ספירת החכמה: הבדלים בין גרסאות בדף

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
נוספו 403 בתים ,  8 ביוני 2009
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1:
'''ספירת החכמה''' הינה הספירה הראשונה מה[[עשר ספירות]]. ספירת החכמה מורכבת משתי מילים" כח מה, שמשמעותם ביטול ספירת החכמה לכח נעלה ממנה. בתורת החסידות מבואר שספירה זו עניינה נקודה - ברק המבריק, שזה אומר שבספירה זו אין עדיין כלום, רק אחר כך, הרעיון שבפסירת החכמה יורד ל[[ספירת הבינה]] ושם מקבל אורך ורוחב. המשל לזה הוא מסברה שיכלית. כאשר נופל לאדם רעיון במוחו, ישנה מציאות שהרעיון עדיין לא נתפס בראש, הוא עדיין נעלם, אבל הנקודה שלו כבר ישנה. האדם מתאמץ להתרכז ברעיון ו'להוריד' אותו לכלי המח. הברקה זו נקראת "חכמה", הורדת הרעיון לכלי השכל נקראת "בינה".
'''ספירת החכמה''' הינה הספירה הראשונה מה[[עשר ספירות]]. ספירת החכמה מורכבת משתי מילים" כח מה, שמשמעותם ביטול ספירת החכמה לכח נעלה ממנה.  
 
בתורת החסידות מבואר שספירה זו עניינה נקודה - "ברק המבריק". זאת-אומרת שבספירה זו אין עדיין רעיון מוסבר ומפורט כי אם רעיון מופשט חסר פרטים. רק אחר כך, הרעיון שבספירת החכמה יורד ל[[ספירת הבינה]] ושם מקבל "אורך ורוחב" - דהיינו - הסבר רחב, ופרטים.
המחשה להגדרת ההבדל בין [[ספירת החכמה]] ל[[ספירת הבינה]] ניתן למצוא במקרה בו 'נופל' לאדם רעיון במוחו אך אין לאדם עדיין את המילים להסביר לזולתו וגם לעצמו מה הרעיון בדיוק. רק כאשר הרעיון עובר את [[ספירת הבינה]] ניתן לפשטו, להסבירו, וומילא לאחר-מכן גם לבצעו. כאשר הוא עדיין נמצא ב[[ספירת החכמה]] אזי הרעיון עדיין בבחינת 'נעלם', רק הנקודה שלו ישנה. הברקה זו נקראת "חכמה", הורדת הרעיון לכלי השכל נקראת "בינה".


==ראו גם==
==ראו גם==
175

עריכות

תפריט ניווט