הגבהת התורה: הבדלים בין גרסאות בדף

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
נוספו 21 בתים ,  27 ביולי 2020
לא שייך לקטע הבא?
(לא שייך לקטע הבא?)
שורה 14: שורה 14:
# מנהג חב"ד הוא שקודם מורידים ספר התורה בחזרה על הבימה ורק אחר כך מתיישבים עם הספר לגלילת התורה.
# מנהג חב"ד הוא שקודם מורידים ספר התורה בחזרה על הבימה ורק אחר כך מתיישבים עם הספר לגלילת התורה.


בהנחה מהתוועדות ל"ג בעומר תש"ז<ref>נדפס בספר התוועדויות תרפ"ג-תש"י. עמ' 103.</ref> מובא שהרבי אמר שהמנהג הנכון בהגבהת התורה:  
בהנחה מ[[התוועדות]] [[ל"ג בעומר]] [[תש"ז]]{{הערה|נדפס בספר התוועדויות תרפ"ג-תש"י. עמ' 103.}} מובא שהרבי קבע את המנהג הנכון בהגבהת התורה:  


בהגבהת ספר התורה, נוטלים את הספר (כשהוא מונח על שולחן הקריאה) ופתחים אותו, עומדים עם הרגליים צמודות, מורדים את הס"ת עד שליש מחוץ לשולחן הקריאה (ובנתיים מכינים את הכסא שישב עליו המגביה את הס"ת), אח"כ פותחים את הספר, לוחצים ומרימים, עומדים מבלי להזיז את הרגליים ומסובבים את הספר ימינה, שמאלה ועוד פעם ימינה, מניחים את הספר על השולחן סוגרים את הס"ת והולכים אחורנית ומתיישבים<ref>ראה ספר המנהגים עמ' 15. אגרת קודש חלק יח עמ' טז. חלק יט עמ' רפא.</ref>.  - להעיר שב 770 לא מקפדים על הסדר הזה.
בהגבהת ספר התורה, נוטלים את הספר (כשהוא מונח על שולחן הקריאה) ופותחים אותו, עומדים עם הרגליים צמודות, מורדים את הס"ת עד שליש מחוץ לשולחן הקריאה (ובנתיים מכינים את הכסא שישב עליו המגביה את הס"ת), אח"כ פותחים את הספר, לוחצים ומרימים, עומדים מבלי להזיז את הרגליים ומסובבים את הספר ימינה, שמאלה ועוד פעם ימינה, מניחים את הספר על השולחן סוגרים את הס"ת והולכים אחורנית ומתיישבים{{הערה|ראה ספר המנהגים עמ' 15. אגרת קודש חלק יח עמ' טז. חלק יט עמ' רפא.}}.  - להעיר שב-770 לא מקפדים על הסדר הזה.


==הגבה בתורת הרבי==
==הגבה בתורת הרבי==

תפריט ניווט