שמואל שפירו: הבדלים בין גרסאות בדף

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
נוספו 493 בתים ,  25 ביוני 2019
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1:
[[קובץ:DSC03298-002.JPG|שמאל|ממוזער|250px|שמואל שפירו בהופעה (2006)]]
[[קובץ:DSC03298-002.JPG|שמאל|ממוזער|250px|שמואל שפירו בהופעה (2006)]]
'''שמואל שפירו''' (נולד ג' שבט [[ה'תשל"ד]], (1974))  הוא זמר, חזן, מלחין, מוזיקאי, מרצה ומחנך חסידי.
'''שמואל שפירו''' (ג' שבט [[ה'תשל"ד]]; 26 בינואר, 1974)  הוא זמר-[[חזן]], [[מוזיקה|מוזיקאי]], מרצה ו[[חינוך|מחנך]] [[חסידי]].


==ביוגרפיה==
==ביוגרפיה==
נולד בעיר אקס לה בן שב[[צרפת]] בשם שמואל רפאל שפירו לאביו הרב דוד נתן (רבה של הערים "קלרמון-פראן" ו"וישי" בצרפת) ולאמו אלישבע (מוסיקאית).  
נולד בעיר [[אקס לה בן]] שב[[צרפת]] בשם שמואל רפאל שפירו לאביו הרב [[דוד נתן שפירו|דוד נתן]] (רבה של הערים "[[קלרמון-פראן]]" ו"[[וישי]]" בצרפת) ולאמו אלישבע (מוסיקאית).  
בילדותו למד בחיידר המקומי, עלה עם משפחתו לישראל בגיל 9 ולמד בישיבות רחמיסטריווקע וערלוי, אז החל להתקרב ל[[חסידות חב"ד]]. היה ממקורבי הרב משה וובר והרב דוב בער אליעזרוב. בשנת תשנ"ג היה שליחו של האדמו"ר מערלוי להעביר פ"נ ל[[הרבי]].  
בילדותו למד בחיידר המקומי, עלה עם משפחתו לישראל בגיל 9 ולמד בישיבות [[חסידות רחמסטריווקה|רחמסטריווקה]] ו[[ערלוי]], אז החל להתקרב ל[[חסידות חב"ד]]. היה ממקורבי הרב [[משה וובר]] והרב [[דב בער אליעזרוב]]. בשנת [[תשנ"ג]] היה שליחו של האדמו"ר מערלוי להעביר [[פ"נ]] ל[[הרבי]].  


שימש כמשפיע בישיבת אור גבריאל חב"ד, וכיועץ חינוכי בבתי הספר 'שניאור' - חב"ד, ואוצר התורה בצרפת. שידר ברדיו קול הנשמה יהדות וחסידות.
שימש כ[[משפיע]] ב'[[ישיבת אור גבריאל]]' חב"ד, וכיועץ חינוכי בבתי הספר '[[בית ספר שניאור|שניאור]]' - חב"ד, ו'[[בית ספר אוצר התורה|אוצר התורה]]' בצרפת. שידר ב'[[רדיו קול הנשמה]]' [[יהדות]] ו[[חסידות]].


הקים מקהלת ילדים בשם "פרחי ליובאוויטש" בצרפת בעידודו של השליח הרב שמואל אזימוב.
הקים מקהלת ילדים בשם "[[פרחי ליובאוויטש]]" בצרפת בעידודו של השליח הרב [[שמואל אזימוב]].


קירב בני נוער רבים ליהדות וחסידות דרך שיריו ושיעוריו, מבין תלמידיו שהתקרבו לחסידות כיום שלוחים של הרבי.
קירב בני נוער רבים ליהדות וחסידות דרך שיריו ושיעוריו, מבין תלמידיו שהתקרבו לחסידות כיום [[שלוחים]] של הרבי.


==קריירה מוזיקלית==
==קריירה מוזיקלית==
את דרכו המוזיקלית החל כנער, ששימש כסולן בחצר חסידות ערלוי. לאחר נישואיו בשנת 1994 הקים את תזמורת ''קול הנגינה'', עם האמנים דני ממן, חיים קרישינבוים ועוד. שימש כחזן [[בית הכנסת]] הגדול [[במגדל העמק]] בראשות הרב [[יצחק דוד גרוסמן]].
את דרכו המוזיקלית החל כנער ב[[חסידות ערלוי]], שם שימש כסולן החצר. לאחר נישואיו בשנת 1994 הקים את תזמורת "[[תזמורת קול הנגינה|קול הנגינה]]", עם האמנים [[דני ממן]] ו[[חיים קירשנבוים]]. בשנים 2005-2000 שימש כחזן [[בית הכנסת]] הגדול [[במגדל העמק]] בראשות הרב [[יצחק דוד גרוסמן]].  


