שינויים

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
נוספו 4 בתים ,  07:19, 6 בספטמבר 2020
מ
החלפת טקסט – "היתה" ב־"הייתה"
בהתוועדות 'צאתכם לשלום' שנערכה לרבי לאחר שהגיע לפריז ללוות את אימו הרבנית חנה בדרכה לארצות הברית, ביקש ממנו הרבי לשבת לצידו, והזכיר את העובדה שהוא בא ממשפחה מיוחסת ואף התחתן עם משפחה מיוחסת. כאשר הרבי פנה בהמשך ההתוועדות וביאר לכל אחד את שמו הפרטי ואת ענינו בעבודת השם, הזכיר את מאמר חז"ל: "שילוח היה מקלח מים בכאיסר"{{הערה|מסכת ערכין י, ב. התבאר בתורת מנחם חלק ז' עמוד 58.}}, ותבע ממנו 'ביטול'{{הערה|1=[http://www.teshura.com/teshurapdf/Kinus%20Hashluchim%20Paris%20-%20Iyar%205777.pdf הרבי בפאריז, עמוד 23].}}.
בתחילה היתה הייתה מחשבה שייסע לקנדה, והרבי היה מעורב בהשגת הויזה עבורו, על ידי קשרי המשפחה שלהם עם משפחת לוואווט שגם הרבי וגם ר' איסר נמנו על צאצאיהם, אך בסופו של דבר שלל אדמו"ר הריי"צ את האפשרות, ובשנת [[תש"ט]] נמנה על הקבוצה של ששת המשפחות שנשלחה על ידי [[אדמו"ר הריי"צ]] להפריח את השממה היהודית ב[[אוסטרליה]], ולאחר תקופת מגורים במלבורן, התיישבה המשפחה בשפרטון.
במשך השנים זכה למכתבים אישיים רבים מהרבי ואף מהרבנית חנה, כאשר במכתבים הקפיד הרבי להוסיף את התואר 'שאר בשרי'.
בשנת [[תשכ"ה]] זכה להעביר לרבי את התפילין של אדמו"ר הזקן, ובשנת [[תשל"א]]{{הערה|בהתקשרות מופיעה עדותו של הרב שמואל קפלן מבולטימור, שמעיד שהיה זה בשנת תשל"ג.}} שלח עם [[התלמידים השלוחים]] גם את התפילין של הבעל שם טוב שנותרו אצלו כפיקדון מאחיו ר' שמואל{{הערה|שרעייתו היתה הייתה נצר למשפחת אדמו"רים וקיבלה בירושה את התפילין, ולאחר פטירת אחיו מאחורי מסך הברזל, עברו התפילין לרשותו.}}.
לאורך שנות מגוריו באוסטרליה, נמנה על מייסדי מוסדות חב"ד המקומיים, כשבמקביל שלח ידו במסחר ותמך כלכלית במוסדות.

תפריט ניווט