דוד לייב חן: הבדלים בין גרסאות בדף

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
נוספו 743 בתים ,  4 ביולי 2021
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1:
{{אין תמונה}}
{{אין תמונה}}
הרב '''דוד לייב חן''' היה מחסידי חב"ד ב[[לבוב]] שסייע לוועד הבריחה במסגרת '[[יציאת רוסיה תש"ו]]', ואף נאסר בשל כך על ידי ה[[נ.ק.וו.ד.]] ונשלח לגלות למשך עשר שנים. לאחר יציאתו מרוסיה התיישב ב[[ירושלים]].
הרב '''דוד לייב חן''' היה מחסידי חב"ד ב[[לבוב]] שסייע לוועד הבריחה במסגרת '[[יציאת רוסיה תש"ו]]', ואף נאסר בשל כך על ידי ה[[נ.ק.וו.ד.]] ונשלח לגלות למשך שבע שנים. לאחר יציאתו מרוסיה התיישב ב[[ירושלים]].


==תולדות חיים==
==תולדות חיים==
נולד ב[[עיירה|עיירה החסידית]] [[נעוועל]] לאביו הרב [[פרץ חן (ברמ"ש)|פרץ חן]].
נולד ב[[עיירה|עיירה החסידית]] [[נעוועל]] לאביו הרב [[פרץ חן (ברמ"ש)|פרץ חן]].


לאחר נישואיו עם רעייתו ריבה התיישב ב[[לבוב]]. עם התארגנותם של החסידים ב'יציאת רוסיה תש"ו' הוא הפך את ביתו לבסיס כללי לאנ"ש שעברו דרך העיר על אף הסכנה שהייתה כרוכה בדבר, הוא איפשר להם להתאכסן בביתו ולערוך שם התוועדויות ומניני תפילה.
לאחר נישואיו עם רעייתו מרת ריבה התיישב ב[[לבוב]]. עם התארגנותם של החסידים ב'[[יציאת רוסיה תש"ו]]' הוא הפך את ביתו לבסיס כללי לאנ"ש שעברו דרך העיר על אף הסכנה שהייתה כרוכה בדבר, הוא איפשר להם להתאכסן בביתו ולערוך שם התוועדויות ומניני תפילה.


בחורף של שנת [[תשי"א]] נעצר בלבוב יחד עם אחיו [[אברהם אהרן חן|אהרן]] על ידי ה[[נ.ק.וו.ד.]] בחשד שהשתתף בארגון הבריחה ההמונית ב'[[יציאת רוסיה תש"ו]]', ובאשמת הפצת יהדות וחתירה תחת השלטון.
הבית היווה למעשה מוקד לזיוף הדרכונים עמם יצאו אנ"ש מברית המועצות. בבית זה שכלל שני חדרים בלבד לנו עשרות אורחים, ביניהם מארגני הבריחה, ושם גם נערכו הפגישות החשאיות.


מאסרו נמשך עשר שנים, ולאחריו הצליח לצאת את גבולות ברית המועצות והתיישב בירושלים.
למרות המאמצים, לא הצליחו האחים חן וביניהם ר' דוד לייב ומשפחתו לצאת את ברית המועצות. בחורף תש"ז עצרו אנשי הק.ג.ב. חסידים רבים שהיו קשורים לארגון הבריחה ורק בדרך נס לא עלו על עקבותיהם של האחים חן. ר' דוד לייב ומשפחתו נותרו להתגורר בלבוב.
 
בחורף של שנת [[תש"י]] נעצר בלבוב יחד עם אחיו [[אברהם אהרן חן|אברהם אהרן]] על ידי ה[[נ.ק.וו.ד.]] בחשד שהשתתף בארגון הבריחה ההמונית ב'יציאת רוסיה תש"ו', ובאשמת הפצת יהדות וחתירה תחת השלטון.
 
מאסרו נמשך עד שנת [[תשט"ז]]. לאחר מכן הצליח לצאת את גבולות ברית המועצות והתיישב בירושלים.


נפטר ב[[י"א חשוון]] [[תשס"א]] ונטמן בחלקת חב"ד הר המנוחות בירושלים.
נפטר ב[[י"א חשוון]] [[תשס"א]] ונטמן בחלקת חב"ד הר המנוחות בירושלים.
11,686

עריכות

תפריט ניווט