ספירת הדעת: הבדלים בין גרסאות בדף

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
נוספו 277 בתים ,  3 בינואר 2010
שורה 5: שורה 5:


==ענינה==
==ענינה==
ספירת הדעת ענינה הוא ההרגשה, שההשכלה נקשרת ונקבעת כאלו מרגיש. לשון דעת הוא כלשון הכתוב "והאדם ידע את חוה אשתו" שהוא בחינת התקשרות והתחברות.
ספירת הדעת ענינה היא ההרגשה, שההשכלה נקשרת ונקבעת בדעתו כאלו הוא מרגיש את השכל שהשכיל. מקור המילה 'דעת' הוא מלשון הכתוב "והאדם '''ידע''' את חוה אשתו" שהוא ההתחברות וההתקשרות, (בפסוק: בין אדם לחוה).
הדעת נעשית על ידי חכמה ובינה, והיא הפועל היוצא מהן. בפרק ג' שבתניא מבואר כי על ידי שלוקח את כח ה[[חכמה]] שבמוחו ומוציאו מכח אל הפועל על ידי ה[[בינה]] שמתבונן בשכלו להבין דבר לאשורו ולעמקו אז בא לבחינת דעת שהיא מלשון התקשרות והתחברות, שמקשר עצמו דעתו בקשר אמיץ וחזק מאוד ואינו מסיח דעתו.
 
הדעת נמשכת מחכמה ובינה, כלומר שלאחר הבנת דבר ההשכלה על ידי הכוחות [[חכמה]] ו[[בינה]] מגיעה האדם ל'דעת' לחיבור אל דבר השכל אותו הוא משכיל. ב[[ליקוטי אמרים - פרק ג'|פרק ג' בתניא]] מבואר כי על ידי שהאדם משתמש בכח החכמה שבמוחו ומוציאו מהכח אל הפועל, על ידי הבינה, כשמתבונן בשכלו להבין דבר לאשורו ולעמקו, אז בא לכח הדעת שהוא מלשון התקשרות והתחברות, שמקשר דעתו בקשר אמיץ וחזק מאוד ואינו מסיח דעתו.


==הדעת במערכת הספירות==
==הדעת במערכת הספירות==
396

עריכות

תפריט ניווט