מרדכי שניאורסון: הבדלים בין גרסאות בדף

מ
הגהה
מ (קרייזי אבאוט משיח העביר את הדף מרדכי שניאורסון (נכד אדמו"ר הצמח צדק) ל־מרדכי שניאורסון בלי להשאיר הפניה: סוגריים מיותרות)
מ (הגהה)
שורה 1: שורה 1:
הרב ה[[חסיד]] '''מרדכי שניאורסון''' היה בנו של הרב [[ברוך שלום (בן אדמו"ר הצמח צדק)]].
הרב החסיד '''מרדכי שניאורסון''' (? - [[ה' בתשרי]] [[תרס"ח]]) היה בנו של הרב [[ברוך שלום (בן אדמו"ר הצמח צדק)]].


כבר בהיותו צעיר לימים התמנה להיות רבה של העיר [[ויטבסק]]. הוא היה מקובל על כל החוגים, ובזמן נשיאותו התפתח האיזור השלישי של ויטבסק בו היתה מקום רבנותו. כמחצית מיהודי העיר הצרכזו במקום זה, והוא נחשב לאב"ד העיקרי של ויטבסק{{הערת שוליים|יהדות ויטבסק עמ' 188.}}.
==תולדות חיים==
נשא את מרת הניה בת רבי יצחק ריבין מדווינסק.


לא חת מפני איש. כאשר התקבל ל[[רב]] בעיר, והיה צורך לאסור את שחיטתו של אחד מהשוחטים בעיר, שהיה בעל משפחה גדולה, חתיתו על הכל ובעל תומכים רבים, הוא לא התפעל, הוא בא ב[[שבת]] להתפלל בבית המדרש של הקצבים. לאחר שכיבדו אותו בשישי הוא תפס את ספר התורה ואמר: בכח התורה ובכח אבותי הקדושים הריני אוסר על השחוט מלשחוט. במקום התעוררה סערה גדולה, ותיהום כל העיר מאומץ לבו של הרב, ותקנתו התקבלה{{הערת שוליים|[[תולדות לוי יצחק]] עמ' 22.}}.
כבר בהיותו צעיר לימים התמנה להיות רבה של העיר [[ויטבסק]]. הוא היה מקובל על כל החוגים, ובזמן נשיאותו התפתח האיזור השלישי של ויטבסק בו היתה מקום רבנותו. כמחצית מיהודי העיר הצרכזו במקום זה, והוא נחשב לאב"ד העיקרי של ויטבסק{{הערת שוליים|ספר "ויטבסק" עמ' 188.}}.
 
לא חת מפני איש. כאשר התקבל ל[[רב]] בעיר, והיה צורך לאסור את שחיטתו של אחד מהשוחטים בעיר, שהיה בעל משפחה גדולה, חתיתו על הכל ובעל תומכים רבים, הוא לא התפעל, הוא בא ב[[שבת]] להתפלל בבית המדרש של הקצבים. לאחר שכיבדו אותו בשישי הוא תפס את ספר התורה ואמר: בכח התורה ובכח אבותי הקדושים הריני אוסר על השחוט מלשחוט. במקום התעוררה סערה גדולה, ותיהום כל העיר מאומץ לבו של הרב, ותקנתו התקבלה{{הערת שוליים|[[תולדות לוי יצחק]] (הוצאה ראשונה) עמ' 22.}}.


ב[[פסקי הסדור]] לר' [[חיים נאה]] מובא משמו, שהעיד שסבו [[אדמו"ר הצמח צדק]] היה אומר ב[[ברכת המזון]] הרחמן הוא יברך את אבי מורי גם לאחר הסתלקותם של הוריו, מכיון שזה מכוון כנגד [[עשרת הספירות]].
ב[[פסקי הסדור]] לר' [[חיים נאה]] מובא משמו, שהעיד שסבו [[אדמו"ר הצמח צדק]] היה אומר ב[[ברכת המזון]] הרחמן הוא יברך את אבי מורי גם לאחר הסתלקותם של הוריו, מכיון שזה מכוון כנגד [[עשרת הספירות]].


לאחר פטירתו, דאג [[אדמו"ר הרש"ב]] למנות רב ראוי במקומו ובדרגתו, שלא יבוא עליהם רב שאינו ראוי{{הערת שוליים|[[אגרות קודש (אדמו"ר הרש"ב)]] חלק א' עמ' תז.}}.
נפטר ב[[ה' בתשרי]] [[תרס"ח]] בגיל שבעים ושתים בערך. לאחר פטירתו, דאג [[אדמו"ר הרש"ב]] למנות רב ראוי במקומו ובדרגתו, שלא יבוא עליהם רב שאינו ראוי{{הערת שוליים|[[אגרות קודש (אדמו"ר הרש"ב)]] חלק א' עמ' תז.}}.
{{הערות שוליים}}
{{הערות שוליים}}
{{בית רבי/אדמו"ר הצמח צדק}}
{{בית רבי/אדמו"ר הצמח צדק}}
[[קטגוריה:משפחת אדמו"ר הצמח צדק]]
[[קטגוריה:משפחת אדמו"ר הצמח צדק]]