שמואל ידגר: הבדלים בין גרסאות בדף

נוספו 36 בתים ,  24 ביוני 2021
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1:
הרב '''שמואל ידגר''' (יליד שנת [[תשכ"ד]]), מלמד וותיק בגני חב"ד [[באר שבע]], גבאי ב[[בית כנסת - "בית מנחם"]] - בבאר שבע.
הרב '''שמואל ידגר''' (יליד שנת [[תשכ"ד]]), מלמד וותיק בגני חב"ד [[באר שבע]], גבאי ב[[בית הכנסת בית מנחם באר שבע|בית הכנסת בית מנחם בבאר שבע]].


==תולדות חיים==
==תולדות חיים==
נולד ב[[כ"ו בטבת]] [[תשכ"ד]] להוריו הרב [[יצחק ידגר]] שליח הרבי ליישובי התענכים ושמחה.
נולד ב[[כ"ו טבת]] [[תשכ"ד]] להוריו הרב [[יצחק ידגר]] ושמחה. מגיל 10 למד ב[[תומכי תמימים לוד]], לאחר מכן, למד ב[[תומכי תמימים כפר חב"ד]].
מגיל 10 למד ב[[ישיבת תומכי תמימים לוד]], לאחר מכן, למד בישיבה המרכזית [[תומכי תמימים כפר חב"ד]] אצל המשפיע הרב [[מענדל פוטרפאס]] והרב [[משה נפרסטק]].


בשנת [[תשמ"ה]] נשא לאישה את מרת שמחה, ובאחד מימי ה[[שבע ברכות]] יצא כבר אל העיר באר שבע.
בשנת [[תשמ"ה]] נשא לאישה את מרת שמחה, ובאחד מימי ה[[שבע ברכות]] יצא לשליחות לעיר באר שבע.


==בשליחות הרבי==
==בשליחות הרבי==
שורה 12: שורה 11:
למעלה מ־30 שנה משמש במשרה זו, והעמיד דורות של תלמידים, חסידים ואף שלוחים.
למעלה מ־30 שנה משמש במשרה זו, והעמיד דורות של תלמידים, חסידים ואף שלוחים.


בנוסף לעבודתו, משתדל בכל זמן פנוי, לקיים וליישם את הוראותיו של הרבי בעניין [[עשרת המבצעים]], ובכל יום שישי יוצא למסלול גדול של מקרובים, להם הוא מעניק את העלון השבועי [[שיחת הגאולה]] ולאחרונה אף הוסיף גם את [[עיתון הגאולה]] החדש.
בנוסף לעבודתו, משתדל בכל זמן פנוי, לקיים וליישם את הוראותיו של הרבי בעניין [[עשרת המבצעים]], ובכל יום שישי יוצא למסלול גדול של מקורבים, להם הוא מעניק את העלון השבועי [[שיחת הגאולה]] ואת [[עיתון הגאולה]].


==בית הכנסת - בית מנחם==
==בית הכנסת - בית מנחם==
בשנת [[תשס"ג]] פתח הרב [[ירמיהו קאליפא]] יושב־ראש המוסדות בעיר באר-שבע את בית הכנסת לקהילה אשר התיישבה בעיר באר־שבע בשנים אלו, לאחר מכן, הצטרף אליו להנהגת בית הכנסת הרב שמואל ידגר - אשר ידוע כמקבל בסבר פנים יפות את כל אחד ואחד, ואחר־כך נבחר לגבאי הראשי של בית הכנסת.
בשנת [[תשס"ג]] פתח הרב [[ירמיהו קאליפא]] יושב־ראש המוסדות בעיר באר־שבע את בית הכנסת לקהילה אשר התיישבה בעיר באר־שבע בשנים אלו, לאחר מכן, הצטרף אליו להנהגת בית הכנסת הרב שמואל ידגר - אשר ידוע כמקבל בסבר פנים יפות את כל אחד ואחד, ואחר־כך נבחר לגבאי הראשי של בית הכנסת.
 
[[קטגוריה:חסידים בתקופת אדמו"ר שליט"א]]
[[קטגוריה:אישים שנולדו בשנת תשכ"ד]]
[[קטגוריה:אישים בבאר שבע]]
[[קטגוריה:מלמדים]]