אברהם זאב שרפשטיין: הבדלים בין גרסאות בדף

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1:
הרב '''אברהם זאב שרפשטיין''' (?-[[כ"א כסלו]] [[תשי"ד]]) היה חבר הנהלת [[גמ"ח שומרי שבת]], וה[[שוחט]] של [[אדמו"ר הריי"צ]].
הרב '''אברהם זאב שרפשטיין''' (?-[[כ"א כסלו]] [[תשי"ד]]) היה מראשי בית הכנסת 'ליובאוויטשער שול' שבמנהטן, חבר הנהלת [[גמ"ח שומרי שבת]], וה[[שוחט]] של [[אדמו"ר הריי"צ]].


==תולדות חיים==
==תולדות חיים==
נולד ב[[לטביה]], ובהגיעו לגיל חתונה נישא עם רעייתו, אך שנים ספורות לאחר החתונה נפטרה רעייתו הראשונה באופן טראגי.
נולד וגדל ב[[ליטא]] בבית ליטאי, ובהגיעו לגיל חתונה נישא עם רעייתו, אך שנים ספורות לאחר החתונה נפטרה רעייתו הראשונה באופן טראגי.


בעקבות משרת [[שוחט]] שהוצעה לו ב[[ניו יורק]], היגר ל[[ארצות הברית]] יחד עם הילד שנולד לו מרעייתו. כעבור מספר חודשים מאז שהגיע לניו יורק, נישא בנישואים שניים, ונולדו לו שני ילדים נוספים, אך כעבור זמן קצר נפטרה גם אשתו השניה.
בעקבות משרת [[שוחט]] שהוצעה לו ב[[ניו יורק]], היגר ל[[ארצות הברית]] יחד עם הילד שנולד לו מרעייתו, והתגורר ב'איסט סייד' שב[[מנהטן]].


כעבור תקופה נישא בשלישית עם רעייתו מרת אסתר, ילידת [[ורשה]], ונולדו להם שני ילדים נוספים, [[עזריאל זליג שרפשטיין|עזריאל זליג]] ו[[מרדכי אליעזר שרפשטיין|מרדכי אליעזר (מוט'ל)]].
על אף האווירה המתירנית ששררה באותם ימים בארצות הברית, היה ידוע כ[[ירא שמים]] גדול, והקפיד לשמור על זקן מלא.


על אף האווירה המתירנית ששררה באותם ימים בארצות הברית, נחשב ל[[ירא שמים]] גדול, והקפיד לשמור על זקן מלא.
כעבור מספר חודשים מאז שהגיע לניו יורק, נישא בנישואים שניים, ונולדו לו שני ילדים נוספים, אך כעבור זמן קצר נפטרה גם אשתו השניה.


בעת [[מסע אדמו"ר הריי"צ לארצות הברית (תר"צ)|ביקורו של אדמו"ר הריי"צ בארצות הברית]], בדק את הסכינים של השוחטים המקומיים, ובסופו של דבר בחר לאכול דווקא משחיטתו של הרב שרפשטיין, כשהשיקול העיקרי הוא היראת שמים שלו. בעקבות מפגש בלתי-אמצעי זה עם אדמו"ר הריי"צ, התקרב לחסידות והפך לחסיד נלהב של רבותינו נשיאינו.
כעבור תקופה נישא בשלישית עם רעייתו מרת אסתר, ילידת [[ורשה]], ונולדו להם שני ילדים נוספים, [[עזריאל זליג שרפשטיין|עזריאל זליג]] ו[[מרדכי אליעזר שרפשטיין|מרדכי אליעזר (מוט'ל)]].


משפחתו התגוררה בשכונת איסט-סייד, הוא היה מראשי הקהילה החב"דית באזור כולו, ובמשך מספר שנים אף ניהל את [[גמ"ח שומרי שבת]].
משפחתו התגוררה בשכונת איסט-סייד, הוא היה מראשי הקהילה החב"דית באזור כולו, ובמשך מספר שנים אף ניהל את [[גמ"ח שומרי שבת]].


נפטר בטרם עת ב[[כ"א כסלו]] [[תשי"ד]].
נפטר בטרם עת ב[[כ"א כסלו]] [[תשי"ד]].
==התקרבותו לחסידות וקשריו עם הרבי{'''תולדות התמימים בארצות הברית''' ע' 101 ואילך}==
למרות שגדל והתחנך במנהגי ליטא, גיסו שהיה חסיד [[קאפוסט]] קירב אותו לחסידות, ועד ששינה את נוסח התפילה, התפילין והפך לחסיד מן המנין.
כאשר הרב [[עזריאל זליג סלונים]] ערך מסע לאיסוף כספים בארה"ב בשנים [[תרפ"ה]]-[[תרפ"ו]] שהה בין היתר גם באיסט סייד, ופגש בבית הכנסת 'ליובאוויטשער שול' את הרב שארפשטיין - שכבר כיהן כפרעזידענט בבית הכנסת - לומד [[חסידות]] יחד עם גיסו. בהמשך לכך זכה לקבל מכתב מ[[אדמו"ר הריי"צ]] בו כתב לו "נודעתי על ידי שאר בשרי הרב זעליג סלאנים שהוא עוסק בחסידות ומרביץ תורה", כשבהמשך המכתב מעודד אותו הרבי ומברך אותו שימשיך להרביץ תורה.
בעקבות מכתב זה שסלל את הדרך להתקרבותו לחב"ד ליובאוויטש, קרא לבנו השני שנולד בשנת [[תרפ"ט]] בשם עזריאל זעליג - על שם הרב עזריאל זעליג סלונים שקישר אותו לרבי.
בעת [[מסע אדמו"ר הריי"צ לארצות הברית (תר"צ)|ביקורו של אדמו"ר הריי"צ בארצות הברית]], בדק את הסכינים של השוחטים המקומיים, ובסופו של דבר בחר לאכול דווקא משחיטתו של הרב שארפשטיין, כשהשיקול העיקרי הוא היראת שמים שלו. בעקבות מפגש בלתי-אמצעי זה עם אדמו"ר הריי"צ, התקרב לחסידות והפך לחסיד נלהב של רבותינו נשיאינו.
מאז פגישתו עם הרבי ושימושו בקודש, הפך ביתו למקום של ליובאוויטש בו התארחו [[שד"ר|שלוחיו של הרבי לארה"ב]] (ביניהם גם החסיד הנודע ר' [[איטשע דער מתמיד]] שנודע בהחמרותיו הרבות בעניני כשרות). בנוסף שהו בביתו חסידים רבים (ביניהם: ר' [[שמואל לויטין]], ר' [[שניאור זלמן גוראריה]] ועוד) בתקופה הראשונה לבואם לארה"ב.
בנוסף היה אוסף כסף עבור הרבי ועבור [[תומכי תמימים]] פעם או פעמיים בשנה, ושולח לרבי.
כמו"כ היה קשור לאגו"ח, והיה בין הכותבים בבטאון אגו"ח ארה"ב [[חב"ד בולעטין]].
לאחר שקבע אדמו"ר הריי"צ את דירתו בארה"ב, היה מגיע ממקום מגוריו ב'איסט סייד' שבמנהטן ל[[770]] מידי יום שלישי, בשבתות רבות ומידי יו"ט, כדי לשמוע את שיחותיו ומאמריו של הרבי.


==משפחתו==
==משפחתו==

תפריט ניווט