מאפיית מצות כפר חב"ד: הבדלים בין גרסאות בדף
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
מ (החלפת טקסט – "קטגוריה:אתרים חב"דים" ב־"") |
אין תקציר עריכה |
||
שורה 10: | שורה 10: | ||
בתחילה פעלה המאפיה במתכונת מצומצמת, אך הרבי דחף כל הזמן להרחבת והגדלת תוצרת המאפייה. | בתחילה פעלה המאפיה במתכונת מצומצמת, אך הרבי דחף כל הזמן להרחבת והגדלת תוצרת המאפייה. | ||
בתחילה הורחבה המאפייה בקצת באמצעות פחונים בעקבות מבצע "מצה לתלמיד" שיזם. לימים נרכשה המאפייה על ידי ר' [[יעקב סטמבלר]] | בתחילה הורחבה המאפייה בקצת באמצעות פחונים בעקבות מבצע "מצה לתלמיד" שיזם. לימים נרכשה המאפייה על ידי ר' זלמן סטמבלר ובסיוע אחיו [[יעקב סטמבלר]] פיתחו ושיפצו רבות את המאפייה, והטמיעו בה הידורים רבים. ההידור הבולט ביותר מתייחס למהירות הרבה של אפיית המצות, שהפכה את המאפייה למהירה ביותר בארץ{{הערה|הידור שמקבל ביטוי רב ב[[שולחן ערוך]] [[אדמו"ר הזקן]]}}. | ||
המאפיה פועלת בעונת החורף והעבודות מתחילות ששה חודשים לפני [[חג הפסח]], ונגמרות שעות ספורות לפני כניסת החג, אז נערכת '[[חבורה]]' של רבו של כפר חב"ד. | המאפיה פועלת בעונת החורף והעבודות מתחילות ששה חודשים לפני [[חג הפסח]], ונגמרות שעות ספורות לפני כניסת החג, אז נערכת '[[חבורה]]' של רבו של כפר חב"ד. |