קפריסין: הבדלים בין גרסאות בדף

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
נוספו 128 בתים ,  27 במאי 2016
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1:
במשך השנים התיישבו באי '''קפריסין''' יהודים רבים. ב[[תש"ז]] הוגלו למקום באי אונייות המעפילים והרב יהושע מנחם אהרנברג התיישב במקום וכיהן כרבם.
[[קובץ:קפריסין.jpg|שמאל|ממוזער|250px|שמחת [[הכנסת ספר תורה]] בקפריסין]]
במשך השנים התיישבו באי '''קפריסין''' יהודים רבים. ב[[תש"ז]] הוגלו למקום באי אוניות המעפילים והרב יהושע מנחם אהרנברג התיישב במקום וכיהן כרבם.


בחלוף השנים הפך האי קפריסין למוקד תיירות ונופש לישראלים רבים, כמו גם כבסיס עסקים. אך לא הייתה במקום שום מסגרת יהודית דתית.
בחלוף השנים הפך האי קפריסין למוקד תיירות ונופש לישראלים רבים, כמו גם כבסיס עסקים. אך לא הייתה במקום שום מסגרת יהודית דתית.


==פעילות חב"ד באי ==
==פעילות חב"ד באי ==
בשנת [[תשס"ב]] התיישב במקום [[שליח]] [[הרבי]] הרב [[אריה זאב רסקין]] שפתח במקום את [[בית חב"ד קפריסין]].
בשנת [[תשס"ב]] התיישב במקום [[שליח]] [[הרבי]] הרב [[אריה זאב רסקין]] שפתח במקום את [[בית חב"ד]] קפריסין.


ב[[תשס"ד]] זוכה הקהילה היהודית, המונה קרוב ל-1500 נפשות, להתחדשות: חנוכת בית כנסת והכנסת ספר תורה, פתיחת מקווה טהרה והקמת מרכז יהודי. בחודש אלול [[תשס"ה]] מונה שליח הרבי הרב אריה זאב רסקין לרבה הראשי של קפריסין. בימים אלו (2009) שוקדים במרכז הקהילה בקפריסין על פתיחת מרכז ללימודי יהדות שיכלול גם גן ילדים ובית ספר יסודי..
ב[[תשס"ד]] זוכה הקהילה היהודית, המונה קרוב ל-1500 נפשות, להתחדשות: חנוכת בית כנסת והכנסת ספר תורה, פתיחת מקווה טהרה והקמת מרכז יהודי. בחודש [[אלול]] [[תשס"ה]] מונה [[שליח]] [[הרבי]] הרב אריה זאב רסקין לרבה הראשי של קפריסין. בימים אלו (2009) שוקדים במרכז הקהילה בקפריסין על פתיחת מרכז ללימודי יהדות שיכלול גם גן ילדים ובית ספר יסודי.


במקום פועל מערך כשרות, קעמפ, גן ילדים "גן מנחם" ומערך מקיף של שיעורי תורה.
במקום פועל מערך כשרות, קעמפ, גן ילדים - "גן מנחם" ומערך מקיף של שיעורי תורה.


== קישורים חיצוניים ==
== קישורים חיצוניים ==

תפריט ניווט