27,062
עריכות
מ (החלפת טקסט – "[[תמונה:" ב־"[[קובץ:") תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד |
מ (החלפת טקסט – "היתה" ב־"הייתה") |
||
שורה 67: | שורה 67: | ||
ללחם הפנים כינויים נוספים והם: לחם התמיד{{הערה|1=במדבר ד.}}, ולחם המערכה{{הערה|1=דברי הימים א, ט'.}}. | ללחם הפנים כינויים נוספים והם: לחם התמיד{{הערה|1=במדבר ד.}}, ולחם המערכה{{הערה|1=דברי הימים א, ט'.}}. | ||
מלאכת אפית לחם הפנים | מלאכת אפית לחם הפנים הייתה מעשה אומנות{{הערה|1=[[יומא]] ל"ה.}}, משום שכל לחם נעשה משני עשרונים (עשרון אחד = 2.42 ק"ג) קמח סולת. אורך בצק הלחם לפני קיפולו - 10 טפחים, רוחבו - 5 טפחים, ועוביו טפח{{הערה|1=[[מנחות]] צז.}}. את הבצק הניחו בקערת האפיה מ[[ברזל]] שאורכה 6 טפחים. את דפנות אורך הבצק קיפלו משני צידי הקערה לגובה. כך שלאחר האפיה נתקבל לחם באורך - 6 טפחים, ברוחב - 5 טפחים, ובגובה - 2 טפחים (נלענ"ד שהבצק הצטמק בגובהו 1 טפח מכל צד), כצורת "תיבה פרוצה" לדעת ר' חנינא. (לדעת ר' יוחנן הייתה צורתו כמו "ספינה רוקדת". כלומר, שלמטה אין לה תחתית ולמעלה היא רחבה.{{הערה|1=מנחות צד.}}). | ||
==קישורים חיצוניים== | ==קישורים חיצוניים== |