אות בספר התורה לילדי ישראל: הבדלים בין גרסאות בדף

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שורה 14: שורה 14:
בנוסף התבטא [[הרבי]] כי מצוות כתיבת [[ספר תורה]] היא המצווה האחרונה ב[[תרי"ג המצוות]], ובוודאי כאשר כלל [[ילדי ישראל]] מקיימים את המצווה האחרונה, מחישים וממהרים את ביאת ה[[גאולה]] האמתית והשלימה בקרוב ממש.
בנוסף התבטא [[הרבי]] כי מצוות כתיבת [[ספר תורה]] היא המצווה האחרונה ב[[תרי"ג המצוות]], ובוודאי כאשר כלל [[ילדי ישראל]] מקיימים את המצווה האחרונה, מחישים וממהרים את ביאת ה[[גאולה]] האמתית והשלימה בקרוב ממש.


רבנים ואדמו"רים רבים הצטרפו לקריאתו של הרבי, רכשו אות בספר התורה לצאצאיהם, ואף נטלו חלק במעמדי הסיום של כתיבת הספרי תורה.
רבנים ואדמו"רים רבים הצטרפו לקריאתו של [[הרבי]], רכשו [[אות בספר התורה]] לצאצאיהם, ואף נטלו חלק במעמדי הסיום של כתיבת הספרי תורה.
נכון לשנת [[תשפ"ב]], למעלה משני מיליון ילדי ישראל קנו אותיות בספרי התורה המיוחדים של ילדי ישראל! לפי אומדנים שונים, מדובר על יותר משליש מילדי ישראל בעולם כולו שזכו להתחבר ולהתאחד בתורה ולקיים את הוראת הרבי.
נכון לשנת [[תשפ"ב]], למעלה משני מיליון [[ילדי ישראל]] קנו אותיות בספרי התורה המיוחדים של [[ילדי ישראל]]! לפי אומדנים שונים, מדובר על יותר משליש מילדי ישראל בעולם כולו שזכו להתחבר ולהתאחד בתורה ולקיים את הוראת [[הרבי]].


על פי הוראת הרבי, כל אחד מהילדים הרוכש אות מקבל לביתו תעודה מעוצבת ומסוגננת (גודל התעודה כיום הוא 15.5×23 ס"מ), בה רשום שמו הפרטי והפרשה בה מופיעה האות אותה רכש, אך לא מצויין באיזו מילה או באיזה פסוק מופיעה האות מכיוון שלחלק מהפסוקים יש משמעות שלילית ויש מי שעלול להיפגע מכך.
על פי הוראת [[הרבי]], כל אחד מהילדים הרוכש אות מקבל לביתו תעודה מעוצבת ומסוגננת (גודל התעודה כיום הוא 15.5×23 ס"מ), בה רשום שמו הפרטי ו[[הפרשה]] בה מופיעה האות אותה רכש, אך לא מצויין באיזו מילה או באיזה פסוק מופיעה האות מכיוון שלחלק מהפסוקים יש משמעות שלילית ויש מי שעלול להיפגע מכך.


את העיצוב והתוכן של התעודה קבע הרבי עצמו ואף [[הגהה|הגיה]] אותה מספר פעמים{{הערה|הגהות הרבי התפרסמו בשבועון בית משיח גליון כ' סיון תש"פ עמוד 20.}}, שביקש שהתעודות יהיו יפות ומהודרות הם מבחינת העיצוב הגרפי והן מבחינת ההדפסה וסוג הנייר וכו', באופן כזה שהילד יתגאה בתעודה ויראה אותה גם לחבריו.
את העיצוב והתוכן של התעודה קבע הרבי עצמו ואף [[הגהה|הגיה]] אותה מספר פעמים{{הערה|הגהות הרבי התפרסמו בשבועון [[בית משיח]] גליון כ' סיון תש"פ עמוד 20.}}, שביקש שהתעודות יהיו יפות ומהודרות הם מבחינת העיצוב הגרפי והן מבחינת ההדפסה וסוג הנייר וכו', באופן כזה שה[[ילד]] יתגאה בתעודה ויראה אותה גם לחבריו.


[[קובץ:תעודת אות בספר התורה.jpg|ממוזער|שמאל|250px|תעודה לדוגמה]]
[[קובץ:תעודת אות בספר התורה.jpg|ממוזער|שמאל|250px|תעודה לדוגמה]]
בכל פעם בה נשלמת כתיבתו של אחד מספרי התורה, נערכת תהלוכה חגיגית ומסיבת שמחה מיוחדת בהשתתפות ילדי ישראל, ולאחר מכן על פי הוראת הרבי{{מקור}} מועברים הספרים ל[[בית הכנסת צמח צדק]] בירושלים. מסיבות הסיום לגמרה של תורה נערכות בד"כ בתאריך כ' מנחם אב, יום היארצייט של רבי [[לוי יצחק שניאורסון]], אביו של הרבי.
בכל פעם בה נשלמת כתיבתו של אחד מספרי התורה, נערכת תהלוכה חגיגית ומסיבת [[שמחה]] מיוחדת בהשתתפות [[ילדי ישראל]], ולאחר מכן על פי הוראת הרבי{{מקור}} מועברים הספרים ל[[בית הכנסת צמח צדק]] ב[[ירושלים]]. מסיבות הסיום לגמרה של תורה נערכות בד"כ בתאריך כ' מנחם אב, יום היארצייט של רבי [[לוי יצחק שניאורסון]], אביו של הרבי.


==הוראות המבצע==
==הוראות המבצע==
1,670

עריכות

תפריט ניווט