ועד תלמידי התמימים: הבדלים בין גרסאות בדף

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
(ביטול גרסה 218707 של 95.86.107.120 (שיחה))
אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1:
{{לעריכה|עריכה כללית}}
{{לעריכה|עריכה כללית}}
[[קובץ:ועד תלמידי התמימים.JPG|שמאל|ממוזער|140px|סמל הוועד]]
[[קובץ:ועד תלמידי התמימים.JPG|שמאל|ממוזער|140px|סמל הוועד]]
'''ועד תלמידי התמימים''' הוקם בשנת [[תשס"ב]] במטרה להנחיל ידע על חסידות ואדמור"י חב"ד בקרב תלמידי ישיבות [[חב"ד]]. העומד בראש הארגון הוא הרב מנחם מענדל קנלסקי - [[משפיע]] בישיבה קטנה בקרית גת.
'''ועד תלמידי התמימים העולמי''' הוא ארגון שנועד לחזק את הקשר בין תלמידי התמימים בעולם לבין [[הרבי]].


הארגון מפעיל מבצעי לימוד תורניים נושאי פרסים, בכל שנה כהכנה לימים [[י"א ניסן]] ו[[ג' תמוז]]. כמו כן מפיק הארגון סרטי צפיה מ[[התוועדות|התוועדויותיו]] של [[הרבי]] בשיתוף עם חברת [[jem]].
משרדי הוועד ממוקמים בבניין המשרדים של ה[[מרכז לענייני חינוך]] בברוקלין, ומנוהלים על ידי צבי הירש אלטיין ושמואל חיים רייניץ. את הפעילות בישראל מנהל מנחם מענדל קנלסקי ומשרד הסניף נמצא ב[[כפר חב"ד]].


ב[[י"א ניסן]] [[יום הולדת]]ו של הרבי, מקיים הוועד בכל שנה ב[[כפר חב"ד]] יום לימודים לתלמידי ישיבות חב"ד מכל רחבי הארץ המכונה "יום תמים לרבי".
הועד נפתח בשנת תשנ"ח בעידוד ובפיקוח הנהלת ישיבת [[ישיבת תומכי תמימים ליובאוויטש|תומכי תמימים]] המרכזית - [[מרכז חב"ד העולמי - 770|770]]. בין הדוחפים להקמת הוועד היו הרב [[יואל כהן]], הרב שלמה זרחי והרב דוד רסקין.


בשבת הסמוכה לג' תמוז מארגן הוועד שבת לתלמידי ישיבות חב"ד. הארגון גם מפעיל ישיבת קיץ לתלמידים, בחודשי הקיץ.
==פעילות==
* תוכנית לימודים, [[התוועדות|התוועדויות]], פעילות, אוכל ומקומות לינה לחלק מהאורחים הבאים לשהות ב[[מרכז חב"ד העולמי - 770|מרכז חב"ד]] וב[[אהל]], במשך חודש [[תשרי]], [[י' בשבט]] ו[[ג' בתמוז]].
* מבצעי לימוד נושאי פרסים ומלגות, המיועדים לתלמידי ישיבות חב"ד. הפקת סרטים משיחותיו של, בשיתוף עם [[jem]].
* ביום התחלת הנהגתו של הרבי, י' בשבט, מקיים הוועד כינוס של תלמידי ישיבות חב"ד בעולם, באולם "בית רבקה" ב[[קראון הייטס]]. ב[[י"א בניסן]], יום הולדתו של הרבי, מקיים הוועד בכפר חב"ד כנס ארצי לאלפי תלמידי התמימים בארץ, "יום תמים לרבי". הוועד מקיים גם שבת לכ-1500 תלמידיהתמימים בארץ לקראת [[ג' בתמוז]].
* ישיבת קיץ לצעירים.
* סדרי לימוד לתלמידי התמימים ברחבי העולם ב[[ליקוטי שיחות]].


== הוצאה לאור ==
==הוצאה לאור==
 
* "בית חיינו", עלון שבועי בעברית המופץ בישיבות חב"ד בעולם ובקהילות חב"ד בארץ.
לקראת כל מבצע הארגון מוציא לאור "קובץ לחיזוק ההתקשרות", ובו יומנים על תולדות והתפתחות החסידות, כתבי יד נדירים של חסידי ואדמור"י חב"ד מדורות עברו, מאמרי הגות ועוד.
* "א חסידישער דעהרער", מגזין חודשי באנגלית המופץ בישיבות חב"ד ב[[ארצות הברית]], [[קנדה]], אנגליה.
 
* "תחיינו", מגזין דו-חודשי בעברית המופץ בישיבות חב"ד ובריכוזי אנ"ש בארץ, יוצא לאור בשיתוף עם "פעילי חב"ד" שב[[צעירי אגודת חב"ד]].
בעבר היה הארגון אחראי על הוצאה לאור של עלון שבועי בשם '''מקבץ לתורה''', שבו נדונה הלכה אחת מהרמבהיומי בעיון. זאת לאור בקשתו של הרבי לשומרי סדר לימוד הרמבבשלשה פרקים ליום או פרק אחד, ללמוד לפחות הלכה אחת מתוכם בעיון. הגיליון האחרון יצא בסוף שנת תשס"ו, ומאז חדלה הפצתו.
* "קובץ לחיזוק ההתקשרות" - מגזין הסוקר נושאים בעולמה הפנימי של חסידות חב"ד. יוצא לאור בתקופת ה[[חגים]] ומועדי חב"ד שונים. יוצאים לאור כשישה עלונים בשנה.
 
