטאם משינאווא]], בנו בכורו של הרה"ק רבי [[חיים מצאנז]]. רבי אברהם שלום חיבר את הספר "דברי שלום".


חסידות סטרופקוב היא חצר חסידית משושלת צאנז, שמקורה בעיירה סטרופקוב שבסלובקיה.
לאחר מותו של רבי אברהם שלום בו' ב[[סיוון]] [[ת"ש]], התמנה לאדמובנו רבי מנחם מנדל הלברשטאם, מחבר ספר "דברי מנחם". רבי מנחם נמלט ב[[שואה]] ל[[שווייץ]] ובשנת [[תש"ז]] הגיע ל[[ארצות הברית]], בה התגורר עד [[הסתלקות]]ו בו' באייר [[תשי"ד]].
האדמוהראשון בסטרופקוב היה רבי אברהם שלום הלברשטאם, בנו של הרה"ק רבי [[יחזקאל שרגא הלברשטאם משינאווא]], בנו בכורו של הרה"ק רבי [[חיים מצאנז]]. רבי אברהם שלום חיבר את הספר "דברי שלום".
 
רבי מנחם מנדל לא השאיר צאצאים, ואחרי פטירתו התמנה לאדמו"ר אחיינו, רבי יחזקאל שרגא ליפשיץ הלברשטאם שביסס את החסידות ב[[ארץ ישראל]] וקבע את בית המדרש במאה שערים שב[[ירושלים]].  


לאחר מותו של רבי אברהם שלום בו' בסיוון ת"ש, התמנה לאדמו"ר בנו רבי מנחם מנדל הלברשטאם, מחבר ספר "דברי מנחם". רבי מנחם נמלט בשואה לשווייץ ובשנת [[תש"ז]] הגיע ל[[ארצות הברית]], בה התגורר עד [[הסתלקות]]ו בו' באייר [[תשי"ד]].
לאחר פטירתו של רבי יחזקאל שרגא ב[[תשנ"ה]], ממשיך את דרכו כאדמו"ר בנו רבי [[אברהם שלום יששכר דב ליפשיץ-הלברשטאם מסטרופקוב]], המתגורר בירושלים.


רבי מנחם מנדל לא השאיר צאצאים, ואחרי מותו התמנה לאדמו"ר אחיינו, רבי יחזקאל שרגא ליפשיץ הלברשטאם שביסס את החסידות ב[[ארץ ישראל]] וקבע את בית המדרש במאה שערים שב[[ירושלים]]. לאחר פטירתו ב[[תשנ"ה]], ממשיך את דרכו כאדמו"ר בנו רבי [[אברהם שלום יששכר דב ליפשיץ-הלברשטאם מסטרופקוב]], המתגורר בירושלים. לחסידות יש מוסדות ובתי מדרש, בירושלים וב[[בני ברק]].<REF>קטע זה נלקח מתוך הויקפידיה העברית.</REF>
לחסידות יש מוסדות ובתי מדרש, בירושלים וב[[בני ברק]].
{{הערות שוליים}}
{{ויקיפדיה}}
[[קטגוריה:חצרות]]
[[קטגוריה:חצרות]]
39,916

עריכות

תפריט ניווט