פתיחת התפריט הראשי

שינויים

נוספו 3,621 בתים ,  14:57, 14 באוגוסט 2016
אין תקציר עריכה
הספר יצא לאור בשנת [[ה'תשע"ו]] על ידי הרב [[שלום דובער וולף (צפת)|שלום דובער וולף]] ובחסות [[את"ה העולמי]] וארגון [[התאחדות החסידים]]. לאחר כחודש מהוצאת הספר אזלו כל הספרים והספר הודפס מחדש עם תיקונים.
 
עם הוצאת הספר נפתחו מספר שיעורי גאולה ומשיח מתוך הספר החדש בכל רחבי העולם.
== הרקע לכתיבת הספר ==
בשיחת ה[[דבר מלכות]] של שבת [[פרשת חיי שרה]] [[תשנ"ב|ה'תשנ"ב]] כותב [[הרבי]] שמשימת דורנו היא לקבל פני [[משיח]] צדקנו והדרך להכין את ה[[יהודים]] לכך היא "על ידי שהוא מסביר את ענינו של משיח, כמבואר בתורה שבכתב ובתורה שבעל פה, באופן המתקבל אצל כל אחד ואחד לפי שכלו והבנתו, כולל במיוחד - על ידי לימוד עניני משיח וגאולה, ובפרט באופן של חכמה בינה ודעת".
ספר זה עוסק לקח על עצמו את המטרה הנעלית ועוסק במידה רבה להסביר את ענינו של משיח, וכך לפעול תיכף ומיד את התגלות בספר מוגדש מחד כל שיחות הרבי ב[[גאולה]] האמיתית והשלימהבנושא, ומאידך "באופן המתקבל" - באופן ברור לכל יהודי ויהודי.
== מבנה הספר ==
כתיבת בכתיבת הספר נעשתה באופן נעשה דגש מיוחד, כאשר כל לראות את התמונה השלימה בכל שיחות הרבי מכיון שכל נושא בגאולה מופיע בשיחות רבות "[[תורה]] מגילות מגילות נתנה" ולכן קשה לכל אחד לראות את התמונה השלימה של תורת הגאולה בשיחות הרבי.
במבוא לספר מדגיש המחבר אשר "נעשה נסיון לחבר את ה"מגילות מגילות" למגילה אחת שלימה, לסדר כל ענין על מקומו ובהקשרו המתאים, כך שמתוך כל הביאורים תעלה שיטה סדורה אחידה ועיקבית של תורה הגאולה.
הספר מחולק לשלושה חלקים:
* === חלק ראשון - '''ענינו של משיח''' ===הספר נפתח במבוא מיוחד המבאר את המקורות המרכזיים המדברים בנושאי הגאולה, ואופן ההכרעה במחלוקות ה[[רמב"ם]] ו[[הרמב"ן]]. בתחילת הספר מבאר המחבר את מהותם של [[ימות המשיח]] בהתאם לכמה אופנים בהבנת תכלית הבריאה. בפרק השני מבאר את גדרו של מלך המשיח שהיא שלימות מלכות ה' ושלימו קיום משפטי התורה, ובהמשך לזה מבאר את מרכזיותו של מלך המשיח בתהליך הגאולה, כך שהתגלות מלכות ה', שלימות קיום ה[[תורה ומצוות]] ובניית [[בית המקדש]] יכולים להיות רק ע"י מלך המשיח. בפרקים הבאים מבאר את משמעות וניצחיות האמונה ב[[ביאת המשיח]] הקשורה לנצחיות בחירת הקב"ה ב[[ישראל]] ונצחיות התורה. ובהמשך לכך מבאר את חובת האמונה והציפי' לביאת המשיח - מסכם ולא רק לחכות לשלום שישרור אז בעולם אלא גם "מחכה לביאתו" לביאת מלך המשיח. לאחר מן מבאר את דברי הרבי אודות הוכחות הרמב"ם לביאת מלך המשיח המבארות את תוכן ביאת המשיח. בהמשך לכך מבאר שבגדרו של מלך המשיח אין שינוי מנהגו של עולם ולא אותות ומפתים, אך ניסים כמו [[תחיית המתים]] וכיוצא בזה המבוארים בדברי ה[[נביאים]] ודאי יתקיימו [[לעתיד לבוא]], כחלק מביאת המשיח יפעל מלך המשיח על כל [[אומות העולם]] בקיום [[שבע מצוות בני נח]]. לאחר מכן מבאר את ענינו הפנימי של מלך המשיח - [[יחידה הכללית]]. [[תורה החסידות]] היא יחידה שבתורה והיא ההכנה להתגלות יחידה הכללית - מלך המשיח. החלק הראשון של הספר מסתיים בביאור התקופה השני' בימות המשיח שאז יתגלה שישראל וקוב"ה כולא חד שזוהי אמיתת ענינו של משיח על פי נגלה ופנימיות. === חלק שני - '''התגלות משיח''' ===בחלק זה של הספר מתבאר סדר התגלות משיח, בתחילה מבאר שכעת הגיע זמן הגאולה ואת אופן תהליך הגאולה, והיכן ניתן לראות חלק מ[[ייעודי הגאולה]] שהתחילו להתגשם. בהמשך לכך מבאר מהו "[[נשיא הדור]]" ומהו "[[משיח שבדור]]" ובמשך לכך מבאר בפירוט את סדר התגלות מלך המשיח, ואיך מבוארת התגלות משיח במדרשי חז"ל ובדברי הרמב"ם. בסיום החלק השני מבאר את דעת רבותינו נשיאנו כנגד [[הרעיון הלאומי]]. === חלק שלישי - '''ניצוץ משיח''' ===בחלקו השלישי של הספר מתבאר מהו [[ניצוץ משיח]] ומהי הדרך לגלות את ניצוץ משיח שבכל יהודי, ובהמשך לכך מסביר את שיחת כ"ח ניסן - לקיחת אחריות להביא גאולה, מכיון שהגאולה נוגעת לעצם מציאותו של היהודי ולכן היא חודרת בכל פרט בחייו.
* חלק שני '''התגלות משיח''' - סיכום וביאור דברי הרבי אודות סדר התגלות משיח והמצב בו אנו אוחזים כעתבהמשך לכך מבאר מהו "לחיות עם הזמן דימות המשיח" ואיך אפשר לחיות ב"מצב ורגש של גאולה".
* חלק שלישי '''ניצוץ בפרקים האחרונים בספר מבאר את המשמעות של "קבלת פני משיח''' - עוסק בסיכום וביאור דברי הרבי אודות עבודתו צדקנו", ומהי המשמעות של יהודי בזמן הזה בקשר עם ביאת משיח על ידי [[ניצוץ משיח]] שנמצא בקרבנו"צריך רק לפקוח את העיניים ואז רואים שנמצאת כבר הגאולה האמיתית והשלימה בפשטות".
== קישורים חיצוניים ==