יוסף קארו: הבדלים בין גרסאות בדף

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
נוספו 20 בתים ,  21 בספטמבר 2020
בעבודה, להרחבה ותיקונים, אנצי' ועוד...
מ (החלפת טקסט – ",([א-ת])" ב־", $1")
(בעבודה, להרחבה ותיקונים, אנצי' ועוד...)
שורה 1: שורה 1:
{{לעריכה}}
{{בעבודה}} {{לעריכה}}
[[קובץ:הבית יוסף.jpg|שמאל|ממוזער|250px|ציור המיוחס להבית יוסף]]
[[קובץ:הבית יוסף.jpg|שמאל|ממוזער|250px|ציור המיוחס להבית יוסף]]


רבי '''יוסף קארו''' המכונה בשם '''"הבית יוסף"''' על שם חיבורו ההלכתי, חי בין השנים ה'רמ"ח - ה'של"ה, היה אחד מפוסקי ההלכה הגדולים ביותר שקמו לעם ישראל. ידוע בעיקר בשל ספרו "שולחן ערוך", המהווה את ספר היסוד לפסיקה ההלכתית בקרב כל עדות ישראל בחמש מאות השנים האחרונות.  
רבי '''יוסף קארו''', מכונה בשם '''"הבית יוסף"''' על שם חיבורו ההלכתי, (רמ"ח - של"ה) היה אחד מפוסקי ההלכה הגדולים ביותר שקמו בעולם היהודי. ידוע בעיקר בשל ספרו "[[שולחן ערוך]]", המהווה את ספר היסוד לפסיקה ההלכתית בקרב כל עדות ישראל בחמש מאות השנים האחרונות.  


== תולדותיו ==
== תולדות חייו ==
רבי יוסף קארו נולד בשנת ה'רמ"ח לאביו רבי אפרים קארו. גורש יחד עם יהודי ספרד בשנת ה'רנ"ב ועבר עם הוריו לליסבון שבפורטוגל עד שגורשו משם עם יהודי פורטוגל לאחר ארבע שנים. אחר כך הגיע לקושטא שבמצרים והתחבר שם עם [[רבי יעקב בירב]] ולמדו ביחד. אביו רבי אפרים נפטר לאחר זמן קצר. המצב בביתו היה קשה וכך נאלץ לעבור לתורכיה לגור אצל דודו רבי יצחק, שנפטר לאחר זמן. לאחר פטירת דודו עבר מקושטא לאדריאנופול והתחתן עם בתו של רבי חיים איבן אלבלג, שנפטרה זמן קצר לאחר מכן. לאחר זמן התחתן שוב עם בתו של רבי יצחק סבע.
 
רבי יוסף קארו נולד בשנת ה'רמ"ח לאביו רבי אפרים קארו במדינת [[ספרד]]. בשנת רנ"ב גורשה משפחתו יחד עם יהודי ספרד, ועברה לגור בעיר ליסבון שבפורטוגל, עד שלאחר ארבע שנים גורשו גם משם עם יהודי המקום.
 
משפחתו הגיעה לעיר קושטא שבטורקיה, שם התחבר עם [[רבי יעקב בירב]] ולמד עמו ביחד. אביו רבי אפרים נפטר לאחר זמן קצר. לאחר פטירת אביו הוא עבר להתגורר בבית דודו רבי יצחק קארו. לאחר פטירת דודו עבר מקושטא לאדריאנופול והתחתן עם בתו של רבי חיים איבן אלבלג, שנפטרה זמן קצר לאחר מכן. לאחר זמן התחתן שוב עם בתו של רבי יצחק סבע.


זכה ללמוד תורה מפי מגיד משמים.
זכה ללמוד תורה מפי מגיד משמים.
2,357

עריכות

תפריט ניווט