למד מוסיקה, פיתוח קול וחזנות, בבית ספר של אלי יפה ובנימין מונק, וכן מוסיקאים וזמרי אופרה כ-דניאל גילדר, אברהם פרסמן, וג'י פלאשטר.
למד [[מוסיקה]], [[פיתוח קול]] ו[[חזנות]], בבית ספרם של [[אלי יפה]] ו[[בנימין מונק]], וכן מפי מוסיקאים וזמרי אופרה כ-[[דניאל גילדר]], [[אברהם פרסמן]], ו[[ג'י פלאשטר]].


החל מ-2006 משמש כחזן בית הכנסת הגדול ''אוהל אברהם'' בפריז, ומשמש כחבר הנהלה, מעבד ומנצח המקהלה של בית הספר למוסיקה ''ניגונית''. רוב התכנים בשיריו לקוחים ממקורות יהודיים. השירים מבוצעים בכמה שפות, אך בעיקר בעברית.
בשנת 2000 הוציא לאור את סינגל הבכורה שלו בשם "[[כה אמר]]", וב-2002 לקח חלק בפרוייקט "אוצרות שבת" של דוד הוניג. ב-2004 הוציא את הסינגל השני שלו העונה לשם: "[[אהבת ישראל]]" על העיבוד נמנו [[ג'ף הורביץ]] ו[[אלי לאופר]]. השיר הפך ללהיט והוקדש לחתן פרס ישראל הרב [[יצחק דוד גרוסמן]].


הופיע לצד זמרים ומוסיקאים שונים כאברהם פריד, מרדכי בן דוד, יצחק מאיר הלפגוט, בנימין מולר, אפרים מנדלסון, חיים ישראל, דדי גראוכר, יידל ורדיגר, יוסי פיאמנטה, איציק אשל, אוהד מושקוביץ, יצחק ביטון, איציק אורלב, יהודה גלאנץ, מענדי ג'רופי, בני פרידמן ועוד.
החל מ-2006 משמש כחזן בית הכנסת הגדול "[[בית כנסת אוהל אברהם|אוהל אברהם]]" בפריז. משנת 2009 הוא משמש כחבר הנהלה, מעבד ומנצח המקהלה של בית הספר למוסיקה "[[בית ספר ניגונית|ניגונית]]". ​מתלמידיו נמנים האמנים: [[דוד סיטבון]], [[זלמן אטל]] ו[[בנימין ציילון]].


שפירו שהשתתף בכמה פרוייקטים באלבומים משותפים (כבאלבום: אוצרות שבת של דוד הוניג בשנת 2002, שם הוקדש לו השיר "א-ל מסתתר"), גם הוציא כמה סינגלים בשנים: 2002 - 2004. ב-2011 הוציא את הקליפ: 'המפתח' (מתוך האלבום) למען שיחרורו של גלעד שליט. בסוף 2012 הוציא את הסינגל 'שאו מרום' וב-2013 הוציא את האלבום הבכורה 'שאו מרום'. שיריו התקבלו במהרה ומושרים בשמחות, אירועים, בתי כנסת, בתי ספר וישיבות. אחד מהלהיטים שבאלבום - 'אהבת ישראל' הפך במהרה ללהיט והתקבל באהדה בתחנות הרדיו (היהודיות, ושאינם) והרשת הצרפתית. בישראל הוכר השיר עוד מהגירסה הראשונה שפורסמה בשנת 2004 שהוקדשה לחתן פרס ישראל (לשנת 2004), הרב יצחק דוד גרוסמן.
2011 הוציא את הסינגל השלישי שלו בשם '[[מפתח החירות]]' שהוקדש עבור שיחרורו של [[גלעד שליט]]. באותה שנה הוציא את הסינגל '[[שאו מרום]]', איתו הוציא מספר חודשים לאחר מכן את האלבום הבכורה ('[[שאו מרום]]') בעיבודם של [[שמואל אטלן|שמואל דידי אטלן]] ו[[רובי בנט]]. רוב התכנים בשיריו לקוחים מ[[המקורות]]. השירים מבוצעים בכמה שפות, אך בעיקר ב[[עברית]].
 
ב-2016 ראה אור סינגל החזנות הראשון שלו בשם "[[דאס אידישע ליד]]".
 
שיתופי הפעולה שלו על במות ברחבי העולם מונים גם אמנים ממגזרים ורקעים שונים כגון, [[אנריקו מסיאס]], [[יורם גאון]], [[ישי לוי]] ועוד. נקרא להנעים מספר פעמים ערבי כבוד בהשתתפות אנשי ממשל ודיפלומטים. במשך השנים היה במגעים עם מפיקים בנלאומיים עבור פרוייקטים מוזיקלים, אך סירב מסיבות הלכתיות.


ב-2016 הוציא סינגל חזנות בשם "דאס אידישע ליד".


==קישורים חיצונים==
==קישורים חיצונים==
משתמש אלמוני

תפריט ניווט