* "לעבן מיטן רבי'ן" - מנשר הסוקר את המאורעות במרכז חב"ד.
כמו כן מוציא הארגון לקט דברי תורה של הרבי מליובאוויטש לרגל ימי החגים, או תאריכים מיוחדים לחסידי חב"ד (כמו יום הולדתו של הרבי). בנוסף לזה מוציא הארגון חוברות עיוניות ערוכות ממקורות חב"ד ותורת הרבי. וחוברות עם מסמכים ומכתבים מהרבי ותולדות החסידות.
* ספר מקיף על [[ישיבת תומכי תמימים]], יצא לאור בשנת תשס"ד.
 
* "מקבץ לתורה" - גיליון שבועי, העוסק בבירור סוגיות ב[[משנה תורה]] ל[[רמב]] בעיון, לאור בקשתו של הרבי מליובאוויטש במסגרת יוזמת מסלולי לימוד ה[[רמב"ם יומי|רמבהיומי]] ללמוד לפחות הלכה יומית אחת בעיון. הפצת הגיליון חדלה בשנת [[תשס"ז]]
בעבר{{הבהרה|סיבה=יש לציין את התקופה המדוייקת}} היה לארגון מדור קבוע ב[[שבועון כפר חב"ד]].
* חוברות עונתיות - לרגל מועדים, חגי חב"ד (כמו [[חג הגאולה]], יום הולדתו של הרבי וכדומה). חוברות אלו כוללות לקט דברי תורה של הרבי, מסמכים ומכתבים העוסקים בתולדות אדמו"רי וחסידי חב"ד בפרסום ראשון.
 
* "עזר וסיוע בלימוד ה[[רמב"ם]]" - חוברת דו-שבועית המתרגמת את שיעור לימוד הרמב"ם ל[[אנגלית]].
===מגזין 'א חסידישע דערהער'===
* "אור וחום ההתקשרות" - ספר המלקט את שיחותיו של הרבי אודות מהותו של נשא הדור וההתקשרות אליו. הודפס במהדורה שלישית ומתוקנת לקראת י"א ניסן תשע"ו.
בשנת [[תשע"ג]] החלה הוצאתו לאור של המגזין החודשי באנגלית 'דער חסידישער דערהער' המיועד לקהל התמימים בארצות הברית וקנדה. המגזין מודפס על דפים בגודל A4 והוא כולל כארבעים עמודי תוכן בצבע מלא.
בעבר היה לארגון מדור קבוע ב[[שבועון כפר חב"ד]].
 
===מגזין 'תחיינו'===
בשנת [[תשע"ו]] החל הארגון להוציא לאור מגזין כרומו דו-חודשי בשם 'תחיינו' עבור הבחורים בישיבות תומכי תמימים בארץ הקודש והוא מופץ בהיכלי הישיבות. המגזין נערך ומודפס בשיתוף פעולה עם אגף 'פעילי חב"ד' שב[[צעירי אגודת חב"ד ארץ הקודש]], ועם חברת המדיה החב"דית [[jem]].
 
המגזין מודפס על דפים בגודל A4 והוא כולל כשמונים עמודי תוכן בצבע מלא.
 
במגזין מתפרסמים סקירות על מאורעות מיוחדים ומושגים הקשורים ב'דור השביעי', תוך דגש מיוחד על הנושא החודשי של 'פעילי חב"ד', והוא מתאפיין בשילוב תמונות נדירות ואיכותיות הקשורים עם נושאי הגליון.


==ביקורת==
==ביקורת==
יש המבקרים את פעילות הוועד ורואים בו ארגון מתחרה ל[[את"ה המרכזי 770]] (שהוקם מספר שנים קודם) ופועל מאותו מקום (770), ועם אותו קהל יעד. לעומתם טוענים אנשי הוועד שבפעילות "את"ה" לא היה מענה הולם לקהל הבחורים שאינם משיחיסטים.
יש המבקרים את פעילות הוועד ורואים בו ארגון מתחרה ל[[את"ה המרכזי 770]] (שהוקם מספר שנים קודם) ופועל מאותו מקום (770), ועם אותו קהל יעד. לעומתם טוענים אנשי הוועד שבפעילות "את"ה" לא היה מענה הולם לקהל הבחורים שאינם משיחיסטים.


==קבצים שיצאו על ידי ועד התמימים==
* 'בית חיינו' - עלון שבועי.
* קובץ 'אור וחום ההתקשרות' ד' חלקים.
* קובץ פלפולים מבית חיינו.
* 'תורת חיים' - ליקוט מענייני תורת רבינו על עולם התחייה.
* לקט אגרות קודש מהרבי בפירסום ראשון ב' חלקים.
* ספר [[היום יום]] כתי"ק.
* קובץ 'לעבן מיטן רבין' לחודשי השנה.
* קובץ 'לחיזוק ההתקשרות' לחודשי השנה.
* קבצים רבים שיצאו לקראת חודש תשרי מידי שנה בשנה.


[[קטגוריה:מוסדות וארגונים כללי]]
[[קטגוריה:מוסדות וארגונים כללי]]
271

עריכות

תפריט ניווט