לוי יצחק אפשטיין: הבדלים בין גרסאות בדף

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שחזור, הרבה בלאגן
אין תקציר עריכה
(שחזור, הרבה בלאגן)
שורה 1: שורה 1:
 
הרב '''לוי יצחק אפשטיין''' (יליד שנת [[תש"נ]], 1950) הוא שליח הרבי ורב קהילת חב"ד בחריש. עוסק גם בכתיבה תורנית.
הרב '''לוי יצחק אפשטיין''' (יליד שנת [[תש"נב]], 1950) הוא שליח הרבי ורב קהילת חב"ד בעיר חריש. עוסק גם בכתיבה תורנית.


==תולדות חיים==
==תולדות חיים==
נולד לאביו הרב יוסף מענדל אפשטיין [[ ב יב שבט תשנ"ב]] והתחנך במוסדות חינוך חב"ד ב[[ביתר]].
נולד לאביו הרב יוסף מאיר אפשטיין בשנת [[תש"נ]] והתחנך במוסדות חינוך חב"ד ב[[ביתר]].


בהגיעו לגיל ישיבה גדולה, נכנס ללמוד בישיבת [[תומכי תמימים מגדל העמק]], ולאחר שלוש שנים המשיך לשנת שליחות בסניף הישיבה ב[[תומכי תמימים טבריה]], ולקראת שנת הלימודים [[תשע"ב]] נסע ללמוד בחצר הרבי ב-[[770]] במסגרת שנת ה'[[קבוצה]]'.
בהגיעו לגיל ישיבה גדולה, נכנס ללמוד בישיבת [[תומכי תמימים מגדל העמק]], ולאחר שלוש שנים המשיך לשנת שליחות בסניף הישיבה ב[[תומכי תמימים טבריה]], ולקראת שנת הלימודים [[תשע"ב]] נסע ללמוד בחצר הרבי ב-[[770]] במסגרת שנת ה'[[קבוצה]]'.


לאחר שנה בה שימש כשליח ור"מ בישיבת תומכי תמימים לילדי השלוחים במוסקבה, התחתן עם רעייתו מרת מרים בת  המשפיע ר' מרדכי בן יעקב מבני ברק.
לאחר שנה בה שימש כ[[התלמידים השלוחים|תלמיד-שליח]] ב[[תומכי תמימים מוסקבה (קטנה)|תומכי תמימים לילדי השלוחים במוסקבה]], ו[[סמיכה לרבנות|הוסמך לרבנות]]. התחתן עם רעייתו מרת מרים בת הרב מרדכי בן יעקב.
לאחר מכן הצטרף לתכנית לימודי הסמיכה של "תורה שלמה" שכללה לימודי רבנות בשעות הבוקריחד עם שליחות  בהפצת היהדות והמעיינות חוצה
 
 
 
בשעות אחה"צ בעיר הוד השרון סיים את לימודי הסמיכה בהצלחה יתירה ונבחן בהצלחה ברבנות הראשית 
עם התרחבותה והתבססותה של העיר החדשה חריש, קבע בה את משכנו והחל לשמש כשליח תורה, כראש [[מרכז חמ"ש להפצת המעיינות|כולל ללימודימודי הסמיכה חסידות בשעות הערב]], וכן החל לפרסם שיעורים מעובדים משיחות הרבי על פרשת השבוע, שבהמשך נאספו לספר שימושי לשלוחים ברחבי הארץ והעולם.
 
עם התפתחות הקהילה עמל רבות יחד עם השליח הראשי הרב דוד הכהן שי' להשגת מבנה הולם ומתאים עבור הקהילה החבדית בעיר ושישמש המקום להפצת מעיינות התורה והחסידות חוצה. ובס"ד אכן זכו בדרך ניסית  במבנה יפה במכרז
העיריה
 
 
 
עם התפתחות הקהילה נוצר הצורך לרב ומו"צ עבור אנ"ש והמקורבים, ומאז החל לשמש כמורה צדק ורב בית הכנסת חב"ד המרכזי בעיר.
 
ב[[י"ח אלול]] [[תשפ"א]] לאחר כמה שנות הוראה למעה בפועל ושימוש חכמים  הוכתר על ידי ועד
[[בית דין רבני חב"ד]]{{הערה|1= בהשתתפות. הרב ישראל יוסף הכהן שי' הנדל והרב מנחם מענדל גלוכאוסקי שי'[https://col.org.il/news/133396 דיווח באתר COL].}} לרב קהילת
 
חבד
 
 
{{הערה|ז


עם התרחבותה והתבססותה של העיר החדשה חריש, קבע בה את משכנו והחל לשמש כשליח תורה, כראש [[מרכז חמ"ש להפצת המעיינות|כולל ללימוד חסידות בשעות הערב]], וכן החל לפרסם שיעורים מעובדים משיחות הרבי על פרשת השבוע, שהפכו בסופו של דבר לספר שימושי לשלוחים ברחבי הארץ והעולם.


עם התפתחות הקהילה וקבלת מבנה לבית הכנסת חב"ד, החל לשמש כמורה צדק ורב בית הכנסת חב"ד המרכזי בעיר.


}, והוא משמש בתפקידו
ב[[י"ח אלול]] [[תשפ"א]] הוכתר על ידי רבני [[בית דין רבני חב"ד]]{{הערה|1=[https://col.org.il/news/133396 דיווח באתר COL].}} לרב בקהילה{{הערה|זאת בשונה מהוראות הרבי שרב קהילה צריך להיבחר על ידי חברי הקהילה, כשבמקרה זה רק לאחר ההכתרה עברו והחתימו חברים בקהילה על המינוי.}}, והוא משמש בתפקיד לצד הרב שלום דן, המשמש אף הוא כמורה צדק ורב קהילת חב"ד 'בית מנחם - מאור החסידות'.
כשלצדו
הרב שלום דן, המשמש אף הוא כמורה צדק ורב בקהילת חב"ד 'בית מנחם - מאור החסידות'.בחריש


==ספריו==
==ספריו==

תפריט ניווט